FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 12 augustus 2007

Sneijder duurste Ajacied ooit

Mocht Wesley Sneijder de medische goedkeuring met goed gevolg doorlopen, dan mag hij zich de duurste Ajacied ooit noemen. Real Madrid en Ajax werden het zondag eens over een transfersom van 27 miljoen euro.

Tot nu toe was Cristian Chivu de duurste Ajax-speler. Ajax verkocht in 2003 de Roemeen voor 18 miljoen euro aan AS Roma. Marc Overmars blijft nog wel de duurste Nederlander. Barcelona betaalde 39,9 miljoen euro voor Overmars, die overkwam van Arsenal. Duurste speler verkocht door een Nederlandse club is Ruud van Nistelrooy. PSV verkocht 'Vantheman' voor 30,4 miljoen euro aan Manchester United.

Boogerd wint in Zevenbergen

Opnieuw een overwinning in de afscheidstoernee van Michael Boogerd. De Hagenaar won zondag het klassement van de profomnium van Zevenbergen.

Stef Clement won de tijdrit. De Fransman Cédric Vasseur was de beste in de puntenkoers, terwijl Maarten Tjallingii in de rit in lijn als eerde de finish passeerde. De Rabo-renner won geen van de onderdelen maar bleef Clement en Vasseur voor in het eindklassement.

Uitslag zesde FOK! Film Top 100 bekend

Icoon FilmIn het subforum Film, Tv & Radio is de uitslag van de verkiezing van de jaarlijkse FOK! Film Top 100 bekend gemaakt. De winnende film is, net als bij de vorige edities, Pulp Fiction.

Het gevangenisdrama The Shawshank Redemption kwam op de tweede plaats, gevolgd door de klassieke maffiafilm The Godfather. Als vierde film werd Fight Club gekozen, The Matrix zakte van de derde naar de vijfde plaats. Quentin Tarantino was opnieuw verreweg de best scorende regisseur.

183 mensen leverden de afgelopen maand een lijst in. Een deel van de lijsten werd gebruikt voor een zogenaamde schaduwlijst. Deze verkiezing werd gewonnen door The Godfather, gevolgd door Apocalypse Now en C'era una Volta il West.

De complete uitslagen vind je in Fok! Film Top 100 2007 - 6e editie III.


Opnieuw de winnaar op FOK!

Djokovic klopt Federer in finale Montreal

Novak Djokovic heeft verrassend het Masters toernooi van Montreal gewonnen. In de finale klopte Djokovic Roger Federer met 7-6, 2-6, 7-6.

In de eerste set leek Djokovic bij 5-5 en 40-0 simpel zijn zesde game binnen te halen, Federer scoorde echter zes punten op rij en mocht voor de set gaan serveren. Daarin kwam de Zwitser zelfs op setpoint, maar Djokovic brak terug en wist een tiebreak af te dwingen. Daarin was de Serviër de sterkste.

In de tweede set was Federer oppermachtig. Hij maakte geen enkele onnodige fout en met twee breakkansen pakte Federer de set met 6-2. In de beslissende derde set kwam Djokovic snel op een break voorsprong, maar deze werd door de nummer één van de wereld weggewerkt. In de tiebreak was Djokovic opnieuw de sterkte en won daarmee zijn vierde toernooi van het jaar.Eerder dit jaar was hij al de sterkste in Adelaide, Miami en Estoril.

Wesley Sneijder naar Real Madrid

Icoon VoetbalReal Madrid neemt Wesley Sneijder over van Ajax. Sneijder tekent een contract voor vijf seizoenen. De Spaanse club moet 27 miljoen euro betalen aan de Amsterdammers.

Op 18-jarige leeftijd maakte de middenvelder zijn debuut voor Ajax en speelde in totaal 180 wedstrijden voor de Amsterdammers. Daarin wist hij 57 maal te scoren. Zaterdag leek de transfer van de baan nadat Real een bod van 24 miljoen had ingetrokken. Een dag later zijn uiteindelijk beide ploegen toch tot een akkoord gekomen.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Man (86) oudste dronken Britse bestuurder

Icoon OpmerkelijkEen Britse man van 86 heeft zijn rijbewijs moeten inleveren. Na een fles wijn leeg gedronken te hebben kroop de bejaarde man achter het stuur. Met het inleveren van zijn rijbewijs is de 86-jarige Brit de oudste man die ooit in zijn land door een 'slok' te veel voor de rechter moest verschijnen.

De 86-jarige man, Rennie Carr, had in juni 1944 meegedaan bij de geallieerde invasie in Normandië. De veteraan had bezoek van vrienden uit de VS. Het gezelschap had wat te veel gedronken, maar besloten toch om Blackpool te verkennen per auto.

Mogelijk Paris Hilton in Big Brother

Icoon ShowbizzHet nieuws over Paris Hilton is nog niet voorbij. De Amerikaanse hotelerfgename Paris Hilton doet mogelijk mee aan Celebrity Big Brother, de Britse Big Brother-variant voor beroemdheden. Dit meldden Amerikaanse media.

Het blonde feestbeest is nog in onderhandeling met de producent en doet mee "als de prijs klopt", aldus een bron.

"Paris wil graag meedoen aan het programma, omdat zij de mensen wil laten zien hoe zij echt is. Zij wil het Britse publiek laten zien dat er meer is in haar leven dan shoppen en feestvieren en dat zij een interessante huisgenote is. Het hangt er allemaal van af of zij zich haar kunnen permitteren", aldus de bron.

Baby overleeft val van 9 meter

Icoon OpmerkelijkEen baby van twaalf maanden uit het Engelse Coventry heeft een val van 9 meter overleefd. Wonderbaarlijk genoeg heeft de baby er bijna niets aan over gehouden.

Het jongetje is over de reling van een balkon op de derde verdieping heen geklommen. Na de klim viel de baby naar beneden en belandde op de stoep, en zat vervolgens gelijk weer rechtop. De baby werd uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De artsen hebben slechts kleine verwondingen geconstateerd.

[CCWS] Uitslag race Road America

Sébastien Bourdais heeft de race op Elkhart Lake gewonnen. Zijn beide rivalen voor de titel, Robert Doornbos en Will Power, hadden problemen en eindigden achterin het veld.

Doornbos pakte de tweede plaats bij de start, achter Bourdais. Enkele bochten verder probeerden Paul Tracy, Ryan Dalziel en Simon Pagenaud met zijn drieën naast elkaar door de haakse bocht 5 te gaan. Een crash en een full course yellow was het gevolg. Alle drie coureurs moesten naar de pits voor reparaties. Bruno Junqueira werd bestraft met een drive through penalty vanwege een valse start.

Na de herstart ontstonden er snel gevechten in het veld. Graham Rahal en Will Power passeerden elkaar meerdere malen voor de vierde plaats, Dan Clarke pakte de negende positie van Tristan Gommendy en Alex Figge won een plaatsje ten koste van Paul Tracy op de veertiende plek. Robert Doornbos reed ondertussen een gat van anderhalve seconde dicht naar leider Sébastien Bourdais en begon de Fransman onder druk te zetten. De twee kwamen in de vijftiende ronde samen binnen voor de eerste pitstops en reden in dezelfde volgorde weer naar buiten. Dan Clarke reed met een andere strategie en kon langer doorrijden. Hij kwam na zijn stop vóór zijn teamgenoot Doornbos op de baan.

Clarke viel snel terug en werd met een gewaagde inhaalactie door Rahal terugverwezen naar de vierde plaats. Doornbos verloor de aansluiting met Bourdais en werd ook ingehaald door Rahal en Clarke. Doornbos miste echter zijn rempunt en reed zijn voorvleugel stuk op de achterkant van zijn teamgenoot. Hij moest een nieuwe neus halen in de pits en viel terug tot de veertiende plaats. Ondertussen moest ook Bourdais' andere rivaal in het kampioenschap, Will Power, de pits in met elektrische problemen.

Tijdens de laatste serie pitstops viel definitief het doek voor Doornbos. De Nederlander moest lang in de pits blijven, terwijl zijn team een wishbone in de voorwielophanging verving. Hij kwam met drie ronden achterstand de baan op, maar eindigde de race toch in de pitstraat. De andere Minardi, van Dan Clarke, kwam door een goede pitstop op de tweede plaats terecht. Hij kon de druk van Graham Rahal aan en behield zijn positie tot aan de finish.

Bourdais won de race, na ook nog de snelste ronde op zijn naam te hebben geschreven, en bouwde daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap flink uit, tot 37 punten. Er staan nog zes races op het programma.

Uitslag

poscoureurteamrondenachterstand
1. Sebastien Bourdais Newman/Haas/Lanigan Racing 53
2. Dan Clarke Minardi Team USA 53 9.751
3. Graham Rahal* Newman/Haas/Lanigan Racing 53 12.206
4. Oriol Servia Forsythe Championship Racing 53 20.860
5. Alex Tagliani RSPORTS 53 50.704
6. Jan Heylen Conquest Racing 53 1:00.053
7. Tristan Gommendy* PKV Racing 53 1:02.341
8. Justin Wilson RSPORTS 53 1:02.961
9. Bruno Junqueira Dale Coyne Racing 53 1:04.525
10. Neel Jani* PKV Racing 53 1:12.966
11. Simon Pagenaud* Team Australia 53 1:28.940
12. Paul Tracy Forsythe Racing 53 1:35.050
13. Alex Figge* Pacific Coast Motorsports 52 1 ronde
14. Robert Doornbos* Minardi Team USA 49 4 ronden
15. Katherine Legge Dale Coyne Racing 36 mechanisch
16. Will Power Team Australia 25 mechanisch
17. Ryan Dalziel* Pacific Coast Motorsports 15 mechanisch

Stand kampioenschap

poscoureurpuntenstartswinsDNF
1 Sebastien Bourdais 250 10 5 3
2 Robert Doornbos* 213 10 2 0
3 Will Power 197 10 2 2
4 Justin Wilson 190 10 0 1
5 Graham Rahal* 170 10 0 2
6 Oriol Servia 170 9 0 1
7 Neel Jani* 167 10 0 2
8 Simon Pagenaud* 164 10 0 1
9 Alex Tagliani 161 10 0 2
10 Bruno Junqueira 138 10 0 2

* rookie

Brommobiel zorgt voor ravage op snelweg

Icoon OngelukOp de A73 tussen Venray-Noord en Vierlingsbeek heeft een kerende brommobiel voor een grote ravage gezorgd.

