Agressieve aap mag in park blijven wonen

Icoon OpmerkelijkEen van diefstal en agressie betichte aap uit een stadspark in de Braziliaanse stad Uberaba is tijdens een openbare zitting onschuldig verklaard. De aap hoeft niet te verhuizen naar een dierentuin, zoals zijn vermeende slachtoffers hadden geëist.

Dit hebben Braziliaanse media gisteren gemeld. Tal van bezoekers van het park waar de aap Chico woont, klopten in de afgelopen maanden aan bij het gemeentebestuur van Uberaba in het zuidoosten van Brazilië om zich te beklagen over de agressie van het dier.

Alleen in de afgelopen maand zou hij al achttien mensen hebben gebeten, aldus de interneteditie van de krant O Globo. Bovendien zou de aap mobiele telefoons, sleutels en allerlei andere spullen hebben gestolen.

Het gemeentebestuur van Uberaba oordeelde deze week op een zitting over de toekomst van Chico. Van de mensen die over het dier hadden geklaagd, kwam echter niemand opdagen. Het gemeentebestuur oordeelde dat de kwestie voor de 'slachtoffers' van Chico waarschijnlijk niet zwaar genoeg telde. De aap mag daarom in zijn park blijven wonen.