Doornbos blijft liever bij Champ Car

Robert Doornbos wil voorlopig bij de Champ Car series blijven rijden. Zeker nu zijn grootste rivaal Sébastien Bourdais vanaf volgend naar Scuderia Toro Rosso verhuist, lijken de titelkansen voor volgend jaar erg groot te worden.

Doornbos wil echter nog niets uitsluiten met betrekking tot volgend jaar. "Wanneer er zich een ideale mogelijkheid aandient, wil ik graag weer racen in de Formule 1," aldus de Rotterdammer. "Ik focus me volledig om succesvol te zijn, of dat nou in de Champ Car of in de Formule 1 is, maakt me niet uit. Maar het winnen van races en het strijden om een kampioenschap is het beste gevoel dat er is."

"We zijn nu een kleiner team dan het Newman/Haas/Lanigan-team van Bourdais, maar we worden iedere race sterker en het zelfvertrouwen groeit, ook met het oog op de nabije toekomst," vervolgt Doornbos. De Nederlander staat momenteel slechts 10 punten achter op Bourdais, die momenteel aan de leiding gaat in de Champ Car series. Per race zijn er maarliefst 33 punten te verdienen, dus de winkansen voor Doornbos zijn nog steeds aanzienlijk.

"Ik voel me heel vrij als coureur en leer nog iedere dag bij, maar heb mede dankzij twee fantastische jaren in de Formule 1 een niveau als dit bereikt," aldus Doornbos. "Tijdens tests en races voor Red Bull Racing heb ik geleerd hoe ik een auto moet afstellen om de limiet te vinden. Deze ervaring brengt me hier in de Verenigde Staten erg ver, en je ziet dat zowel ik als mijn team steeds verder naar voren komen op de grid. De Formule 1 heeft inmiddels weer interesse in me getoond. Iedere teambaas heeft mijn telefoonnummer, dus ze weten me wel te vinden."

Volgens Doornbos loopt er genoeg talent rond om alle plaatsen in de Formule 1 te vullen en deze talenten kunnen zich snel ontpoppen in de hoogste autosportklasse. "Wanneer je voor een klein team rijdt, zoals ik heb gedaan, moet je alleen je teamgenoot verslaan voordat een groter team je pas gaat volgen. Nu zie je dat bij Lewis Hamilton en Adrian Sutil, beide laten zien wel erg snel te zijn, waarbij Hamilton natuurlijk wel heel erg competitief is bij McLaren, maar Adrian is op zijn beurt bij Spyker heel goed bezig."

Robert Doornbos reed vorig jaar de laatste drie races van het seizoen naast David Coulthard. Het lukte hem echter niet om de Schot voor te blijven en mede daardoor kreeg hij geen racecontract bij Red Bull voor dit jaar aangeboden.