Liuzzi: "Mijn ontslag verrast me niet"


Vitantonio Liuzzi zag zijn ontslag bij Scuderia Toro Rosso al aankomen. Gisteren werd officieel bekend gemaakt dat Sébastien Bourdais zijn raceplekje per ingang van volgend seizoen zal overnemen.

Volgens Liuzzi komt zijn vertrek niet als een verrassing. Toro Rosso-teambazen Gerhard Berger en Franz Tost zouden volgens de Italiaanse coureur al het gehele seizoen ontevreden zijn over de prestaties van de Italiaanse coureur en zijn Amerikaanse teamgenoot Scott Speed. Speed werd zelfs per direct op non-actief gezet en wordt momenteel vervangen door Sebastian Vettel.

Tegenover de Italiaanse sportkrant Gazetta dello Sport liet Liuzzi weten: "Ik verwachtte mijn ontslag al, want de sfeer was erg verslechterd binnen het team. Mijn doel is om in de Formule 1 te blijven. Ik droomde al van Formule 1 toen ik een kind was. Op dit moment praat ik met twee teams. Een andere mogelijkheid is dat ik in Amerika ga racen."

Voorlopig mag Liuzzi, in tegenstelling tot zijn voormalig teammaatje Speed, het huidige seizoen wel uitrijden. De Italiaan kent een ongelukkig seizoen met een onbetrouwbare auto. Zijn Toro Rosso is nu al acht races op rij uitgevallen, in de meeste gevallen door technische problemen.