De 73-jarige dame wilde op de snelweg plotseling keren. De vrouw reed daarom met haar wagentje de vluchtstrook op. Een 51-jarige automobilist uit Cuijk kon haar niet meer ontwijken en botste tegen de flank van de brommobiel. De vrouw werd hierdoor uit haar brommobiel geslingerd.

De bestuurder van een tweede auto wist de verongelukte voertuigen net te omzeilen. Door de ingreep belandde de bestuurder tegen de verhoogde zijkant van de weg. Een derde automobilist kon niet meer uitwijken en ramde de auto van de man uit Cuijk.

De bestuurster van de brommobiel is per traumahelikopter naar het ziekenhuis in Nijmegen gebracht.
Met dank aan SpiekerJozef voor de herschreven submit.

Man doet minder in huis dan vriendje

Icoon WetenschapVrouwen die op het punt staan te trouwen kunnen daar beter goed over nadenken. Uit een onderzoek onder 17000 mensen uit 28 verschillende landen blijkt namelijk dat mannen nadat zij getrouwd zijn een stuk minder bijdragen aan het huishouden. Voordat zij trouwen zijn ze veel productiever.

Na het trouwen vervallen mannen in stereotiep gedrag dat zich kenmerkt door het liggen op een bank zonder een hand uit te steken. Vrouwen moeten echter niet als slachtoffer worden gezien. Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen nadat zij getrouwd zijn niet meer voor hun rechten opkomen.

Uitslagen Duitsland speelronde 1

Bij onze oosterburen werd de competitie dit weekend geopend. Niet meer aanwezig in de hoogste divisie zijn Alemannia Aachen, FSV Mainz en Borussia Mönchengladbach. Nieuw in de Bundesliga zijn Karlsruhe, MSV Duisburg en Hansa Rostock.

Hansa Rostock begint met verlies
Net nieuw in de hoogste klasse van het Duitse voetbal en direct een nederlaag, het overkwam Hansa Rostock. In de Allianz-Arena nam Hansa Rostock het op tegen Bayern München dat ondermeer Roy Makaay zag vertrekken. Als nieuwe spits werd Luca Toni aangetrokken en de Italiaan deed al direct waarvoor hij is aangenomen. Nog binnen het kwartier zette Toni de thuisploeg op voorsprong. Toni scoorde op aangeven van de andere aanvaller, Miroslav Klose. De Duitser scoorde zelf ook nog, eerst in de 66e minuut toen hij een rebound benutte en kort voor tijd zette Klose de eindstand op het bord: 3-0.

Huub Stevens begint seizoen goed
Vorig seizoen moest Hamburger SV lang wachten op een overwinning, dit seizoen begint het direct met een overwinning. Hannover 96 werd verslagen met 0-1. De wedstrijd had een Nederlands tintje. Bij de thuisploeg kwam Arnold Bruggink aan spelen toe, bij HSV begonnen Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Joris Mathijsen in de basis. Romeo Castelen mocht kort voor tijd nog invallen. Het enige doelpunt kwam op naam van Collin Benjamin die via de onderkant van de lat HSV drie punten bezorgde. Hamburger SV was de betere ploeg maar het miste erg veel kansen waardoor het maar een 0-1 overwinning werd.



Uitslagen

ThuisUitEindstand
Bayer LeverkusenEnergie Cottbus0-0
Bayern MunichHansa Rostock3-0
Eintracht FrankfurtHertha Berlin1-0
Hannover 96Hamburg SV0-1
VfL BochumWerder Bremen2-2
VfL WolfsburgArminia Bielefeld1-3
Borussia DortmundMSV Duisburg1-3
NurnbergKarlsruhe0-2
VfB StuttgartSchalke 042-2


Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldo (+/-)Punten
1Bayern Munich110033
2Arminia Bielefeld110023
3MSV Duisburg110023
4Karlsruhe110023
5Hamburg SV110013
6Eintracht Frankfurt110013
7Schalke 04101001
8Werder Bremen101001
9VfB Stuttgart101001
10VfL Bochum101001
11Bayer Leverkusen101001
12Energie Cottbus101001
13Hannover 961001-10
14Hertha Berlin1001-10
15Borussia Dortmund1001-20
16VfL Wolfsburg1001-20
17Nurnberg1001-20
18Hansa Rostock1001-30

Programma

DatumThuisUit
17/8KarlsruheHannover 96
18/8Arminia BielefeldEintracht Frankfurt
18/8Hansa RostockNurnberg
18/8Hertha BerlinVfB Stuttgart
18/8MSV DuisburgVfL Wolfsburg
18/8Schalke 04Borussia Dortmund
18/8Werder BremenBayern Munich
19/8Energie CottbusVfL Bochum
19/8Hamburg SVBayer Leverkusen

Sneijder alsnog naar Madrid

Real Madrid neemt Wesley Sneijder over van Ajax. Sneijder tekent een contract voor vijf seizoenen. De Spaanse club moet 27 miljoen euro betalen aan de Amsterdammers.

Op 18-jarige leeftijd maakte de middenvelder zijn debuut voor Ajax en speelde in totaal 180 wedstrijden voor de Amsterdammers. Daarin wist hij 57 maal te scoren. Zaterdag leek de transfer van de baan nadat Real een bod van 24 miljoen had ingetrokken. Een dag later zijn uiteindelijk beide ploegen toch tot een akkoord gekomen.

Basejumper van TV mast verwijderd

Icoon OpmerkelijkSpringen van een 300 meter hoge mast van de zender VRT leek een basejumper wel wat. Nog voordat de Duitse springer aan zijn sprong, met parachute, kon beginnen is hij door de Belgische politie van de mast verwijderd. Via een ladder moest de man weer terug naar beneden.

Voor Basejumpers is het een sport om van een hoog gebouw met een parachute naar beneden te springen. Na deze sprong maken ze zich uit de voeten.
Met dank aan GSMboy voor de submit.

Dierenactivistenkamp heeft rustig verloop

Icoon BinnenlandsHet internationale dierenrechtenactivistenkamp in Appelscha dit weekeinde is relatief rustig verlopen. Dat stelden de politie in Friesland en burgemeester Harry Oosterman van de gemeente Ooststellingwerf zondagavond.

De activisten hebben donderdagavond hun tenten op een camping in het Friese Appelscha opgezet. In de nacht van donderdag op vrijdag leidde dat direct tot een gewelddadige confrontatie tussen politie en de actievoerders. De tachtig man sterke politiemacht zette honden en pepperspray in om de activisten op afstand te houden. Volgens de activisten lag de oorzaak van de confrontatie in de massale aanwezigheid van politieagenten in Appelscha.

"Ik heb contact gehad met een woordvoerder van de activisten en daaruit bleek dat de aanwezigheid van politie onrust veroorzaakte", aldus burgemeester Oosterman. Daarop besloten de autoriteiten de aanwezigheid van de politie te verminderen. Daarna zijn er geen onlusten meer geweest. "Het kamp is tot nu toe uitstekend verlopen", aldus Oosterman.

Zondagochtend is wel een 33-jarige Amsterdammer opgepakt. De dierenrechtenactivist werd aangehouden omdat hij een 20-jarige Amsterdamse activist en een 16-jarig meisje uit Onnen zou hebben mishandeld.

Het dierenrechtenactivistenkamp duurt nog tot en met maandag 16.00 uur. Een deel van de actievoerders is echter zondagavond al naar huis gegaan.

Oefenwedstrijden 12 augustus 2007

Ter voorbereiding op het nieuwe seizoen spelen de clubs uit het betaalde voetbal diverse oefenwedstrijden. Zowel FC Utrecht als FC Groningen speelden vandaag tegen een Spaanse opponent.

FC Utrecht - Espanyol (Spa) 2-2
George, Dickoh; García, Soriano

FC Groningen - Real Mallorca (Spa) 2-2
Fledderus, van de Laak; Güiza (2)
Bijzonderheden: vanwege een opstootje floot arbiter Roelof Luinge twee minuten voor tijd af.

Mario & Sonic site geopend

Wat gebeurt er als de twee grootste gamesmascottes elkaar ontmoeten? Juist, dan gaan ze samen naar de Olympische spelen in Beijing. Of dit sterke staaltje liscensing een goede game op gaat leveren is nog maar de vraag. Wat we al wel kunnen doen is naar de site surfen, waar je een nieuwe trailer kunt bekijken van Mario & Sonic at the Olympic Games.

De game is in ontwikkeling bij Nintendo en Sega en is nu al legendarisch om het feit dat dit het eerste spel zal zijn waarin zowel Mario en Sonic speelbaar zullen zijn. Mario & Sonic at the Olympic Games zal eind dit jaar verschijnen op de Wii en Nintendo DS.

Uitslag België speelronde 2

Afgelopen weekend werd de tweede speelronde gespeeld in de Belgische Jupiler League. Hieronder de uitslagen.

Uitslagen

ThuisUitUitslag
WesterloCharleroi1-0
AA GentRacing Genk5-0
StandardFC Brussels4-1
Cercle BruggeZulte Waregem2-0
AnderlechtSK Lokeren1-0
Sint-TruidenExc. Moeskroen0-2
RoeselareDender3-1
BergenKV Mechelen1-1
Germ. BeerschotClub Brugge0-1

Ranglijst

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesDoelsaldoPunten
1AA Gent22009-16
2Stand. luik22008-26
3Club Brugge22003-16
4Anderlecht22002-06
5Westerlo22002-06
6Roeselare21104-24
7Cercle Brugge21013-33
8Ger. Beerschot21012-23
9SK Lokeren21012-23
10Ex. Moeskroen21013-43
11Racing Genk21013-63
12Bergen20112-31
13Charleroi20111-21
14KV Mechelen20111-21
15Dender20022-50
16Sint-Truiden20021-40
17FC Brussels20021-50
18Zulte-Waregem20021-60

Topscorers

#SpelerClubDoelpunten
1GrégoireAA Gent3
2JovanovicStandard3

Uitslagen Engeland speelronde 1

Dit weekend is de Engelse Premier League weer van start gegaan. De topclubs kenden allen geen geweldige start, maar de meesten wisten de schade beperkt te houden.

