Kubica erg tevreden over BMW

Robert Kubica is erg blij dat hij dit jaar weer voor BMW mag uitkomen. Zonder de Duitse renstal had hij niet zo vaak voor een plek op het podium kunnen vechten, aldus de Poolse rijder.

Kubica debuteerde vorig jaar op de Hungaroring, waar hij de vervanger was van Jacques Villeneuve bij BMW Sauber. De Pool heeft na zestien gereden Formule 1-wedstrijden al 34 WK-punten bij elkaar weten te sprokkelen. Tijdens de Grand Prix van Italië in 2006, slechts zijn derde race, stond de Pool zelfs al op het podium.

Volgens Kubica zijn de verwachtingen die hij had van zijn auto van dit jaar ruimschoots uitgekomen: "Ik verwachtte dat ik snel de kans zou krijgen om te vechten voor podiumfinishes. Vorig jaar stond ik al op het podium tijdens mijn derde race. Dat was op Monza waar onze wagen het erg goed deed. Dit jaar wist ik al bij de eerste test in januari dat de bolide veel potentieel had. Ik ben het team enorm dankbaar voor hun inzet bij het ontwerpen en ontwikkelen van de BMW Sauber F1.O7."

Momenteel staat Kubica op de zesde plaats in het wereldkampioenschap 2007 en maakt hij theoretisch gezien nog steeds kans op de wereldtitel. Dit seizoen wist de Pool nog geen geen podiumplek te bemachtigen, maar hij werd al wel drie maal vierde.