BMW streeft naar Alonso-Heidfeld

Als Fernando Alonso in 2008 bij BMW gaat rijden, zou Robert Kubica aan de kant geschoven worden door het Duitse team. Het contract dat Kubica al op zak heeft voor een zitje bij BMW voor 2008, zou dan met een afkoopsom ontbonden kunnen worden.

De relatie tussen Alonso en zijn huidige team McLaren Mercedes zou de afgelopen tijd zodanig verslechterd zijn, dat de Spanjaard in de toekomst niet langer bij het Britse team welkom is. Daarom is het logisch dat er momenteel al volop gespeculeerd wordt over de toekomst van Alonso. Zijn voormalige team Renault en BMW lijken de meest relevante kandidaten te zijn om de tweevoudig wereldkampioen te mogen herbergen in de toekomst.

Nick Heidfeld heeft momenteel nog geen contract getekend bij BMW voor volgend jaar, maar de Duitser hoeft niet te vrezen voor zijn ontslag. BMW zal volgens verwachting aan het einde van de zomerstop in de Formule 1 het contract met Heidfeld verlengen. Als BMW Alonso weet te overtuigen om voor hen te gaan rijden, zal de Spanjaard Heidfeld als teammaat krijgen. Dat betekent dat de talentvolle Robert Kubica, ondanks zijn reeds getekende contract voor 2008, in zo'n situatie alsnog een alternatief moet vinden voor zijn verdere carrière. Natuurlijk ontvangt de Pool in dat geval wel een behoorlijke afkoopsom om de pijn te verzachten.

BMW-teambaas Mario Theissen denkt dat Alonso BMW zeker in de gaten houdt: "Sinds onze fusie met het team van Sauber zijn we in sneltreinvaart interessant geworden voor topcoureurs. De vraag is voor mij dan ook niet óf we een wereldkampioen genoeg kunnen bieden, maar meer hoe we de beste samenstelling in totaal kunnen krijgen."

Werner Heinz, de manager van Nick Heidfeld, vindt een toekomstige samenwerking tussen Heidfeld en Alonso geen gek idee: "Waarom zou Heidfeld niet samen kunnen rijden met Alonso? Met de prestaties van Nick op dit moment maak ik me daar geen enkele zorgen om." Volgens de manager zouden beide coureurs het beste in elkaar naar boven kunnen halen.

Volgens geruchten zou het management van Alonso inmiddels al contact met Mario Theissen hebben opgenomen. Dit is natuurlijk echter nog geen garantie dat Alonso naar het Duitse team zal verhuizen.