Ook titelverdediger Manchester United had het lastig in de seizoensopener. Het kreeg Reading op bezoek in het eigen Old Trafford, en wist zich geen raad met het goede positiespel van de bezoekers. United was hierdoor veroordeeld tot het schieten van afstand, maar dit bracht weinig succes. Toen de net ingevallen Dave Kitson van Reading een rode kaart kreeg leek het beter te worden voor de Mancunians, maar opnieuw werd het doel niet gevonden, en het zou bij de 0-0 blijven. Trainer Sir Alex Ferguson zal het puntverlies echter minder erg vinden dan de blessure van Wayne Rooney, die vlak voor rust naar de kant ging.

Liverpool had minder moeite met Aston Villa, al liet de afronding nog wel te wensen over. De Reds reisden met veel nieuwe gezichten af naar Villa park. Na een half uur kwamen de bezoekers ietwat gelukkig op een 0-1 voorsprong door een eigen doelpunt van Martin Laursen. Liverpool bleef de betere, maar slaagde er niet in de wedstrijd te beslissen. Vlak voor tijd kreeg Villa een strafschop vanwege hands van Jamie Carragher. Gareth Barry knalde vervolgens de gelijkmaker binnen vanaf de stip. Puntverlies leek aanstaande voor Liverpool, maar niet als het aan Steven Gerrard lag. De captain versierde zelf een vrije trap en schoot hem vervolgens onhoudbaar in de kruising.

Chelsea begon zijn 2007/2008 seizoen tegen promovendus Birmingham City. Op het eigen Stamford Bridge zou Chelsea zich bij winst het record van langst ongeslagen op eigen veld toeëigenen. Na een kwartier leek het daar niet op. Oud-speler Mikael Forssell zette City op voorsprong. Chelsea toonde echter veerkracht, en de twee nieuwelingen, Claudio Pizarro en Florent Malouda hadden beiden met één treffer aandeel in de voorsprong van de Blues. Lang konden ze daar niet van genieten, want Oliver Kapo zette vijf minuten later de ruststand op 2-2. Vlak na rust stelde Chelsea via Michael Essien orde op zaken, en zou de hernieuwde voorsprong niet meer uit handen geven.

Arsenal kende de beroerdst denkbare start van het seizoen. Een halfzachte terugspeelbal op doelman Lehmann werd door de Duitser verkeerd ingeschat, en hij trapte deze pardoes in de voeten van Fulham-debutant David Healy. De Noord-Ier wist niet wat hem overkwam, maar wist het net toch te vinden. De Gunners herpakten zich en waren het gehele duel verreweg de bovenliggende partij. Reservedoelman Tony Warner leek met enkele knappe reddingen voor te zorgen dat zijn Fulham de drie punten mee naar huis zou nemen. Toch zou de thuisploeg zich alsnog terug knokken. Acht minuten voor tijd verzilverde Robin van Persie een strafschop, en in de allerlaatste minuut was het Aleksandr Hleb die na een verdedigende fout de 2-1 op het scorebord zette.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
11/8SunderlandTottenham Hotspur1-0
11/8Bolton WanderersNewcastle United1-3
11/8Derby CountyPortsmouth2-2
11/8EvertonWigan Athletic2-1
11/8MiddlesbroughBlackburn Rovers1-2
11/8West Ham UnitedManchester City0-2
11/8Aston VillaLiverpool1-2
12/8ArsenalFulham2-1
12/8ChelseaBirmingham City3-2
12/8Manchester UnitedReading0-0

Stand:

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Newcastle United13+2
2Manchester City13+2
3Chelsea13+1
4Arsenal13+1
5Everton13+1
6Blackburn Rovers13+1
7Liverpool13+1
8Sunderland13+1
9Derby County110
10Portsmouth110
11Manchester United110
12Reading110
13Birmingham City10-1
14Aston Villa10-1
15Fulham10-1
16Wigan Athletic10-1
17Middlesbrough10-1
18Tottenham Hotspur10-1
19Bolton Wanderers10-2
20West Ham United10-2

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1O. MartinsNewcastle United2
226 spelersdiverse1

Programma:

DatumThuisUit
14/8Tottenham HotspurEverton
15/8FulhamBolton Wanderers
15/8ReadingChelsea
15/8Manchester CityDerby County
15/8PortsmouthManchester United
15/8Wigan AthleticMiddlesbrough
15/8Birmingham CitySunderland

Grol pakt goud in Duitsland

Judoka Henk Grol heeft tijdens de Open Duitse kampioenschappen goud behaald in de klasse tot 100 kilo. De Veendammer, uitkomend voor het Haarlemse Kenamju van Cor van der Geest, won in de finale van de Rus Aslan Oenasjkjotlov.

Voor Grol was dit het eerste toernooi in de categorie tot 100 kg. De Veendammer kwam eerst uit in dezelfde klasse als Mark Huizinga. Huizinga wist gisteren ook in zijn categorie de gouden plak te behalen. Kitty Bravik won vandaag in de klasse tot 52 kilo, de zilveren medaille. Ze verloor in de eindstrijd van de Duitse Mareen Kräh.

Zwaargewond door 'grapje'

Icoon OngelukEen achttienjarige man uit Bergen (Limburg) is door een ‘grapje’ zeer ernstig gewond geraakt. Een twintigjarige man uit Well zag een groepje vrienden over de stoep in de Jeroen Boschstraat lopen. Onder het groepje bevond zich ook het achttienjarige slachtoffer.

De Wellenaar besloot bij het zien van het groepje om hen voor de grap over de stoep hard tegemoet te rijden. Het slachtoffer schrok hier zo ontzettend van dat hij de rijbaan opsprong om de auto te ontwijken. Echter, op hetzelfde moment reed de dader ook weer de weg op en schepte de Bergenaar. Het slachtoffer is per traumaheli zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Met dank aan Samcali voor de submit.

Van Bommel tegen Paauwe in Duitse beker

In de tweede ronde van de strijd om de Duitse beker treffen Mark van Bommel en Patrick Paauwe elkaar. Bekerhouder 1. FC Nürnberg moet afreizen naar Carl Zeiss Jena. Hamburger SV speelt thuis tegen Freiburg.

De wedstrijden worden eind oktober gespeeld.

Loting 2e ronde

Werder Bremen II - St. Pauli

Rot-Weiss Essen - 1. FC Kaiserslautern

Wuppertaler SV - Hertha BSC

Alemannia Aachen - VfL Bochum

Hansa Rostock - Kickers Offenbach

1860 Munchen - FSV Mainz

Bayern München - Borussia Mönchengladbach

VfB Stuttgart - Paderborn

Hamburger SV - Freiburg

Werder Bremen - MSV Duisburg

Karlsruher - VfL Wolfsburg

Borussia Dortmund - Eintracht Frankfurt

Koblenz - Arminia Bielefeld

1899 Hoffenheim - Greuter Fürth

Schalke 04 - Hannover 96

Carl Zeiss Jena - 1. FC Nürnberg

Vorm waarschijnlijk op tijd fit

FC Utrecht rekent erop dat Michel Vorm op tijd is hersteld van zijn blessure om de eerste competitiewedstrijd tegen Feyenoord te kunnen spelen. De Utrechters hebben veel problemen met de keepers.

In de met 2-2 gelijkgespeelde oefenwedstrijd tegen Espanyol moest Utrecht-trainer Willen van Hanegem vanmiddag een beroep doen op jeugdkeeper Wesley de Ruiter. Voor de seizoensopener tegen Feyenoord is Vorm, die de training weer hervat heeft, waarschijnlijk weer speelklaar.

Flitspaal is de weg kwijt

Icoon FileEen aantal mensen uit Limburg kregen de schrik van hun leven toen er een acceptgiro van het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) op de mat viel. Er stonden torenhoge boetes op vermeld, of de mededeling dat ze zich voor de rechter moesten komen verantwoorden wegens enorme snelheidsovertredingen.

Theo Gommans (63 jaar) uit Lottum werd geflitst in zijn Toyota Corolla inclusief een aangekoppelde caravan met een snelheid van 220 kilometer per uur. Hij schrok zich wezenloos bij het openen van de envelop van het CJIB: "Ik ben bezig om mijn vrachtwagenrijbewijs verlengd te krijgen. Dan kun je geen veroordeling gebruiken." Ook Jeck Wagemans uit Poster-holt kreeg een envelop op de mat; hij zou met een volgeladen Mercedes Sprinter-bestelbus 203 kilometer per uur gereden hebben. Wagemans verklaart: "Toen ik van vakantie terugkwam lag er een acceptgiro op de mat. Ik zou 203 kilometer per uur hebben gereden. Een onmogelijke overtreding. Mijn auto kan niet eens zo snel."

De boosdoener is een flitspaal die geplaatst is op de Napoleonsbaan (de N273) nabij Venlo. Woordvoerster Nelleke Padmos van de politie Limburg-Noord legt uit: "De radarstralen zijn in dit geval blijven hangen en een aantal maal gereflecteerd tussen bijvoorbeeld de auto en voorkant van de caravan. Daardoor verandert de meting en denkt de radar dat er sneller wordt gereden." Ze vertelt verder: "Het verschijnsel doet zich eigenlijk alleen voor bij voertuigen met grote oppervlakten en niet bij personenauto’s."

Fabrikant Gatsometer claimt volgens Padmos dat deze fout slechts één op de miljoen keer voorkomt. "Wij zien deze fout echter eens per 200.000 metingen. De meetfout is vaak zo overduidelijk dat gedupeerde bestuurders zich geen zorgen hoeven maken. Als het voorkomt, dan gaat het vaak om absurd hoge snelheden. Dan doen we niet moeilijk." aldus Padmos.

Met dank aan Vince_Taylor voor de submit.

Zabel wint sprint in eigen land

Erik Zabel heeft de derde etappe van de Ronde van Duitsland gewonnen. De Duitser van Milram won de massasprint in Offenburg. Het is voor Zabel de dertiende etappeoverwinning uit zijn carrière in deze wielerronde.

De Nederlander Niki Terpstra kleurde de etappe en reed lang voorop, maar werd tien kilometer voor de finish ingelopen. Samen met Chrstian Leben van Wiesenhof reed de Nederlander weg van het peloton en het tweetal kreeg alle ruimte. Hun voorsprong liep snel op naar vijf minuten. Terpstra passeerde als eerste de beide beklimmingen van de eerste categorie.

Nadat het duo weer was teruggepakt door het peloton, op een korte beklimming bij Durlach, lieten de favorieten onder leiding van geletruidrager Voigt zich even zien. Tien renners vormden een groep maar ondanks de aanwezigheid van onder anderen Damiano Cunego en Levi Leipheimer haalde het peloton ook deze renners bij.

