Ajax zoekt samenwerking met Club Brugge

Ajax en het Belgische Club Brugge zijn met elkaar in gesprek over een eventuele samenwerking. Ajax wil jonge spelers, die buiten de EU zijn aangetrokken, plaatsen bij Club Brugge.

Urbain Hassaert, hoofdscout België bij Ajax, vertelt in de Belgische krant Het Laatste Nieuws dat er inderdaad gesprekken hebben plaatsgevonden. "Het klopt dat er gesproken is over een samenwerking, er is echter nog niks officieel getekend. Veel kan ik dus niet vertellen. Het gaat vooral over het uitwisselen van een visie en over de manier van opleiden".

De reden voor de samenwerking zou de Nederlandse wetgeving zijn, die clubs verplicht om niet-EU-spelers boven de 22 jaar een jaarloon van ¤ 341.000 te betalen. Ajax wil dit omzeilen door de gevonden talenten bij Club Brugge te stallen. Club Brugge kan op haar beurt profiteren van het scoutingnetwerk van Ajax, en zou kunnen rekenen op een bepaald percentage van het transferbedrag bij een eventuele doorverkoop.

Luc Devroe, manager bij Club Brugge, bevestigt dat een samenwerking met Ajax eraan zit te komen. "Het is onderweg, maar we geven daar pas uitleg bij als het rond is".