Wenger vertrouwt in selectie

De trainer van Arsenal, Arsène Wenger, heeft gezegd dat hij klaar is met shoppen. De oefenmeester haalde deze zomer Eduardo da Silva, Bacary Sagna en Lukasz Fabianksi binnen, terwijl Thierry Henry, Freddie Ljungberg en Mart Poom The Gunners verlieten.

"Ik kijk naar mijn team en naar wat we nodig hebben om sterk te zijn", aldus de Fransman. "Ik denk dat we sterk zijn, ik denk niet dat we meer nodig hebben. Maar we luisteren altijd, als er iets komt wat we nodig hebben dan is er geld beschikbaar, maar we hebben niks speciaals nodig nu."

"We kennen onze kwaliteiten, we kennen onze speelstijl, we weten dat we een bepaalde honger hebben en we weten dat we er klaar voor zijn. We zijn jong, maar we hebben toch al veel ervaring. Fabregas bijvoorbeeld heeft al meer dan 100 competitieduels gespeeld, iets wat sommige spelers pas op hun 25e bereiken. Vorig seizoen hebben we misschien ons lesje geleerd, en daarom denk ik dat we nu klaar zijn om te 'bloeien'."

In de Engelse media wordt Arsenal, vanwege het vertrek van Henry en Ljungberg, al afgeschreven voor de titel. Wenger zegt hierover: "Als je binnen ons team komt dan zie je dat er een heel groot verschil is met hoe wij de situatie zien, en hoe de mensen van buiten onze situatie zien. We willen aan die mensen laten zien dat we er wel toe in staat zijn."