Toch geen vrijlating zieke Zuid-Koreanen

Icoon BuitenlandsDe Taliban zijn teruggekomen op hun belofte twee van de 21 gegijzelde Zuid-Koreanen vrij te laten. Dat heeft een woordvoerder van de Taliban zondag tegen het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap gezegd.

"Onze leiders zijn van gedachten veranderd", aldus Taliban-woordvoerder Yousuf Ahmadi. "Hij zei niet waarom de Afghaanse opstandelingen de twee zieke Zuid-Koreaanse vrouwen in gijzeling willen blijven houden."

De Taliban hadden zaterdag de vrijlating van de twee vrouwen aangekondigd als een gebaar van goede wil. Tussen de Taliban en Zuid-Koreaanse diplomaten is zaterdag voor de tweede achtereenvolgende dag onderhandeld over de vrijlating van de hele groep van 21 Koreanen De groep werd drie weken geleden onderweg van de hoofdstad Kabul naar het zuidelijke Kandahar ontvoerd. De Taliban vermoordden twee van hen, onder wie de teamleider.

HDMI Xbox 360 Premium pas volgend jaar in Europa?

Nu bekend is geworden dat in de Verenigde Staten de Xbox 360 Premium wordt verkocht met een HDMI aansluiting, is het de vraag wanneer deze aansluiting naar Europa komt.

Volgens de grote Engelse winkelketen GAME kunnen we hier in Europa nog wel even wachten op de HDMI Premium, zij verwachten hem pas volgend jaar zomer.

GAME is wel erg voorzichtig in haar woordkeuze, waardoor het bij een gerucht blijft. In de tussentijd kan vanaf 24 augustus genoten worden van de HDMI aansluiting op de Xbox 360 Elite, die dan hier in europa gelanceerd wordt.


Voorlopig nog niet hier

Honkbal: Cuba wint WPT

Cuba is de winnaar geworden van het World Port Tournament in Rotterdam. In de finale werd Taiwan met 2-0 verslagen.

Cuba was het hele toernooi oppermachtig. Het bereikte ongeslagen de finale en ook daarin tegen Taiwan kwamen de Cubanen geen moment in de problemen. Taiwan maakte zes honkslagen, maar die waren te verspreid over de wedstrijd om er uit te kunnen scoren. Cuba maakte ook zes honkslagen, maar deze waren in de vierde en zesde inning wel succesvol. Peraza Yosvani sloeg Hector Oliveira met een tweehonkslag binnen en Alfredo Despaigne zorgde in de zesde inning voor het tweede punt.

Speed zoekt heil buiten F1

De Amerikaan Scott Speed houdt het voor gezien in de Formule 1. Speed wil zich gaan oriënteren op de Amerikaanse competities.

Na zijn ontslag bij Toro Rosso wist Speed dat hij niet weer zou gaan rijden in de Formule 1. "Eerlijk is eerlijk. Ik denk niet dat de teams in de Formule 1 voor mij in de rij zullen staan. Zo realistisch moet ik wel blijven", aldus Speed. "Wellicht zijn er nog opties om als testcoureur aan de slag te gaan, maar ik wil door. Misschien is het daarom ook dat ik de Formule 1 uit mijn hoofd zet. Dat weet mijn manager ook".

De komende weken wil Speed zich daarom gaan richten op de Amerikaanse competities. "In de Champ Car en in de NASCAR komen enkele plekken vrij. Dit zijn voor mij ook de twee belangrijkste series om in de gaten te houden. Ik zou er graag in willen racen", aldus de ex-Red Bull coureur.

Sony ontwikkelt mythologische MMO naar comic Ramayan

Sony heeft samen met Virgin comics de deal gesloten dat het bedrijf een MMO-game mag gaan ontwikkelen op basis van de door Insische mythologie geïnspireerde comic Ramayan 3392 A.D. Virgin zal in het ontwikkelproces aantreden in een adviserende functie. Aan het project zal ook filmmaker Shekhar Kapur meewerken. Kapur regisseerde onder andere Elizabeth, een film die uiteindelijk zeven Oscasnominaties kreeg.

Virgin Comics approached us with a portfolio of amazing comic properties based on Indian lore. We particularly love Ramayan 3392 A.D., as we feel Virgin Comics’ telling of The Ramayana is particularly gripping, graphically brilliant and lends itself extremely well to an MMO, This a fantastic time for us to expand our games to include this culturally rich storyline and we are honored to do this with a diversified, creative and experienced company like Virgin Comics.

Aldus John Smedley, CEO van Sony Online Entertainment.












Krokodillen en cobra's in bagage Saudiër

Icoon OpmerkelijkEen Saudiër heeft geprobeerd een groot aantal reptielen uit Egypte te smokkelen, waaronder cobraslangen en krokodillenjongen uit de Nijl. De vondst van de reptielen in de koffers van de man leidde korte tijd tot paniek onder veiligheidspersoneel op de internationale luchthaven van Caïro.

De 22-jarige passagier vertelde dat hij de dieren, waaronder ook een kameleon, nodig had voor wetenschappelijk onderzoek op zijn universiteit in Saudi-Arabië, meldde het Egyptische persbureau MENA vandaag. Zijn collectie gaat naar de dierentuin van Caïro.

Kinderarbeid, extremisme en de Smitjes

Ikzelf heb al een paar jaar kindslaafjes die mijn zaakjes opknappen. Scheelt een bek ellende en iedereen vindt het ontzettend knap dat ze al zoveel dingen kunnen. Ooit een kind van twee een plafond zien witten of een meisje van vijf een dakterras zien aanleggen? Moet je 's langskomen. Niets mooiers dan twee kinderen thuis te zien komen met een krat bier voor papa of ze papa's auto vier kilometer te zien duwen naar de Shell als papa weer eens is vergeten te tanken. Bizar wat kinderen al niet doen voor een snoepje en wat jammer dat veel mensen het kunnen van hun kinderen zo onderschatten.

Donadoni verwacht goals van Pellè

Via een goed seizoen bij AZ kan de nieuwe aanwinst van de Alkmaarders, Graziano Pellè, wellicht een selectie afdwingen voor het EK. De bondscoach van het Italiaanse nationale team, Roberto Donadoni, volgt de ontwikkeling van Pellè met argusogen.

"Onze talenten wijken steeds vaker uit naar buitenlandse competities. Nu verwacht ik doelpunten van Giuseppe Rossi, Cristiano Lucarelli en Pellè”, aldus Donadoni na het zien van Bayern München - Hansa Rostock. Donadoni was daar om Luca Toni aan het werk te zien, die deze zomer naar het buitenland verkaste. Fabio Grosso, Lucarelli en Rolando Bianchi verlieten eveneens de Serie A. “Ik verlies de spelers die zijn vertrokken uit de Italiaanse competitie niet uit het oog. Ervaring in andere landen kan goed zijn voor hun ontwikkeling.”

MMO Fury gratis te spelen, maar met mogelijkheid tot betalen

Australische ontwikkelaar Auran Games kondigde deze week aan hoe ze de game Fury op de markt willen gaan brengen. De game zal zowel in de winkel als online te koop zijn. Beide manieren zullen dezelfde kosten met zich meebrengen. De game zal na aankoop gratis speelbaar zijn en er zullen regelmatig gratis updates komen voor de game. Wel is er de mogelijkheid om een abonnementstatus te verkrijgen door een maandelijkse donatie. Toch is dit op zich niet nodig, want iedereen heeft toegang tot de meest krachtige items in de game. Een abonnement zorgt vooral voor wat kleine voordelen, wat meer keuze en flexibiliteit.

Tony William, CEO van Auran, legt uit waarom voor dit systeem is gekozen:

FURY is a game that blends elements from different genres; the pace and adrenaline rush from FPS games; the depth of character customization from RPGs; and the social and virtual economy aspects from MMOs. Therefore we wanted to make sure that our business model took into account the different expectations of various player types.

Alle spelers in Fury beginnen als een zogenaamde Immortal. Gedurende de eerste maand spelen zul je ook in deze vorm blijven. Na deze tijd kun je voor $9,99 per maand deze status behouden. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee:

Snel reizen tussen scholen en veilige locaties;
Zogenaamde VoIP-chat privileges;
Een extra itemslot;
Uitgebreidere "rested gold" bonus;
Verkoopprivileges in het veilinghuis;
Prioriteit bij rijen tijdens login;
Deelname aan wekelijkse en seizoenscompetities;
Persoonlijke gevechtsstatistieken;
In-game klantenservice toegang;
Toegang tot de testservers om nieuwe dingen te proberen.

Adam Carpenter, creative director bij Fury, legt uit waarom voor deze opzet is gekozen:

"We’ve put a lot of effort into getting the business model right for our game. Some players will play FURY in their lunch time or for an hour after work and they will be less interested in a full subscription model. Other players will devote many hundreds of hours to FURY in order to complete over 800 Trials, unlock 4,000 Tiered abilities and rise to the rank of Eternal. So with FURY you can play casually and play for free, or if you are playing seriously for many hours, it is likely you will want to subscribe to receive the additional benefits."

Als laatste is er ook de mogelijkheid om gamekaarten te kopen. Met deze gamekaarten kun je in de game gold verkrijgen om hiermee items te kopen. Auran hoopt hiermee de vorm van goldfarmen zoals die bekend is van vele andere MMO-games tegen te gaan.

Man randt meisje (7) aan na aanrijding

Icoon MisdaadEen zevenjarig meisje is vorige week zaterdag aangereden en aangerand nabij het Groningse dorp Marsum. Een donkere man in een witte bestelauto reed haar aan waarop het kind in de berm viel. De bestuurder leek haar eerst te willen helpen, maar randde het kind toen aan.

Het misdrijf is gisteren pas door de politie bekend gemaakt. De politie hield toen een groot onderzoek in de omgeving van Marsum. 130 passanten werden ondervraagd of zij mogelijk iets hebben gezien. De politie zoekt nog getuigen.

Broertjes dood na spelen met landmijn

Icoon BuitenlandsDrie broertjes zijn gisteravond omgekomen toen de landmijn waarmee ze speelden plotseling afging. Dat maakte het ziekenhuispersoneel bekend. Het drama gebeurde in Egypte.

De jongens vonden de landmijn in de buurt van havenstad Ismailia, vlakbij het Suezkanaal. De broertjes gooiden daarna zware stenen op het explosief. Daardoor zou die tot ontploffing zijn gekomen. In het gebied rond het Suezkanaal liggen nog heel veel landmijnen. In de jaren '50 en '60 is in dit gebied veel gevochten.

