Van Halen komt met reŁnietoernee

Icoon MuziekRockband Van Halen is weer verenigd met de oorspronkelijke zanger van de band, David Lee Roth. Samen gaan ze voor het eerst in twintig jaar weer op toernee, zo maakte de groep†gisteren bekend.

Toch is het niet helemaal een reŁnietoernee, want bassist Michael Anthony is vervangen door Wolfgang van Halen, de 16-jarige zoon van Van Halens gitarist Eddie Van Halen.

De concertreeks begint op 27 september in het Amerikaanse Charlotte in North Carolina en eindigt op 11 december in het Canadese Calgary. De band doet het rustig aan en geeft in deze periode 25 concerten, onder meer in Chicago, New York en Los Angeles.

Van Halen werd in 1974 in Los Angeles opgericht door de in Nederland geboren broers Eddie en Alex Van Halen, de gitarist en drummer van de band. Ze richtten de band samen met zanger Roth en bassist Michael Anthony op. Roth verliet de band in 1985 voor een solocarriŤre, die niet van de grond kwam.

De band werd bekend met nummers als 'Runnin' with the Devil' en 'Panama'. Eddie Van Halen wordt een van de invloedrijkste gitaristen van zijn generatie genoemd door zijn bijna piepende ingewikkelde gitaarsolo's.


Ouwe meuk met een jong tintje