FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 9 augustus 2007

Niet doortrekken wc levert scholieren schorsing op

Vijf Chinese studenten zijn niet meer welkom op hun school. De reden van de schorsing is dat ze hebben nagelaten het toilet door te spoelen na deze te hebben bezocht. "Elk jaar ondertekenen zowel de ouders als het kind een overeenkomst waarin ze zich akkoord verklaren met onze gedragsregels. Als de student in kwestie zich daar niet aan kan houden, vliegt hij of zij eruit", beredeneert directeur Shi van de Mongoolse basisschool in Fuxin.

En eerlijk is eerlijk, het schoon achterlaten van de wc staat vermeld in de overeenkomst. Uiteraard zijn de ouders het niet met de beslissing van de schoolleiding eens. "We zijn al gaan klagen bij de school en het onderwijsbureau, maar er gebeurt gewoon niets", klaagt een ouder.

Autodief valt in slaap tijdens kraak

Het was vanochtend een koud kunstje voor de Noorse politie om een autodief in de kraag te vatten. De man was namelijk achter het stuur van de te stelen auto in slaap gevallen.

De auto was niet het enige wat de man had willen stelen. Op de achterbank troffen de agenten allemaal spullen aan die de man afgelopen nacht uit diverse huizen had meegenomen. De 42-jarige boef bleek een heuse draaideurcrimineel te zijn. Hij werd namelijk al talloze malen veroordeeld.

De agenten kregen de tip over de slapende dief van een voorbijganger. Deze meldde dat hij een man zag die over het stuur in slaap was gevallen. De politie ondernam gelijk actie en rekende de ouwe bekende in.

ECB pompt 95 miljard euro in geldmarkt

Icoon EconomieDe Europese Centrale Bank (ECB) heeft donderdag 94,8 miljard euro op de financiële markten gebracht. Daarmee wil de ECB banken helpen met de kredietverlening. Banken zijn hiermee terughoudender geworden sinds de crisis op de Amerikaanse kredietmarkt.

Volgens de ECB hebben 49 banken het geld opgenomen. Analisten zien de ingreep van de ECB als een poging de financiële markten tot rust te brengen. Het is voor het eerst sinds de terreuraanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten dat de ECB een dergelijke stap neemt. Toen bracht de ECB een dag na de aanslagen 69,3 miljard euro extra geld in omloop.

De noodingreep van de ECB kwam onverwacht. De ECB vreesde voor een tekort aan kapitaal op de financiële markten. De bank liet eerder op de dag al weten spanningen te signaleren op de geldmarkt in de eurozone. De ECB zei toen "klaar te staan om in actie te komen mocht dat nodig zijn".

De financiële markten werd donderdag schrik aangejaagd door de Franse bank BNP Paribas. Die maakte bekend dat het drie van zijn beleggingsfondsen heeft bevroren omdat de waarde van de fondsen niet meer kan worden bepaald door de kredietcrisis in de Verenigde Staten. De drie fondsen beheren in totaal 2 miljard euro.Meer over de perikelen rond de Amerikaanse beurs kun je in het subforum Nieuws op het forum lezen. Ook voor een samenzweringstheorie is er plaats.

Zorgautoriteit mag tarief orthodontie verlagen

Icoon GezondheidDe tarieven van orthodontisten gaan omlaag. Het college van beroep voor het bedrijfsleven is van mening dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) terecht de prijzen met 8 procent heeft verlaagd. Een aantal orthodontisten was tegen de tariefsverlaging in beroep gegaan.

De zorgautoriteit wil een verlaging van 29 procent. Volgens onderzoek van de NZa zijn er jarenlang te hoge tarieven gehanteerd waardoor consumenten onnodig veel betalen.

Per 1 juli is de tweede verlaging van het tarief doorgevoerd, van 1,5 procent. Tegen die verlaging lopen nog voorlopige voorzieningen. De NZa verwacht daarover in de komende maanden een uitspraak. De laatste stap in de serie verlagingen staat gepland op 1 januari 2010.

