Suárez met Ajax tegen Slavia Praag

Ajax kan morgenavond, tijdens het duel in de derde voorronde van de Champions League tegen Slavia Praag, over Luis Suárez beschikken. Hiermee maakt de Uruguayaan ook meteen zijn Europese debuut voor de club uit de hoofdstad.

Suárez trainde tot nu toe pas drie keer mee met de selectie van trainer Henk ten Cate. Bijna een week geleden werd bekend dat de aanvaller van FC Groningen naar Ajax zou verkassen. In eerste instantie verloor hij de arbitragezaak, die hij tegen zijn voormalige club had aangespannen. Uiteindelijk ging de overgang alsnog door.

Ten Cate heeft overigens weinig invulling op de linkerflank. Leonardo, Nicolae Mitea, Edgar Davids en Edgar Manucharyan zijn allen nog geblesseerd. Bovendien vertrok Ryan Babel naar Engeland om voor Liverpool te gaan spelen. Ook George Ogararu zal verstek moeten laten gaan tegen Slavia Praag. De verdediger kreeg van de medische staf te horen dat hij minimaal vier weken rust moet houden. De reden hiervoor is een blessure aan zijn hamstring.

De oefenmeester van de Amsterdammers kan wel beroep doen op Urby Emanuelson. Afgelopen dinsdag trainde de verdediger uit voorzorg niet mee, maar komende woensdag kan hij waarschijnlijk spelen.

Slavia Praag moet het zonder Vladimír ¦micer stellen. De routinier wist in 2005, met zijn voormalige werkgever Liverpool, de Champions League in de wacht te slepen. De Slowaak is niet alleen de bekendste naam binnen de selectie van de eerdergenoemde ploeg, maar ook de beste speler.

Vermoedelijke opstelling Ajax:
Stekelenburg; Colin, Stam, Vermaelen en Emanuelson; Gabri, Bakircioglu en Heitinga; Rommedahl, Huntelaar en Suarez