Daniel Alves op oorlogspad

Daniel Alves zal geen deel uitmaken van de selectie van Sevilla voor het duel met AEK Athene in de derde voorronde van de Champions League. Alves wil weg bij Sevilla, echter de Spaanse ploeg werkt nog altijd niet mee.

"Hij zegt dat hij niet in staat is te spelen", wist coach Juande Ramos tijdens een persconferentie te vertellen. De Braziliaan zou graag voor Chelsea willen gaan spelen, maar beide clubs zijn nog niet tot een akkoord gekomen.

Ramos: "Hij zegt dat hij niet gedwongen kan worden te spelen. Ik benadruk dat hij nog niet weg is en dat er nog geen akkoord is. Het is noodzakelijk geduld te hebben en te wachten op wat komen gaat", aldus een begripvolle Ramos. "Ik moet het accepteren, het hoort bij voetbal. Iedereen komt op voor zijn eigen belang. Hij heeft de kans de toekomst van zijn gehele familie veilig te stellen."

Julien Escudé, Adriano, Javi Navarro en Ernesto Chevanton zijn eveneeens niet van de partij: zij zijn allen geblesseerd. Khalid Boulahrouz en Tom De Mul zullen wel deel uitmaken van de selectie.