Voorlopig geen uitbreiding 80 kilometerzone A10

Icoon FileDe 80 kilometerzone op de ringweg A10 rond Amsterdam wordt voorlopig niet uitgebreid. De gemeente Amsterdam wil dat graag, maar Rijkswaterstaat ziet daar op dit moment weinig in, zei een woordvoerster daarvan donderdag.

Automobilisten mogen sinds november 2005 op het westelijk deel van de A10 maximaal 80 kilometer per uur rijden. Dit heeft geleid tot een betere doorstroming van het verkeer. Ook is de concentratie fijnstof langs de snelweg met ruim 10 procent afgenomen, bleek uit metingen van de GGD Amsterdam. Daarom stelde de gemeente eerder dit jaar voor deze maximumsnelheid ook op andere delen van de ringweg in te voeren.

Rijkswaterstaat wil echter eerst de resultaten afwachten van een aantal maatregelen die vanaf dit najaar ingaan. Die hebben ook tot doel de filedruk te verminderen en de luchtkwaliteit te verbeteren.

Zo komen er panelen in Amsterdam zelf en op de toevoerwegen naar de A10 met informatie over de verkeerssituatie op de ringweg. Ook worden verscheidene in- en uitvoegstroken aangepast, zodat ze meer verkeer kunnen verwerken.

De zegsvrouw van Rijkswaterstaat benadrukte dat de twee partijen met elkaar blijven overleggen over hoe ze de verkeerssituatie en de luchtkwaliteit kunnen aanpakken.

Van Vollenhoven opnieuw huidkanker

Icoon KoningshuisEr is opnieuw huidkanker vastgesteld bij mr. Pieter van Vollenhoven. De RVD heeft bekendgemaakt dat vandaag het kwaadaardige weefsel poliklinisch is verwijderd. Dit is gebeurd in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam.

Van Vollenhoven is al vier keer eerder onder het mes gegaan voor huidkanker. In juni 2001 de eerste keer. Regelmatige controle is hierdoor belangrijk, en dat wordt ook zeker doorgezet.


mr. Van Vollenhoven moest opnieuw onder het mes

Sony toont puzzlegame Piyotama

Sony heeft voor PSN de puzzlegame Piyotama aangekondigd. Een game die draait om, zoals we dat al zo vaak gezien hebben, het aaneenrijgen van gekleurde objecten om ze te vernietigen. Piyotama kent anders dan andere ook nog een verhaal:

Diep verborgen in het Hotai bos leeft een familie van speelse en raar gekleurde wezentjes genaamd Piyo's. Elke lente legt de moeder-Piyo, Piyomama, een hoop eieren om het bos te vullen met leuke Piyo's. Alleen heeft ze er dit jaar te veel gelegd! Als speler moet je helpen met het uitbroeden van de eieren door ze netjes op een rijtje te leggen op kleur gesorteerd.
Guild Wars krijgt Platinum editie

Eind deze maand verschijnt de derde uitbreiding voor Guild Wars en voor diegene die het nu wel eens tijd vinden om in de wereld te stappen komt er een speciale bundel. Guild Wars Platinum Edition bevat de originele game Guild Wars en daarnaast de opkomende uitbreiding Eye of the North. Voor diegene die geen zin hebben om allemaal tijd te investeren hierin, nu Guild Wars 2 in ontwikkeling is heeft ArenaNet ook goed nieuws, je zult al je achievements, trophies en titels die je in deze campaigns behaald gewoon meenemen naar deel 2.

Guild Wars Platinum Edition zal eind deze maand in de winkels liggen.Franse scholier opgepakt om online vertaling Harry Potter

Harry PotterEen 16-jarige scholier is in Frankrijk opgepakt omdat hij een eigen vertaling van Harry Potter and The Deathly Hallows op het internet plaatste. Hij was hiermee vele maanden eerder dan de officiële vertaling die pas op 26 oktober uitkomt in Frankrijk. Aan die vertaling wordt momenteel nog gewerkt.

De jongen die nog op de middelbare school zit, had de eerste drie hoofdstukken af en volgens onderzoekers was de kwaliteit van zijn geleverde werk ‘bijna professioneel’. De politie die hem verhoorde liet weten dat de jongen waarschijnlijk niet uit winstbejag handelde: ''Hij is gewoon een Potter-fan''.

