HDMI-uitgang op de Xbox 360 premiums

Microsoft heeft bevestigd dat vanaf nu een HDMI-uitgang is te vinden op de nieuwe Xbox 360 premiums. Winkels zullen deze nieuwe consoles geleverd krijgen en uiteindelijk zal op elke nieuwe 360 premium in de winkel een HDMI-poort zitten.

Het eerste exemplaar is vandaag al gekocht in Amerika, maar het is nog niet helemaal zeker of deze versie ook naar Europa komt. De core-versie zal volgens Microsoft geen HDMI-uitgang krijgen. Een ander gerucht wat al een tijdje de ronde doet is het omschakelen naar een 65nm productie-process voor de processor en videokaart. Dit zou betekenen dat de 360 niet meer zo heet wordt en dat hij goedkoper is te produceren. Microsoft wilde hierop geen commentaar geven, maar volgens het gerucht bevatten de nieuwe consoles deze zogenaamde Falcon-chipsets.



Premium met HDMI-uitgang

Een HDMI-uitgang is al te vinden op de Xbox 360 Elite en zorgt voor een digitaal video- en audio-signaal naar de TV. De kwaliteit van het HDMI-signaal is scherper dan component en veel van de huidige HD-TV's hebben tegenwoordig een HDMI-aansluiting.