Koranuitlatingen nekken tv-stage Wilders

Icoon TelevisieDe stage van PVV-fractieleider Geert Wilders bij het tv-programma EenVandaag gaat niet door. Het programma heeft dat gisteren bekendgemaakt. Wilders zou morgen verslag doen van een project in Haagse verzorgingstehuizen waar bewoners hun huisdier mogen meenemen.

Maar de koepelorganisatie van de verzorgingstehuizen staat het maken van opnames niet toe wegens de uitlatingen van Wilders over de islam. Wilders pleitte vorige week voor een verbod op de Koran, omdat het boek volgens hem aanzet tot geweld.

De directie van de koepelorganisatie, de Stichting Florence, zegt te handelen uit respect voor de vele islamitische bewoners en medewerkers van haar tehuizen. Wilders vindt de weigering ''een schande'', aldus EenVandaag.

De opnamen van Wilders waren bedoeld voor de serie 'Fractievoorzitters op Stage' die EenVandaag deze zomer op het scherm brengt. De stages van Jacques Tichelaar (PvdA), Agnes Kant (SP) en Alexander Pechtold (D66) zijn al uitgezonden. Die met  Mark Rutte (VVD) en Femke Halsema (GroenLinks) volgen nog.


Met dank aan NoNaMe85 en Aka-Zigor voor de submit.