De Franse uitgever van J.K. Rowling denkt daar echter anders over. Een woordvoerster van Gallimard verklaarde: "We praten hier niet over een jong iemand of een fan - dit zijn georganiseerde netwerken die gebruikmaken van jongeren.''.

Het laatste boek van Potter is het snelst verkopende boek in de geschiedenis: in de eerste 24 uur na het begin van de verkoop kwamen 11 miljoen boeken in de handen van een nieuwe eigenaar. De website waarop de ‘illegale’ vertaling stond is inmiddels uit de lucht gehaald.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Grafdelver levend begraven

Een doodgraver uit Zweden werd levend onder de groene zoden gestopt. Helaas heeft dit foutje de veertigjarige man zijn leven gekost. Samen met een collega was de man een graf aan het vullen in het Zweedse gehucht Gudmundtorp. Dit na een begrafenis die daar had plaatsgehad.

Grote hoeveelheden grond waren gaan schuiven en vielen in het graf. Hoe de aarde is gaan schuiven is nog onbekend, zo meldde de Zweedse krant Sydsvenskan vandaag.

Na drie kwartier graven haalde de hulptroep slechts één levende doodgraver naar boven. De andere had letterlijk zijn eigen graf gegraven. Hij bezweek onder het enorme gewicht van de hoeveelheid grond.

Met dank aan postzegellikker en Sjoesjanah voor de submit.

Sony even bovenaan in Japanse softwarelijst

Nintendo beheerst nog steeds de Japanse softwareverkopen, maar Sony staat deze week op 1 met Winning Eleven. Japanners zijn blijkbaar erg geďnteresseerd in training-games, je kunt nu namelijk zelfs gezichtsuitdrukkingen trainen.

GameSysteemAantalTotaal
Winning Eleven 2007 Club ChampionshipPS2150.000150.000
Mario Party 8Wii135.000400.000
Everybody's Golf 5PS364.000216.000
It's a Wonderful WorldNDS33.000110.000
The Legend of Zelda: Phantom hourglassNDS29.000697.000
Wii SportsWii28.0001.971.000
Wii PlayWii27.0001.579.000
Face TrainingNDS22.00022.000
New Super Mario Bros.NDS21.0004.677.000
Vision TrainingNDS21.000476.000

11. [PS2] Jikkyou Powerful Pro Baseball 14 (Konami)
12. [WII] Dragon Quest Swords: The Masked Queen and the Tower of Mirrors (Square-Enix)
13. [NDS] More Brain Age (Nintendo)
14. [PSP] Grand Theft Auto: Liberty City Stories (Capcom)
15. [WII] Endless Ocean (Nintendo)
16. [NDS] Mario Kart DS (Nintendo)
17. [NDS] Itadaki Street DS (Square-Enix)
18. [WII] Mobile Suit Gundam 0079 (Bandai-Namco)
19. [NDS] Animal Crossing Wild World (Nintendo)
20. [NDS] Brain Age (Nintendo)
21. [NDS] Naruto Shippuuden: Strongest Ninjas Unite 5: Decisive Battle at Dawn (Takara-Tomy)
22. [NDS] Taiko Drum Master DS (Bandai-Namco)
23. [NDS] More English Training (Nintendo)
24. [NDS] Pokémon Diamond (Pokémon)
25. [WII] Jikkyou Powerful Pro Baseball Wii (Konami)
26. [NDS] English Training (Nintendo)
27. [NDS] Kanji Brain Test 2M (IE Institute)
28. [NDS] Pokémon Pearl (Pokémon)
29. [PSP] Monster Hunter Portable 2nd (Capcom)
30. [NDS] Chibi Robo! Park Patrol (Nintendo)

NDS - 18
WII - 7
PS2 - 2
PSP - 2
PS3 - 1

Epic slaat terug in juridisch gevecht met Silicon Knights

We maakten eerder al melding van de aanklacht die Silicon Knights indiende tegen Epic Games, en nu heeft die laatste partij bij monde van Mark Rein weerwoord geboden en zelfs een eigen aanklacht tegen Silicon Knights ingediend.

