Deze kerst geen Rock Band?

In een interview met Gamespot Australia heeft één van de oprichters van Red Octane, Charles Huang, een aantal interessante uitspraken gedaan, en niet alleen over de aanstaande game van Red Octane, Activision en Neversoft: Guitar Hero 3.

Huang gaat namelijk uitgebreid in op de concurrentie in de vorm van Harmonix, EA en MTV die gedrieën Rock Band uitbrengen. Volgens Huang wordt de game onterecht vooral gepromoot als zijnde een EA-game, aangezien EA alleen de distributie van de game voor z'n rekening zal nemen. Een opmerking die erg apart te noemen is, aangezien op elke grote gamesshow het Harmonix-team de game presenteert.
Hij is ook erg geïntrigeerd door het $200-prijskaartje dat nu al enige tijd op internet rondzweeft. Volgens Huang zullen we voor dat geld slechts een gitaar met een draadje krijgen, voor de versie met een draadloze gitaar ben je nog eens $80 kwijt. Hij is erg benieuwd hoe de game zich zal gedragen met die prijs.


Deze kerst niet in de microfoon krijsen?

Hij voorspelde ook een vertraagde launch van Rock Band in verschillende landen, waaronder Australië. Uit eigen ervaring weet Red Octane hoe moeilijk het is om nieuwe hardware wereldwijd te lanceren, niet zozeer het lanceren zelf, maar het produceren in grote getalen die groot genoeg zijn om een gigantische markt te bedienen.
Overigens werd deze voorspelling bij navraag door Gamespot gestaafd door EA UK, die een release in het vierde kwart van 2007 niet plaats ziet vinden.


Zullen we het deze kerst bij gitaar pingelen moeten houden?

Over de compatibility tussen Guitar Hero 3 gitaren en Rock Band gaf Huang geen duidelijk antwoord. Hij zei wel dat hij gelooft dat de unieke positie van Red Octane als het aankomt op zowel het produceren van software als hardware een zakelijk voordeel is, wat hij zo veel mogelijk wilt gebruiken. Het maakt hem niet zo gek veel uit dat concurrenten hun games compatible met oudere Red Octane controllers maken, of zelfs meeliften op het succes van Red Octane, omdat Red Octane zelf altijd zal blijven innoveren op het gebied van hardware en software.
Vrij vertaald mogen we dus aannemen dat Guitar Hero 3 gitaren niet in Rock Band bruikbaar zullen zijn.