'Ouders Madeleine niet verdacht'

Icoon BuitenlandsDe ouders van het sinds bijna honderd dagen vermiste meisje Madeleine McCann staan niet als verdachten te boek bij de Portugese politie. ''De familie wordt niet verdacht. Dat is de officiële positie'', citeerde de Britse krant Daily Mirror vandaag een woordvoerder van de Portugese politie.

De Portugese krant Diário de Notícias volhardt daarentegen in haar bewering, dat de ouders van de 4-jarige Britse kleuter ook als verdachten worden aangemerkt. Woensdag berichtte de krant dat de politie afgeluisterde telefoongesprekken en onderschepte e-mails van de McCanns en hun kennissenkring de politie in haar vermoedens heeft bevestigd, dat het meisje dood is.

Het dagblad liet een dag eerder al weten dat het nog onduidelijk was of de politie de vader en moeder verdacht van nalatigheid of van het doden van hun dochter met opzet.

De Portugese politie brengt normaal gesproken weinig informatie van de zaak Madeleine naar buiten, maar zag zich door de grote mediaophef rondom de verdachtmaking van de ouders genoodzaakt de geruchten tegen te spreken.

Maandag bevestigde de politie dat er bloedsporen zijn gevonden in het appartement waar het meisje uit verdwenen is. De uitslag van de DNA-test van deze sporen wordt over een week verwacht, meldde de Portugese krant Correio da Manha vandaag.

Niet in Tongeren
Vandaag werd ook bekend dat het meisje dat ruim een week geleden op een terras in de Belgische stad Tongeren is gezien, niet  Madeleine is geweest. DNA-onderzoek op een flesje Fristi heeft dat uitgewezen.

Een Britse vrouw in Tongeren had alarm geslagen toen ze er een klein meisje zag met een Nederlandse man en een Engelstalige vrouw. De politie is er nog niet in geslaagd het stel op te sporen, meldde de lokale krant Het Belang van Limburg vandaag.

De Nederlandse politie heeft na een uitzending van Opsporing Verzocht, acht tips binnen gekregen over de verdwijningszaak. Een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten kan geen waardeoordeel geven over de tips. ''We hebben ze direct doorgespeeld naar de politie in Tongeren, zodat zij ze op inhoud kunnen beoordelen.''De ouders van Madeleine

Met dank aan Annnet voor de submit.