De oorspronkelijke aanklacht komt er in het kort op neer dat Silicon Knights Epic Games aanklaagde wegens het te laat leveren van de Unreal Engine 3.0 (volgens Silicon Knights omdat de ontwikkeling van Gears of War voorrang kreeg), waardoor de ontwikkeling van de game Too Human onnodig vertraagd werd.

De uitleg van Epic is dat Silicon Knights een engine gekocht had die nog in ontwikkeling was, hiervan op de hoogte was en bovendien op de hoogte was van het feit dat Gears of War gebruikt werd om de engine te testen, aanpassingen te maken en eventuele features toe te voegen.
In het contract met Silicon Knights was zelfs een disclaimer opgenomen dat de engine sommige eisen van Silicon Knights niet zou kunnen vervullen. In dat geval zou Silicon Knights de engine niet aan mogen passen om die eisen wel te vervullen.

Volgens Epic zou Silicon Knights toegegeven hebben aan een eigen engine te werken, getiteld Silicon Knights Engine, en hierin Epic's Licensed Technology en delen van Unreal Engine 3.0 verwerken. Epic klaagt hierom nu Silicon Knights aan wegens het schenden van het contract, copyrighted materiaal en de licentie-overeenkomst. Epic eist hiervoor een schadevergoeding die tenminste $650.000,00 zal bedragen, maar het exacte bedrag door de rechtbank zal laten bepalen.

Pre-order box van Tabula Rasa vanaf morgen verkrijgbaar

NCSoft heeft aangekondigd dat mensen die niet langer kunnen wachten op Richard Garriott's Tabula Rasa vanaf morgen los kunnen. Vrijdag zal namelijk de pre-order box te koop zijn. Bij aankoop van deze versie krijg je toegang tot de bčta van de game, zodat je alvast je geluk kunt beproeven. Naast de bčta mogen kopers ook drie dagen eerder de daadwerkelijke wereld in dan het gewone volk. Ook zitten er exclusieve pets, emotes, wallpapers en concept art in.
Richard Garriot, executive producer van de game, ziet een gouden toekomst voor de game:

"There is an amazing amount of anticipation for Tabula Rasa’s launch within our development team and the player community. The player feedback at this point has been extremely helpful and we’re putting the final touches on the game. This pre-order release truly marks the final stages in developing this epic adventure, and since owning the pre-order allows players beta access, it is a great way to try Tabula Rasa out before we launch the game."

De gewone versie van de game zal 31 augustus in de schappen verschijnen.

Albers in gesprek met Coton

Het is goed mogelijk dat Didier Coton de nieuwe manager van Christijan Albers wordt. Coton is momenteel de manager van voormalig Formule 1-topcoureur Mika Häkkinen.

Albers, die uitgenodigd was bij de DTM-race van Zandvoort, had een afspraak met Coton. Albers heeft sinds de Grand Prix van de Verenigde Staten geen manager meer, omdat hij brak met Lodewijk Varossieau.

"Ik had inderdaad een afspraak met Coton. Hij is al sinds jaar en dag de manager van Mika Häkkinen. Er is nog niets vastgelegd tussen ons, zo’n vaart loopt dat niet. Ik ken hem al een tijd, maar voordat je een samenwerking aangaat en een contract ondertekent, moet je wel zeker van elkaar zijn," aldus Albers.

De Grand Prix van Engeland was voorlopig de laatste Formule 1-race voor Albers, omdat een van zijn sponsers de betalingsverplichtingen aan Spyker niet kon nakomen. De Larenaar doet er alles aan om zo snel mogelijk terug te kunnen keren in de Formule 1. Coton heeft hem hierbij al een handje geholpen: "Coton helpt me nu al een beetje op de achtergrond en dat is heel prettig. De man is heel professioneel, ik heb respect voor hem."

Hamilton en Alonso weer in gesprek

Lewis Hamilton en Fernando Alonso hebben alweer met elkaar gesproken sinds het vermeende pitstopincident dat afgelopen weekend plaatsvond op de Hungaroring. Alonso zou alleen zondag niets tegen zijn teamgenoot gezegd hebben.