'Paris Hilton stamt af van Karel de Grote'

Icoon ShowbizzHotelerfgename Paris Hilton is verre familie van de Duitse keizer Karel de Grote. Ze blijkt af te stammen van de Duitser. Dat beweert historicus en genealoog dr. Ralf Jahn in de Duitse Krant Bild van gisteren.

Daarnaast stamt de blondine ook nog af van oud-president Theodore Roosevelt en actrice Elizabeth Taylor.


Afstammelinge van Karel de Grote


Met dank aan mouthman voor de submit.

Gullit: "Robben moet tonen dat hij een man is"

Ruud Gullit heeft flinke kritiek geuit op Arjen Robben. De ex-trainer van Chelsea liet tegenover de The Sunday Mirror onder meer weten dat Robben moet tonen dat hij een man is. Michael Ballack is volgens Gullit niet goed genoeg voor de Premier League.

Niet alleen Robben als voetballer wordt door Gullit aan de kaak gesteld. Ook zijn karakter moest het ontgelden. "Iedereen heeft het er alleen maar over dat hij zo’n acteur is. Mensen zeggen dat je in de kamer niet kunt stofzuigen als er een wedstrijd van Chelsea op de TV is. Want als je per ongeluk tegen de TV stoot, dan valt Robben om. En zijn act van de stervende zwaan verergert dat alleen maar. Dat heeft hem tot een controversiële speler gemaakt. Als hij fit is en in een goede conditie, is hij één van de beste linksbuitens in de Premier League. Maar als het even moeilijk wordt, dan haakt hij af. Als je op dit niveau speelt moet je laten zien dat je een man bent," aldus Gullit.

Over Ballack zei de oud-international: "Chelsea moet een renovatie ondergaan. Er moeten een aantal mensen vertrekken, en de eerste is Michael Ballack. Hij is niet goed genoeg voor de Premier League. Hij speelt te langzaam. En Frank Lampard speelde afgelopen seizoen op een andere positie door Ballack. De nekslag kwam voor mij toen Ballack besloot in Munchen geopereerd te worden, waardoor hij het belangrijkste deel van het seizoen miste."

Robin van Persie kreeg wel lovende woorden. "Als ik hem met Robben vergelijk doet Robin van Persie het geweldig. Hij ontwikkelt zich fantastisch. Het enige wat ik jammer vind is dat Arsenal haar geweldige spel niet heeft omgezet in prijzen."

Kinderen joyriden met gestolen auto

Icoon OpmerkelijkTwee kinderen van twaalf en vijftien jaar oud zijn opgepakt omdat ze zijn gaan joyriden met een gestolen auto. Dat gebeurde vrijdag in Rotterdam-Overschie. De jongeren vielen door de mand toen een familielid de wagen zag rijden.

Het familielid waarschuwde de politie. Agenten vonden de auto, maar van de kinderen ontbrak ieder spoor. Door oplettende getuigen kon de politie de joyriders toch nog oppakken. Ze zullen zich voor de kinderrechter moeten verantwoorden.

'Amsterdam geen homohoofdstad meer'

''Amsterdam is als homo-hoofdstad naar de knoppen'', constateert oud D66-leider Boris Dittrich vandaag in De Telegraaf. Dittrich, sinds kort directeur Homorechten van Human Right Watch, zegt dat Amsterdam de laatste plek is waar buitenlandse homotoeristen heden ten dage nog heen willen. ''Overal gebeurt wel eens wat, maar zo structureel als het geweld tegen homo's nu in Amsterdam is, zie je nergens.''

Volgens Dittrich zijn de rapportages over Amsterdam in de buitenlandse media schokkend. Het effect van de aanvallen van allochtone jongeren, van vooral Marokkaanse komaf, op homoseksuelen in Amsterdam is vooral dat veel 'toeristische' homostellen de Nederlandse hoofdstad vermijden. Volgens Dittrich wijken ze uit naar het Duitse Berlijn of het Spaanse Barcelona, waar ze niet het risico lopen voor hun seksuele keuze in elkaar te worden geramd. De oud-D66-leider wijst erop dat Nederland hierdoor ook jaarlijks vele miljoenen misloopt aan inkomsten.

Dittrich denkt dat de aanvallen voortkomen uit onvrede onder een bepaalde groep Marokkaanse jongeren. ''Zij willen zich afzetten tegen de Nederlandse en westerse normen.'' Human Rights Watch heeft overigens (nog) geen klachten over het beleid van de Nederlande overheid. De Nederlandse regering loopt volgens de organisatie juist voorop met het uitdragen van de rechten voor homoseksuelen.

Nvidia haalt recordwinst binnen

Nvidia presenteerde eerder deze week haar cijfers over het tweede kwartaal van 2007. Mede door de lancering van de nieuwste lichting GeForce 8000-series grafische kaarten haalde het bedrijf een recordomzet binnen van $935,5 miljoen, dit tegen $687,5 miljoen over dezelfde periode vorig jaar. De winst bereikte ook een recordhoogte tot $172,7 miljoen, wat een stijging betekent van maar liefst 99% ten opzichte van dezelfde periode in 2006.

Deze cijfers zorgden ervoor dat Nvidia tot nu toe in 2007 een omzet draaide van $1,78 miljard, waar het bedrijf vorig jaar nog $1,37 miljard binnen haalde. De winst steeg van $178,8 miljoen vorig jaar naar $305 miljoen dit jaar. Jen-Hsun Huang, CEO van Nvidia, was uiteraard erg tevreden met deze resultaten:

"Our ongoing strategy to extend the reach of the GPU is paying off. There is a fast-growing universe of applications that rely on the processing capability of the GPU, from 3D design and styling tools, video and photo editing software, 3D maps, and video games, to the user interfaces of the Mac and Vista."

Moslims Jakarta roepen op tot islamitische staat

Icoon BuitenlandsOngeveer 80.000 moslimactivisten hebben vandaag op een conferentie in de Indonesische hoofdstad Jakarta opgeroepen tot de vorming van een kalifaat, een land waarin de hele moslimwereld is verenigd. De conferentie werd georganiseerd door de omstreden Hizb ut-Tharir (Bevrijdingspartij).

Het zou de grootste bijeenkomst van moslimactivisten uit de hele wereld ooit zijn. De omstreden Bevrijdingspartij is in veel landen in de islamitische wereld en enkele Europese landen verboden. In Nederland pleitten in 2004 de LPF en VVD voor een verbod. In Centraal-Azië zitten honderden leden in gevangenissen. De Indonesische overheid had een aantal belangrijke sprekers geen toegang verleend.

In het grootste moslimland ter wereld wint Hizb ut-Tahrir evenwel aan invloed. Spreker riepen vandaag op tot de invoering van de sjariah (islamitische wetgeving) in heel Indonesië.

Ajax heeft linkerspits op proef

Andrés Mendoza is deze week op proef bij Ajax. De 29-jarige linkerspits staat onder contract bij het Oekraïense Metalurg Donetsk, dat hem twee jaar geleden al eens verhuurde aan het Franse Olympique Marseille en het Russische Dynamo Moskou.

Mendoza speelde 42 keer in het nationale team van Peru waarin hij zes maal wist te scoren. In 1999 vertrok Mendoza, na vijf jaar in eigen land bij Sporting Cristal te hebben gespeeld, naar het Belgische Club Brugge. Drie jaar geleden verhuisde hij naar Metalurg Donetsk.

Halo 3 krijgt vlammenwerper

Na het nieuws van gisteren is er wéér Halo 3-nieuws. Dit maal gaat het over nieuwe wapens. Bungie heeft namelijk bekend gemaakt dat de Masterchief ook met een vlammenwerper aan de gang kan. De vlammenwerper is in zowel de single- als multiplayer beschikbaar.

Ook is er een nieuwe granaat aangekondigd, genaamd Firebomb. Dit is een zogenaamde 'vuurgranaat'. Als je deze naast een vijand gooit zal deze vlam vatten en zullen de vlammen langzaam doven. Dit betekent dus dat de granaat niet in één keer zijn damage doet, maar geleidelijk. Dit laatste geldt ook voor de vlammenwerper.

De firebomb:

De vlammenwerper:

Gerdemann haalt uit naar Sinkewitz

Linus Gerdemann, die in de afgelopen Tour de France een dag de gele trui droeg, heeft in een interview uitgehaald naar zijn voormalig ploegmaat bij T-Mobile Patrick Sinkewitz. Sinkewitz werd betrapt op het gebruik van testosteron.

"De zware fout die hij maakte, kan ik niet begrijpen. Zijn misstap kan ik hem echt niet vergeven," aldus Gerdemann. "Het scepticisme jegens mensen als Sinkewitz is absoluut gerechtvaardigd, en daar verzet ik mij niet tegen," aldus de Duitser die wel van mening is dat het de goede kant op gaat met de wielersport. "Vele maatregelen gaan in de goede richting. De mentaliteit in de wielersport verandert, en dat is een goed teken. Mensen die actief vechten tegen doping worden niet behandeld als buitenstaanders. Wat natuurlijk niet betekent dat de wielersport van vandaag op morgen schoon zal zijn."

Castlevania en WipEout maken hun opwachting op PSN

In Amerika zullen PlayStation 3-bezitters binnenkort weer twee klassieke games kunnen downloaden vanaf het PlayStation Netwerk. Allereerst zal binnekort Konami's klassieker Castlevania Chronicles verschijnen. De game verscheen voor het eerst in oktober 2001 voor de PlayStation en haalde toentertijd redelijk positieve kritieken.
De tweede game die zal verschijnen is WipEout XL. Het tweede deel in de WipEout-serie werd bijna even positief ontvangen als het eerste met soms fantastische cijfers.



WipEout XL voor de PlayStation

Xbox 360-demo SKATE uitgesteld

Eerder deze week kondigde Electronic Arts nog aan dat op 15 augustus een demo van SKATE zou verschijnen op Xbox Live Marketplace. Helaas zullen ze deze datum toch niet gaan halen. Omdat ze in de demo de mogelijkheid willen bieden om filmpjes te maken en deze te uploaden, liep het bedrijf tegen wat servergerelateerde problemen aan. Hierdoor zal de demo een paar dagen later verschijnen dan de planning.

