Top3 naar halve finale Rogers Cup

De top drie van de plaatsingslijst heeft de halve finale bereikt van het Masterstoernooi om de Rogers Cup. De nummer vier, Nikolai Davydenko, bleef steken tegen Radek Stepanek.

Roger Federer versloeg eenvoudig Lleyton Hewitt, hij had aan twee sets en 3 breaks voldoende. 6-3, 6-4. Eenmaal werd Roger terug gebroken door de voormalig nummer een van de wereld. Rogers rivaal, Rafael Nadal, had meer moeite om de halve finale te bereiken. Onder zware steun van het thuispubliek wist de Canadees Frank Dancevic de eerste set te winnen. Rafa kon bijschakelen en won de partij met 4-6, 6-2, 6-3.

De nummer drie van de plaatsingslijst speelde vervolgens tegen de nummer drie van de wereld. De nummer drie van de wereld verloor, Andy Roddick maakte in beide sets op beslissende punten een domme fout. Dat koste hem de wedstrijd. 7-6, 6-4.

Davydenko verloor van de Tsjech Radek Stepanek, mocht hij gewonnen hebben dan had de volledige top vier van de plaatsingslijst de halve finale gehaald. Nu mag Stepanek tegen Federer proberen te stunten. Tegen Davydenko ging het hem goed af. Met veel slice haalde hij het tempo uit de partij en met diepe ballen belette hij het de Rus om zijn geliefde hoeken te maken. Eindstand: 6-4, 7-5.