"Voor de goede orde, Fernando en ik zijn competitief naar elkaar en respecteren dat allebei," aldus Hamilton. "We hebben allebei ambities en willen koste wat kost winnen. Wij hebben geen oorlog, zoals door velen wordt gesuggereerd. Hoewel we zondag niet met elkaar hebben gesproken, hebben we in de rest van de week inmiddels wel contact gehad. We proberen onze professionele relatie voort te zetten. En bovendien proberen we elkaar tijdens de vakantieperiode op te zoeken."

"Als individu in mijn eerste Formule 1-jaar doe ik mijn uiterste best om op een professionele en open manier met alles om te gaan," vervolgt de 22-jarige kampioenschapleider. "Natuurlijk heb ik fouten gemaakt, niet alleen tijdens het afgelopen weekend. Ik heb daar spijt van en moet nu de wonden likken die er in Hongarije zijn gemaakt. Het is teleurstellend dat er verkeerde berichten over ons naar buiten worden gebracht. Door velen worden al deze berichten bovendien gelezen als feitelijk juist en dat schaadt helaas onze reputaties."

"Hoewel ik normaal niet via persverklaringen wens te communiceren, zag ik in deze kwestie wel hoe belangrijk het was dat een aantal zaken recht worden gezet. Er is namelijk gewoon misleidende informatie gepubliceerd, over incidenten die niet hebben plaatsgevonden." McLaren Mercedes, het team van de Britse debutant, heeft ook nog wat recht te zetten: "Er werd gesteld dat Lewis het 'F'-woord richting Ron Dennis zou hebben geroepen over de boardradio, maar na intern onderzoek blijkt daar geenszins sprake van te zijn. Daarover zijn zowel wij als team, als Lewis enorm teleurgesteld."

KNVB verzet Vitesse - AZ

De KNVB heeft de eredivisiewedstrijd tussen Vitesse en AZ verplaatst. Het duel stond gepland voor zondag 26 augustus, maar wordt nu een dag eerder afgewerkt.


De Nederlandse voetbalbond zit aan de regel vast dat er minstens vier wedstrijden moeten worden gespeeld op de zondag. Omdat Ajax op woensdag 29 augustus tegen Slavia Praag in de Champions League speelt, kan de thuiswedstrijd van de Amsterdammers tegen SC Heerenveen op zondag 26 augustus blijven staan.

Als Ajax dinsdag tegen Praag had moeten spelen, schoof Ajax - Heerenveen door naar zaterdag 25 augustus. Nu mag Vitesse van die mogelijkheid gebruikmaken.

Verder is NEC - Willem II nu op zondag 30 september in plaats van 29 september. NEC speelt op donderdag 27 september een bekerwedstrijd. FC Groningen - Sparta stond gepland voor 30 september, maar is nu een dag eerder.

Shakedown B-spec op 14 augustus

Op 14 augustus zal de shakedown plaatsvinden van de B-specificatie van de Spyker-bolide. De vernieuwde auto zal zijn debuut maken op het circuit van Silverstone, waar de nieuwe onderdelen getest zullen worden.

Aanstaande dinsdag zullen op Silverstone heel wat aangepaste onderdelen getest worden, voordat de wagen zijn eerste race zal rijden in Turkije. Het Engelse circuit is de thuisbasis van het Nederlandse Formule 1-team. Eerder testte de renstal hier al een nieuwe versnellingsbak en achterwielophanging.

Mike Gascoyne geeft duidelijkheid over welke onderdelen er vernieuwd zijn aan de door hem aangepaste auto. “De auto heeft een nieuwe voorvleugel, de wing flaps aan de voorkant zijn anders, de wing end plates van de voorvleugel zijn aangepast, nieuwe barge boards, nieuwe bodemplaat, andere side-pods, nieuwe achtervleugel en een aangepaste radiator lay-out."

De technisch directeur van Spyker waarschuwt er echter voor dat deze wijzigingen niet direct gevolgen zullen hebben voor de resultaten van de auto. "Het ziet er indrukwekkend uit, maar ik wil benadrukken dat dit slechts het begin is. Op circuits waar weinig downforce nodig is zullen we beter presteren. Dus ik kijk al uit naar de races op Spa-Francorchamps en Monza.