Een exacte datum kon EA nog niet geven, maar hopelijk zal de game niet meer dan een week te laat komen:

"We'll keep you posted as info comes in, but as of today, we don't know what the exact timing will be. We need to have some things retested to ensure it will all work fine when you get your hands on it."

Tilburgse kerkklok draagt sokken

Harm Schilder, de pastoor van Tilburg, maakt voortaan minder kabaal met zijn kerkklokken. De klokken dragen namelijk leren sokken. Schilder komt hiermee de omwonenden van de kerk tegemoet.

De buurtbewoners klagen al geruime tijd over het lawaai dat de klokken produceren. De gemeente Tilburg heeft de parochie zelfs een dwangsom opgelegd. Elke keer dat de klokken nog worden geluid met veel kabaal, moet er een bedrag van vijfduizend euro worden overgemaakt naar de gemeentekas.

Vooral het tijdstip waarop de klokken worden geluid schoot de buurtbewoners in het verkeerde keelgat. Om kwart over zeven werden de omwonenden al uit hun bed gebeierd.

Gelukkig hebben we de foto's nog...

Voor velen zit de vakantie er weer op en menig fotorolletje of geheugenkaartje is volgeschoten. En als je dan weer thuis bent en je de foto's bekijkt kan het resultaat soms wat tegen vallen. Foto's van dingen waarvan je geen idee hebt waarom je het überhaubt ooit gefotografeerd hebt of een hele mooie bewogen foto.

Normaal gesproken worden deze foto's meteen verwijderd. Echter je kan ze natuurlijk ook gaan delen met de rest van de wereld. Stuur al jouw mislukte foto's naar DeletedImages.com en misschien krijgen ze daar wel een mooi plekje.

Misschien moet ik ook maar wat van mijn misbaksels insturen... Jullie mogen trouwens jullie mooie vakantiefoto's best wel als linkje in de reply zetten...

AZ-fans nemen afscheid van Arveladze

De supporters van AZ, die aanwezig waren bij de wedstrijd tegen Internazionale (4-2), hebben gisteren afscheid kunnen nemen van Shota Arveladze. Toen de Georgiër het veld op kwam scandeerden duizenden supporters zijn naam.

Het huidige contract van de Georgische speler liep nog door, maar de Alkmaarders lieten de 34-jarige voetballer transfervrij vertrekken. Hij zet zijn carrière namelijk voort bij het Spaanse Levante. De afgelopen twee jaar speelde Arveladze 60 wedstrijden in het shirt van AZ. De aanvaller wist in deze periode 36 doelpunten te maken.

Honkbal: Oranje eindigt WPT met zege

Het Nederlands honkbalteam heeft gisteravond het World Port Tournament in Rotterdam met een overwinning afgesloten. Nederland won van Japan met 3-2 na verlenging in de elfde inning.

Vrijwel alle punten werden behaald in de eerste inning. Japan scoorde in de eerste slagbeurt van de partij twee punten. Nederland behaalde in dezelfde inning ook twee punten door onder andere een homerun van Sidney de Jong. Na de eerste inning werd er in de volgende negen innings niet meer gescoord. Pas in de verlenging wist Nederland het beslissende punt te maken.

Zowel Japan als Nederland konden zich niet meer plaatsen voor de finale. De Japanners verloren alle acht wedstrijden in het toernooi. Door de winst op Japan kwam Nederland in punten op gelijke hoogte met de Verenigde Staten en finalist Taiwan, maar door onder andere een 10-2 overwinning van de Amerikanen op Oranje eindigt Nederland voorlaatste in het klassement.

Dode blijkt homo, kerkdienst geannuleerd

Icoon ShockingEen herdenkingsdienst in de staat Texas, Amerika, is door de kerk geannuleerd nadat 24 uur eerder bleek dat de overledene bij leven homoseksueel was. Cecil Sinclair, 46 jaar oud, overleed afgelopen week aan de gevolgen van een infectie die hij opliep tijdens een operatie.

De medewerkers van de kerk waren volgens Sinclairs zus gewoon op de hoogte van de geaardheid van haar broer. Toen echter bleek dat in de necrologie de levenspartner van Cecil als nabestaande genoemd wordt, blies de kerk de dienst af.

Dit wordt tegengesproken door pastoor Gary Simons. Hij beweert dat niemand wist dat Sinclair homo was, totdat er foto’s opdoken van mannen "die elkaar omarmden en kusten". Simons verklaart: "Het is niet dat we niet van de familie houden, maar de kerk ziet homoseksualiteit als een zonde. De dienst door laten gaan zou de schijn opwekken dat we een dergelijke levensstijl goedkeuren."

Krajicek treft Israëlische Peer in Montreal

Michaëlla Krajicek moet het in de eerste ronde van het WTA-toernooi in het Canadse Montreal opnemen tegen Shahar Peer. Dat heeft de loting uitgewezen.

Het is voor het eerst dat Krajicek, nummer 34 van de wereld, speelt tegen Peer, de Israëlische nummer achttien van de mondiale ranglijst.

Justine Henin maakt haar rentree in Canada. Na haar verrassende nederlaag in de halve finales van Wimbledon nam de Belgische vrij om de nederlaag te verwerken. De als eerste geplaatste Henin heeft een bye in de eerste ronde.

Ten Cate: "Zege Ajax op PSV verdiend"

Gisteravond won Ajax de Johan Cruijff Schaal door met 1-0 te winnen van PSV.

"We hebben verdiend gewonnen”, zei Ajax-coach Henk ten Cate na afloop voor de camera van SBS 6. "Als je eenmaal op het veld staat, wil je er alles aan doen. Het was toch een mooi affiche en we speelden voor een vol stadion.”

Ten Cate hield gisteren wel rekening met de wedstrijd tegen Slavia Praag, aankomende woensdag in de voorronde van de Champions League. “Uit voorzorg wissel je een aantal spelers. Stam mankeert bijvoorbeeld niets."

[Indy] Uitslag Meijer Indy 300

Tony Kanaan heeft met grote overmacht de Meijer Indy 300 op de Kentucky Speedway gewonnen. De coureur van Andretti Green Racing leidde van start tot finish.

Hoewel Kanaan slechts met 1,7 seconden voorsprong won, was zijn leiding nooit in gevaar gekomen. Achter hem was het echter een stuk spannender. Scott Dixon en AJ Foyt IV vochten om de tweede plaats. Foyt had tijdens de pitstops zelfs even aan de leiding gereden, maar moest genoegen nemen met de derde positie, toch zijn beste finish ooit.

Danica Patrick haalde de finish niet en beleefde een paar angstige momenten. Na het maken van een pitstop spinde ze bij het uitrijden van de pitstraat. De race werd geneutraliseerd en Patrick kon aangeduwd worden en doorrijden. Ze haastte zich om weer bij het veld te komen, maar kreeg een klapband en spinde de muur in. Ze miste op een haar na een truck van de marshalls.

De crash van de dag kwam echter op naam van Franchitti. De leider in het kampioenschap schatte na de finish de snelheid van achterblijver Kosuke Matsuura verkeerd in en klapte vol op de wagen van de Japanner. Hij sloeg over de kop en landde tegen de muur. Beide coureurs bleven ongedeerd en Franchitti gaf later toe dat het ongeluk geheel zijn schuld was geweest.

Uitslag

poscoureurrondenachterstand
1. Tony Kanaan 200
2. Scott Dixon 200 1.7457
3. AJ Foyt IV 200 2.1070
4. Marco Andretti 200 2.2998
5. Tomas Scheckter 200 2.3660
6. Scott Sharp 200 2.6491
7. Ed Carpenter 200 2.8150
8. Dario Franchitti 200 6.2839
9. Helio Castroneves 199 1 ronde
10. Vitor Meira 199 1 ronde
11. Kosuke Matsuura 199 1 ronde
12. Buddy Rice 199 1 ronde
13. Darren Manning 198 2 ronden
14. Sarah Fisher 197 3 ronden
15. Ryan Hunter-Reay 183 14 ronden
16. Danica Patrick 180 crash
17. Dan Wheldon 37 crash
18. Sam Hornish Jr 35 crash

Tussenstand kampioenschap

poscoureurpuntenwinstop 5DNF
1 Dario Franchitti 518 3 11 1
2 Scott Dixon 510 3 11 1
3 Tony Kanaan 466 4 10 2
4 Dan Wheldon 388 2 5 4
5 Sam Hornish Jr. 379 1 6 3
6 Helio Castroneves 358 1 4 4
7 Scott Sharp 347 0 2 1
8 Danica Patrick 337 0 3 3
9 Marco Andretti 311 0 6 7
10 Tomas Scheckter 304 0 2 3

Date met pornoster: baan kwijt

Icoon OpmerkelijkEen leraar van een middelbare school in Monessen, Pennsylvania is zijn baan kwijtgeraakt nadat hij een date had met pornoster Akira. De man die al meer dan veertien jaar kunstgeschiedenis doceerde is idolaat van de schilder Salvador Dali. Toen hij tijdens een radioshow hoorde dat er een date te winnen viel in St. Petersburg (Florida) aarzelde hij geen moment, want in die plaats staat namelijk het Salvador Dali Museum.

Hij won de wedstrijd, tot zijn grote vreugde, maar hij was door zijn liefde voor de schilder vergeten dat er aan de prijs ook nog een date met Akira aan vast zat. De ontmoeting tussen de leraar, die overigens in een rolstoel zit, en de pornoster werd door het radiostation gefilmd. Hij kreeg hierbij echter het gevoel dat hij voor de gek gehouden werd.

Het ergste moest nog komen. De date heeft tot zoveel commotie geleid dat de leraar zijn ontslag heeft ingediend wegens ‘gezondheidsproblemen’. De school accepteerde het ontslag.

Fontein: ''Zo ga je niet met elkaar om''

De algemeen directeur van Ajax, Maarten Fontein, is van mening dat Real Madrid weinig respect heeft voor de club Ajax en de speler Wesley Sneijder.

Nadat de Spaanse landskampioen het bod van 24 miljoen euro introk , reageerde Fontein hier fel op. "Zo ga je niet met elkaar om. Dit alles getuigt van weinig respect voor de club Ajax en de speler Wesley Sneijder", aldus Fontein. "Ik denk dat beide meer respect verdienen. Aanvankelijk was alles erop gericht om de deal voor maandagavond te hebben afgerond. Dan is het uiterst vreemd wanneer je op vrijdagavond ineens een ultimatum krijgt om binnen drie uur te beslissen".

