Spyker bekijkt overnamebiedingen

Het Spyker F1 team heeft de afgelopen maanden diverse overnamebiedingen ontvangen en zal die nu moeten beoordelen. Verkoop is nodig omdat Spyker Cars NV, waar het F1 team onder valt, in financiële problemen zit.

Het bedrijf zegt in zeer zware liquiditeitsproblemen te verkeren door tegenvallende financiële resultaten van het vorig jaar aangekochte Formule 1 team en operationele problemen bij de fabriek in Zeewolde, die door de financiële problemen te maken had met niet leverende toeleveranciers. Spyker verwacht ook over geheel 2007 verlies te maken. Om de rekeningen te kunnen betalen heeft het een extra krediet gekregen van aandeelhouder Strongwind van twee miljoen euro.

Op het Formule 1 team heeft het de afgelopen maanden diverse biedingen ontvangen en die worden nu beoordeeld. Één daarvan is van Michiel Mol. Om belangenverstrengeling te voorkomen stapt Mol op als topman van Spyker en als manager van het Formule 1 team. Zijn rol zal worden overgenomen door commissaris Hans Hugenholtz. Hij moet het proces van herfinanciering leiden. Verkoop van het F1 team is volgens Spyker slechts één van de mogelijkheden.

Update 21:38
De nieuwe voorzitter Hugenholtz heeft inmiddels een reactie gegeven en zegt dat er geen sprake is van verkoop: "Dat is weer zo'n verzinsel van de pers. Wat juist is, is dat Michiel is afgetreden als CEO. En ik ben zijn opvolger. En de reden daarvoor is omdat Michiel een groter aandeel wil kopen in het Formule 1-team. Omdat je als CEO dan mogelijk een conflict of interest hebt, heeft hij ervoor gekozen af te treden als CEO. Het Spyker Formule 1-team is er en zal ook blijven bestaan."