Gascoyne denkt dat de wagen door de huidige aanpassingen uiteindelijk wel tijdwinst kan boeken. “Aan aerodynamische winst denken we aan driekwart seconde per ronde en vooral op het gebied van mechanische grip verwachten we een grote sprong," aldus de Engelsman. “Maar dan nog zit je pas op het niveau van Scuderia Toro Rosso. Op sommige circuits zal het gat een stuk kleiner zijn, op andere circuits zal er weinig verschil merkbaar zijn.

Man eet sokken op bij alcoholtest

Icoon Domme criminelenEen 19-jarige Canadees probeerde van alles om maar geen alcoholtest te hoeven ondergaan. Hij at onder andere zijn sokken op en stopte zijn dronken kop in de pleepot op het politiebureau. De knul werd door de politie van Walkerton in de provincie Ontario aangehouden toen hij zonder licht op een landweg reed.

Op het moment dat een van de agenten alles klaar maakte om een alcoholtest uit te voeren dronk hij zijn lenzenvloeistof op en propte hij een stuk hemd en zijn sokken in zijn mond. Bij het handgemeen dat hierop ontstond moest pepperspray gebruikt worden om de jongen rustig te krijgen.

Nadat hij opgepakt en opgesloten was schopte de 19-jarige nog meer trammelant; in zijn cel stopte hij zijn hoofd in de wc-pot om de alcoholtest te ontwijken. In oktober moet de knul voor de rechtbank verschijnen.

Met dank aan Sjoesjanah voor de submit.

Suárez gaat toch naar Ajax

Luis Suárez vertrekt per direct bij FC Groningen om zijn loopbaan voort te zetten bij Ajax. Vanmiddag nog oordeelde de arbitragecommissie van de KNVB dat Suárez niet mocht vertrekken bij FC Groningen.

Gelijk nadat de arbitragecommissie de uitspraak deed over de zaak die door Suárez was aangespannen, heeft Ajax contact opgenomen met FC Groningen. Vervolgens zijn beide ploegen tot overeenstemming gekomen.

Met de overgang van de uit Uruguay afkomstige voetballer is een bedrag gemoeid van ongeveer acht miljoen euro. Dit is inclusief de afkoop van de solidariteitsbijdrage. Daarnaast heeft FC Groningen de afspraak gemaakt dat Ajax een bonus van maximaal één miljoen euro zal overmaken, afhankelijk van de sportieve resultaten van Ajax in de komende twee seizoenen.

“Wij denken dat deze afwikkeling voor alle partijen in deze situatie de juiste oplossing is en wensen Luis veel succes bij Ajax en in zijn verdere carričre. Om de transfer tot stand te laten komen heeft het management van Suárez, dat recht heeft op een bepaald percentage van de transfersom, water bij de wijn gedaan,” aldus Hans Nijland, de directeur van FC Groningen.

Bejaarde in ziekenhuis na botsing met zweefmolen

Icoon OngelukEen 77-jarige man die met zijn scootmobiel gisteren over de kermis in Ommen reed is ernstig gewond geraakt. De man reed aan de binnenkant van een afzethekje langs en werd daarbij geraakt door een bakje van de zweefmolen. Dit heeft de politie vandaag bekend gemaakt.

De bejaarde man is met ernstig hoofdletsel in het ziekenhuis opgenomen. Een politiewoordvoerder verklaart dat de man buiten levensgevaar is. De toedracht van het ongeluk wordt onderzocht door de politie.

Peking haalt 1,3 miljoen auto's van de weg

Icoon Buitenlands Een dag nadat de baas van het Internationaal Olympisch Comité, Jacques Rogge, zijn zorgen had geuit over de luchtvervuiling in Peking, heeft de Chinese hoofdstad donderdag ingrijpende maatregelen aangekondigd.
Bij wijze van test voor de zomerspelen over een jaar weert Peking tussen 17 en 20 augustus dagelijks ongeveer 1,3 miljoen voertuigen van de straten, een derde van het totaal.