DVD: Voetbalvrouwen

Het afgelopen voetbalseizoen was er eentje om niet snel te vergeten. Op de allerlaatste dag wist PSV kampioen te worden en in de play-offs werd Feyenoord uitgeschakeld voor Europees voetbal. Elke zondag deed Tien verslag van de competitie in De Wedstrijden. Het leverde de zender veel kijkers op en John de Mol was het veel waard om die kijkers ook na de wekelijkse samenvattingen op de zender te houden. Daarnaast wilde hij ook meer vrouwen naar de zender lokken en dus kwam er een combinatie van soap en voetbal op de zender. In navolging van de Britse serie Footballers' Wives besloot Talpa een Nederlandse voetbalserie uit te brengen, waarin de vrouwen van de voetballers centraal staan. Het eerste seizoen van de serie Voetbalvrouwen is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Jongeren neuken na 3 maanden al zonder

Icoon OpmerkelijkDe Nederlandse jongeren neuken na drie maanden relatie al zonder condoom. Dat meldt Soa Aids Nederland (SAN). Voorafgaand aan het stoppen met condooms laat drie op de tien zich testen op aids of een andere seksueel overdraagbare aandoening.

SAN vindt dat percentage te klein en prolongeert daarom de campagne 'Verneuk je relatie niet met een oude soa'. In die campagne komt naast een heterostel nu ook een homostel voor. Volgens SAN slaat de campagne aan. Maar liefst 70 % vindt een soatest belangrijk voor ze zonder condoom neuken. Dat was voor de campagne nog 49 %. Hoeveel procent ook daadwerkelijk een test laat doen is echter niet bekend.

Wat onenightstands betreft: 80 % gebruikt een condoom. Verder weet 95 % van de jongeren wat een soa is. Dat was in 1993 slechts 14 %. Meer informatie over soa's vind je op www.vrijsoavrij.nl. Hier kun je ook een game spelen waarbij je exen met een soa uit bed moet houden.


Schop je ex uit bed en win geen soa.

Pinkpop Classic wordt vervolgd

Icoon MuziekPinkpop Classic krijgt volgend jaar een vervolg. De eerste editie van dit festival met bands die ook in de jaren '70 en '80 al op Pinkpop speelden, bleek gisteren een groot succes, zodat Pinkpopbaas Jan Smeets tevreden een vervolg aankondigde.

Zeven bands traden  aan voor een publiek van ongeveer 9000 vijftigers en zestigers. Het festival was bedoeld voor iedereen die in zijn jonge jaren Pinkpop bezocht en de bands van toen opnieuw wil zien. Voor zover ze nog bestaan, natuurlijk.

Voor afsluiter Status Quo, die in 1974 van Pinkpop de springplank voor zijn Europese doorbraak maakte, was dat geen probleem. De Britse rockband draait al meer dan veertig jaar mee, en wist ook gisteren het publiek in extase te krijgen. Hetzelfde gold voor de openingsact van de Limburgse kolderrockers van de Janse Bagge Band die in 1983, een jaar na een optreden op Pinkpop, landelijk doorbraken met de hit 'Sollicitere' en in Limburg nog steeds volle zalen trekt.

Maar veel muziekfans waren toch teleurgesteld dat een band als Marillion niet met de oorspronkelijke zanger op de planken verscheen. Over andere bands waren de meningen verdeeld. Willy DeVille is volgens velen nog slechts een schim van zichzelf, hoewel zijn 'Spanish Stroll' nog steeds indruk maakte.

Raymond van het Groenewoud leek vooral doende met het uitknijpen van zijn ziel, en zoveel leed dreef menigeen naar de naburige frietkot of hamburgertent. Van het Groenewoud had wel een leuke benaming voor Pinkpop Classic bedacht: het Alzheimer Festival.


Ouwe meuk

VVD steunt ex-moslim Jami wel

Icoon PolitiekVVD-leider Mark Rutte vindt het ''ronduit beschamend'' hoe PvdA-leider Wouter Bos omgaat met zijn partijgenoot Ehsan Jami, de voorman van het comité voor ex-moslims. Bos keurt het af dat het comité moslims en hun geloof beledigt.

Rutte heeft Jami telefonisch gesproken en hem zijn steun toegezegd. Volgende week ontmoeten de twee elkaar. ''Bij de godsdienstvrijheid hoort uitdrukkelijk ook het recht om niet meer te geloven. Jami vraagt daar met zijn comité terecht aandacht voor en is zelf het bewijs van de moeilijke positie waarin ex-moslims vaak verkeren. Dat Wouter Bos hem nu zo hard laat vallen, onderstreept maar weer eens de slappe houding van zijn partij in het integratiedebat'', aldus Rutte. Zijn woordvoerder ontkent dat Rutte Jami probeert over te halen over te stappen naar de VVD. Eerder maakte oud-Tweede Kamerlid Ayaan Hirsi Ali wel zo'n overstap.

Jami heeft sinds maandag extra beveiliging nadat hij vorig weekeinde door drie mensen in elkaar was geslagen wegens zijn felle kritiek op de islam.


''Bos behandelt Jami ronduit beschamend''

Tientallen arrestaties bij Dance Parade

Icoon MuziekDe politie heeft gisteren bij de Dance Parade 43 mensen aangehouden. Dat gebeurde onder meer voor drank- en drugsgebruik, openlijke geweldpleging, belediging en het niet voldoen aan een vordering van een agent.

Nog eens zestig mensen kregen een bekeuring voor wildplassen. De politie controleerde daar streng op. Desondanks stonden overal mannen te plassen tegen muren en bomen.

De politie blikte evenwel tevreden terug op het evenement. ''Er deden zich geen bijzondere incidenten voor'', zei een woordvoerder. Over bezoekersaantallen liet hij zich niet uit, maar hij gaf wel aan dat het drukker was dan vorig jaar, toen er 200.000 mensen op het evenement afkwamen.

De GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) bracht vijftien mensen naar het ziekenhuis omdat bij hen de drank en drugs niet goed waren gevallen. Negentien anderen werden op straat behandeld voor andere ongemakken, zoals verstuikte enkels.

Nergens langs de route stond de menigte stil; overal werd gedanst. Velen hadden zich flink opgedoft, tot in fluoriserende bikini's en beenwarmers aan toe. Veel mensen liepen achter een wagen aan tot aan het eindpunt, maar ook veel feestgangers bleven bij een kroeg langs het parcours hangen.

Elf clubs hebben een afterparty georganiseerd. Voorgaande jaren was er altijd een officieel slotfeest.

Man geliquideerd in Amsterdams café

Icoon MisdaadIn een café aan de Ruysdaelkade in het Amsterdamse stadsdeel Oud-Zuid is vannacht een een 33-jarige Amsterdammer neergeschoten. Hij overleed later in een ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Volgens de politie kwam rond 01.45 uur een man het café binnen die gericht op het slachtoffer schoot. Na het lossen van het schot liep de dader het café weer uit.  De schutter, die volgens de politie een capuchon op had, is te voet gevlucht. Er is nog niemand aangehouden. Over het motief is nog niets bekend.

Aanvulling: Het slachtoffer is een bekende van de politie. Derhalve gaat de politie dan ook uit van een afrekening in het criminele milieu.

Politie Guatemala vindt 46 baby's in pleeghuis

Icoon BuitenlandsDe politie van Guatemala heeft zaterdag in een illegaal pleeghuis in de toeristenstad Antigua 46 baby's aangetroffen. Enkele baby's waren slechts drie dagen oud. Bij de inval in het pleeghuis zijn twee vrouwen gearresteerd.

Na dit weekeinde besluiten de autoriteiten in het Midden-Amerikaanse land wat met de kinderen moet gebeuren. Dat heeft Carlos Azurdia van het Guatemalteekse bureau voor adoptie laten weten. Azurdia zei dat er geen papieren zijn gevonden, waaruit zou moeten blijken dat de kinderen door hun natuurlijke ouders voor adoptie waren opgegeven.

Vorig jaar werden bijna 5000 Guatemalteekse kinderen geadopteerd. Handelaars, vaak advocaten, zouden bij adoptieouders bedragen tot 40.000 dollar (bijna 30.000 euro) in rekening hebben gebracht.

In de Guatemalteekse media is veel aandacht voor verdenkingen van kinderhandel en babyroof.

Van Marwijk teleurgesteld over tegenstand

"Laten we deze wedstrijd maar van de positieve kant bekijken", was het commentaar van Feyenoord-coach Bert van Marwijk na afloop van de wedstrijd tegen Schijndel.

De trainer van de Rotterdammers was niet te spreken over de speelwijze van de tegenstander, die zich vaak met elf man in het eigen strafschopgebied ophield. "Hier hebben wij weinig aan. Het enige positieve is dat we met veel discipline zijn blijven spelen en dat we er toch nog vijf hebben ingeschoten," aldus Van Marwijk.

Van Marwijk gaf daarbij aan dat hij gisteren graag had willen zien hoe Luigi Bruins als linkermiddenvelder uit de voeten kon in zo’n formatie. "Hij is iemand die normaal oog heeft voor de steekpass. Maar de wedstrijd van vandaag leende zich daar niet voor. Wat dat betreft ben ik niet veel wijzer geworden."

Feyenoord mocht geluk spreken dat al zijn spelers het veld ongeschonden konden verlaten. Michael Mols werd in de slotfase van de wedstrijd hard aangepakt, waarna zelfs Van Marwijk opsprong vanuit zijn stoel langs het veld. "Je zag dat er wat irritaties ontstonden in het veld. Daarom ben ik ook blij dat ik Giovanni van Bronckhorst niet heb opgesteld vandaag. Hij heeft tegen Liverpool een tik op zijn onderbeen gekregen en daarom heb ik hem uit voorzorg niet meegenomen."

Van Marwijk liet ook weten dat hij nog geen beslissing heeft gemaakt over wie dit seizoen eerste keeper wordt. Zowel Henk Timmer als Sherif Ekramy kregen een helft speeltijd, zoals zij zich gedurende de voorbereiding ook al om en om konden laten zien. Na dit weekend zal worden besloten wie komend seizoen eerste doelman is.

CD: The Guggenheim Grotto - ... Waltzing Alone

Als je The Guggenheim Grotto voor het eerst in handen hebt, is de eerste gedachte wat een prachtig boekje het is. Inderdaad, een boekje lijkt de cd, gemaakt van iets wat op rood kunstleer lijkt. Binnenin is mooi papier voor de liner notes gebruikt, niet het gebruikelijke el-cheapo papier. Waar vind je zulke liefde voor vormgeving nog in corporate muziekuitgeversland?