Het stadsbestuur wil volgens Chinese media om de dag personenwagens met even of oneven nummers weren. Taxi's, bussen, politiewagens en ambulances mogen wel op alle dagen rijden. Peking wil met deze grote test zien in hoeverre de maatregel echt bijdraagt tot verbetering van de luchtkwaliteit. Daarna zal worden besloten welke maatregelen rond de Spelen gaan gelden.

PS2 en PC-versie PDC World Championship Darts vergeleken

Begin december komt Oxyden met de opvolger voor PDC World Championship Darts. De game kent meer spelers, meer mogelijkheden, een betere AI en meer realisme. De game draait om de intuďtieve manier van darten, hiervoor is de besturing voor elk systeem apart ontworopen, en dus niet simpelweg geport. De game kent een career-mode met zeven toernooien uit de PDC.

De game verschijnt 7 december voor de PC, PlayStation en Wii.

PC


PlayStation 2
Hanssen mogelijk een half jaar aan de kant

Er is een kans aanwezig dat André Hanssen dit jaar niet meer in actie zal komen. De 26-jarige middenvelder van SC Heerenveen sukkelt met een probleem aan zijn knie.

Morgen gaat hij beslissen of hij zich aan het gewricht laat opereren. Als hij onder het mes gaat zit hij naar verwachting een halfjaar aan de kant.

Hanssen kwam in 2004 over van het Noorse Bodř/Glimt. Pas vorig seizoen brak Hanssen definitief door bij de Friezen. In de slotfase van het seizoen verdrong hij de Oostenrijker Thomas Prager uit de basis.

Enge beelden in Imabikisou-trailer

Imabikisou is een horror-game van Chunsoft in samenwerking met SEGA die door middel van een combinatie van foto's, video's en CG de speler confronteert met een drug genaamd "Vision". Deze drug lijkt de oorzaak van een aantal vreemde sterfgevallen. De speler probeert te ontsnappen aan de gevolgen van deze drug, maar lijkt zelf de bron van het probleem te zijn. Het script is geschreven door een aantal gerenomeerde Japanse horror-schrijvers.

SBS zendt einde Bond-film alsnog uit

Icoon TelevisieSBS 6 zendt het einde van de James Bond-film 'You Only Live Twice' aanstaande zondag alsnog uit. Dat zei een woordvoerster vanmiddag op Radio 3FM. Ruim 200.000 kijkers werden afgelopen zaterdag op de kast gejaagd doordat de film een kwartier voor het einde af werd gekapt. Terwijl de kijkers dachten dat er reclame kwam werd er plaatsgemaakt voor een belspel met Christine van der Horst. Bond kwam niet meer terug.

Vele verbolgen kijkers, waaronder een grote groep FOK!kers begonnen spontaan boze mailtjes te sturen naar SBS.

3FM-dj Rob Stenders besloot vandaag maar eens te bellen met SBS. Hij stelde voor het einde van de film alsnog uit te zenden, anders zou hij dat doen op de popzender. Uiteindelijk zei de woordvoerster dat zondag om 00:00 uur het laatste kwartier van de Bond-film alsnog te zien zou zijn.

Astana misschien niet in Vuelta

De positieve dopingtest van wielrenner Andrej Kasjetsjkin kan gevolgen hebben voor de deelname van Astana aan de Ronde van Spanje. Victor Cordero, de baas van de Vuelta, heeft gezegd dat er momenteel gepraat wordt of Astana zal worden toegelaten.


Gisteren werd bekend dat Kasjetsjkin was betrapt op bloeddoping, zijn ploeggenoot Alexandre Vinokourov overkwam hetzelfde in de Tour. De Astana-ploeg trok zich na de Tour terug, en zou in de Ronde van Spanje zijn rentree maken in het peloton.

"We hebben met de teambazen gesproken en ze zeiden dat ze maatregelen zullen nemen”, aldus Cordero. "We nemen maandag een beslissing, maar het ziet er niet gunstig uit voor Astana."

Studenten maken 'stoorzender' ambulances

Icoon OngelukLekker hard de radio aan in de auto is prettig natuurlijk, maar daardoor hoor je niet of er een ambulance of brandweerauto aan komt. Studenten Elektrotechniek aan de Universiteit Twente hebben daar nu wat op gevonden. Zij bedachten een systeem waarbij naderende ambulances en andere hulpdiensten automobilisten kunnen waarschuwen via de radio.