[CCWS] Uitslag 2e kwalificatie Road America

Tijdens de tweede kwalificatie heeft Sebastièn Bourdais de snelste kwalificatietijd neergezet. De Fransman was veruit de snelste van de dag met anderhalve seconde voorsprong op nummer twee, Robert Doornbos. De top drie wordt gecompleteerd door Graham Rahal die 3 honderdste langer over een ronde deed dan Doornbos.

Uitslag tweede kwalificatie

poscoureurTeamtijdverschil
1S. BourdaisNewman/ Haas/ Lanigan Racing1:41.535-
2R. DoornbosMinardi Team USA1:43.1341.599
3G. RahalNewman/ Haas/ Lanigan Racing1:43.1621.627
4B. JunqueiraDale Coyne Racing1:43.2011.666
5A. TaglianiRSPORTS1:43.3741.839
6J. HeylenConquest Racing1:43.5231.988
7T. GommendyPKV Racing1:43.5652.030
8S. PagenaudTeam Australia1:43.5812.046
9W. PowerTeam Australia1:43.5952.060
10R. DalzielPacific Coast Motorsports1:43.7952.260
11D. ClarkeMinardi Team USA1:43.8532.318
12A. FiggePacific Coast Motorsports1:44.0272.492
13J. WilsonRSPORTS1:44.0502.515
14N. JaniPKV Racing1:44.2962.761
15P. TracyForsythe Championship Racing1:47.1325.597
16K. LeggeDale Coyne Racing1:47.2715.736
17O. ServiaForsythe Championship Racing0.000.00


Startopstelling

poscoureurteamtijd
1. S. Bourdais Newman/Haas/Lanigan Racing 1:41.535
2. W. Power Team Australia 1:43.116
3. R. Doornbos Minardi Team USA 1:43.134
4. G. Rahal Newman/Haas/Lanigan Racing 1:43.162
5. B. Junqueira Dale Coyne Racing 1:43.201
6. A. Tagliani RSPORTS 1:43.374
7. N. Jani PKV Racing 1:43.417
8. D. Clarke Minardi Team USA 1:43.439
9. J. Heylen Conquest Racing 1:43.523
10. J. Wilson RSPORTS 1:43.525
11. T. Gommendy PKV Racing 1:43.565
12. S. Pagenaud Team Australia 1:43.581
13. R. Dalziel Pacific Coast Motorsports 1:43.611
14. O. Servia Forsythe Championship Racing 1:43.710
15. A. Figge Pacific Coast Motorsports 1:44.027
16. P. Tracy Forsythe Racing 1:44.716
17. K. Legge Dale Coyne Racing 1:46.901

Klöden niet mee op trainingskamp Astana

Andreas Klöden zinspeelt op een vertrek bij Astana. De 32-jarige Duitser gaat niet mee op trainingskamp met de Kazakse equipe naar Zwitserland.

Astana heeft zich deze maand teruggetrokken uit het peloton na alle dopingperikelen. Klöden bereidt zich nu met zijn persoonlijke trainer voor op het WK in Stuttgart. “Ik moet me ook over mijn sportieve toekomst beraden”, aldus de Duitser die nog een contract voor een jaar heeft bij Astana. “Ik snap niet dat er nog steeds renners zijn die niet begrijpen wat ze hun sport aandoen, al wil ik niemand te vroeg veroordelen. Bij Kashechkin weten we nog niet de uitslag van de B-staal.”

Van Gaal: "Ajax favoriet voor titel"

AZ-trainer Louis van Gaal denkt dat Ajax de landstitel dit jaar voor zich zal opeisen.

"Ajax maakt in mijn ogen de meeste kans, omdat zij deze zomer van de vier topclubs de minste mutaties hebben ondergaan," aldus Van Gaal. "PSV is Alex en Phillip Cocu kwijtgeraakt, maar heeft daar de nodige talenten voor teruggekregen. Ook zij zijn er niet veel zwakker op geworden."

PSV-trainer Ronald Koeman noemde AZ juist favoriet. Hij baseerde zijn oordeel onder meer op de komst van de spitsen Ari en Graziano Pellè. "Maar ik ben met Shota Arveladze en Tim de Cler wel mijn twee aanvoerders kwijtgeraakt", reageerde Van Gaal. "En als naast Arveladze ook Koevermans nog vertrekt, leveren we 51 doelpunten in. Het ligt dicht bij elkaar, maar als ik een favoriet moet noemen is dat Ajax."

Djokovic verslaat Nadal in Montreal

Novak Djokovic heeft in de halve finale van het Masterstoernooi om de Rogers Cup in Montreal laten zien dat Federer en Nadal serieus rekening met hem moeten gaan houden. Hij versloeg Rafael Nadal, de nummer twee van de wereld, in twee sets. 7-5, 6-3.

Nadal verklaarde na afloop dat hij een goede wedstrijd speelde, dat om Djokovic in zijn huidige vorm te verslaan zijn eigen niveau nog iets omhoog moet en dat hij daar komende dagen en weken keihard voor gaat werken. Al met al vond hij het bereiken van de halve finales een goede start van het Amerikaanse hardcourt seizoen. Djokovic was blij met zijn overwinning in twee sets en stipte aan dat hij op hardcourt al eerder van Nadal gewonnen had. Tegen Federer ziet hij in zijn huidige vorm zeker kansen, hij heeft ook niets te verliezen. Federer is volgens hem wel de favoriet voor de eindzege.

Federer plaatste zich voor de finale door Radek Stepanek te verslaan. De Tsjech zal na dit weekend minder enthousiast over Zwitserland zijn. Federer versloeg hem 7-5, 6-2 en daarnaast verbrak Martina Hingis de verloving met hem.

Spel: DR3I

Voordat iemand gaat roepen: "deze is al vaker op de weblog voorbij gekomen", dan kan ik nu al vast verklappen dat dat klopt. DR3I is een erg lastig behendigheidsspelletje en dat is altijd leuk op de vroege zondagochtend!. Probeer met het rode puntje binnen de cirkels te blijven. Daarnaast moet je ook nog proberen de zwarte puntje op te slikken. Klinkt makkelijk toch? Succes met DR3I!

CD: Patrick Watson - Close to Paradise

De hoge stem van Patrick Watson is het eerste wat je opvalt bij het luisteren naar diens nieuwste cd Close to Paradise. Een stem die heel herkenbaar is en ook zeker blijft hangen. Het tweede dat vooral opvalt zijn de prachtige pianopartijen waarmee vele nummers zijn doordrenkt. De vierkoppige band draagt de naam van de leadzanger en brak echt door in 2006. In dat jaar kwam het album al uit in Canada, het thuisland van de groep. In september komt dit in Canada zo succesvolle album in ons land uit. De groep kan alleen maar hopen dat het hier net zo goed ontvangen wordt als in hun eigen land.

SunChaser: leent een neger uit

Je tip om een eigen neger via Marktplaats aan te schaffen kwam net te laat, de site had inmiddels alle advertenties verwijderd. Jammer, want ik kan wel een nieuwe gebruiken, Dobby de Huisneger die ik nu heb is bijna op. Ik kan je zeker een neger aanraden, want het is erg makkelijk in de huishouding. Verder vind mijn vriendin een huisneger ideaal want als ik er een keer niet ben of voetbal kijk heeft ze in ieder geval iets te neuken. En ze zoent dan ook stiekem de neger, maar zegt dat niet te hardop, want anders krijgen we daar weer gezeik over.

Uitslagen vriendschappelijke duels

Vanavond werden er weer enkele vriendschappelijke wedstrijden gespeeld ter voorbereiding op het nieuwe seizoen. Veel Nederlandse Eredivisieploegen kregen Spaanse clubs op bezoek.

Vitesse (Ned) - Athletic Club de Bilbao (Spa) 0-1
15' Llorente 0-1

AZ Alkmaar (Ned) - FC Internazionale Milano (Ita) 4-2
10' Cziommer 1-0
27' Steinsson 2-0
31' Stankovic 2-1
50' Cziommer 3-1
51' Ari 4-1
76' Cruz 4-2

FC Twente (Ned) - RCD Mallorca (Spa) 2-2
26' Huysegems 1-0
44' Victor 1-1
65' Ballesteros (e.d.) 2-1
71' Gutiérrez 2-2

Willem II (Ned) - Real Sociedad (Spa) 2-1
Baelum, Poepon ; Xabi Prieto

Juventus (Ita) - AS Roma (Ita) 5-2
11' Vucinic 0-1
25' Mexés 0-2
29' Trézeguet 1-2
35' Trézeguet 2-2
67' Iaquinta 3-2
77' Del Piero 4-2
90' Zalayeta 5-2

Schijndel (Ned) - Feyenoord (Ned) 0-5
Makaay, Bruins, Hofs, Bahia, eigen doelpunt.

VVV-Venlo (Ned) - Getafe CF (Spa) 2-2
Soltani ; Kepa, Uche

Paços Ferreira (Por) - Sparta Rotterdam (Ned) 2-1
Schenkel (e.d.) ; Polak

Sevilla slaat eerste slag om SuperCopa

Sevilla heeft in de strijd om de Spaanse SuperCup de eerste wedstrijd gewonnen. In het eigen Estadio Ramón Sánchez Pizjuan werd Real Madrid met 1-0 aan de kant geschoven.

De Madrilenen, onder leiding van de nieuwe trainer Bernd Schuster, begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd. Sevilla maakte hier dankbaar gebruik van en creëerde een hoop kansen. Los Palanganas, met Khalid Boulahrouz in de basis, kregen een strafschop cadeau toen Sergio Ramos niet de bal maar Luis Fabiano raakte. De Braziliaan stapte zelf naar voren en verschalkte doelman Iker Casillas. De thuisploeg bleef beter maar kon de uitstekend keepende Spaanse doelman niet nog eens passeren.

Na de rust kwam Real beter in de wedstrijd. Ruud van Nistelrooij was nog altijd geblesseerd, waardoor Javier Saviola mocht invallen. Door enkele aanvallende impulsen kwam De Koninklijke vaker voor de goal van Andrés Palop. Ondanks enkele grote kansen viel de gelijkmaker niet. Volgende week kan Sevilla de voorsprong verdedigen in Madrid.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.