"Er zijn twee zenders aan boord van de ambulances. Eentje zendt continu het alarmsignaal uit. De ander stuurt de frequenties waarnaar geluisterd wordt naar de alarmfrequentie toe", zei een van de studenten vanmiddag op 3FM. Het gevolg is dat de radio onderbroken wordt en er in het display komt te staan 'ambulance'. "Het systeem kost slechts enkele tientallen euro's." Voor automobilisten kost het niets.

Het syteem werkt via het Radio Data Systeem (RDS) signaal, dat ook in je beeldscherm weergeeft welke zender je luistert en het signaal onderbreekt als er file-informatie is. Vrijwel alle autoradio's hebben dat systeem.

De brandweer in Enschede heeft al aangegeven wel te willen testen met het systeem.

Met dank aan sushiwausi voor de submit.

Nieuwe Wiimote extension op komst

Nintendo heeft sinds de release van de Wii een aantal accessoires uitgebracht waar je de Wii in kunt klikken, om ze de ervaring nog echter te maken. Zo kon je een golfclub of tennisracket kopen. Camy International heeft dankbaar gebruik gemaakt van deze trend, en brengt de Hero Pack uit: een zwaard en schild die op de Zelda-games gebaseerd zijn. Je kan de Wiimote in het zwaard klikken, de nunchuck gaat in het schild.

Of en wanneer dit in Europa uit gaat komen is niet bekend.

China dreigt Amerikaanse obligatiemarkt te overspoelen

EconomieDe Chinese overheid dreigt Amerikaanse staatsobligaties te dumpen op de financiële markten. Het gevolg zou een grote daling van de dollarkoers en een chaos op de instabiele Amerikaanse financiële en vastgoedmarkt zijn.

Het dreigement is een reactie op voorstellen in de Amerikaanse senaat om maatregelen zoals importheffingen te treffen die het tekort op de Amerikaanse handelsbalans met China zouden moeten beperken.

China bezit een enorme voorraad aan Amerikaanse (staats)obligaties - bijna één biljoen dollar - waarmee ze feitelijk al lange tijd de Amerikaanse overconsumptie financiert. Deze voorraad dreigt ze nu voor politieke motieven in te zetten.

De krachtige taal komt onder aandacht op een dag dat de beursen al fel rood kleuren doordat de Franse bank BNP een aantal beleggingsfondsen die in Amerikaans schuldpapier handelen, heeft moeten stilleggen vanwege heftige bewegingen op de markt. Vorige week trof eenzelfde lot een aantal hedgefondsen van de Amerikaanse zakenbank Bear Stearns. De Chinese overheid dreigt een nieuwe dimensie aan deze crisis toe te voegen en ze nog te verdiepen.

Met dank aan dontbelievethetruth en Dinosaur_Sr voor de submit.
Op het FOK!forum, loopt al een tijdje een topic over de mogelijke crash van de Dollar. Ook voor een samenzweringstheorie is er plaats.

[Update] Nieuwe Alien vs Predator in de maak

Ontwikkelaar Rebellion heeft gezegd te werken aan een nieuwe Alien vs Predator game voor de PSP. Eerder maakte het bedrijf deze spellen voor de PC. Je speelt de game in een third-person perspectief en het spel zal gebaseerd zijn op de sequel van de film Alien vs Predator; een film die nog in de maak is. Of er ook een PC-versie komt is nog niet bekend.Aliens vs Predator op de PC

[update]
De volgende scans geven je een indruk van hoe de game er uit moet komen te zien. Je zal in deze game alleen de rol van Predator op je nemen. Bovendien is de game volgens het blad een PSP-exclusive.

- met dank aan Wichard voor de update -

T-Mobile blijft in wielersport

Telecommunicatiebedrijf T-Mobile heeft vandaag bekend gemaakt dat het sponsor blijft van de gelijknamige wielerploeg.


Na de positieve dopingtest van T-Mobilerenner Patrik Sinkewitz en daaropvolgende dopingzaken in de Tour de France waren er binnen het bedrijf twijfels gerezen over het uitdienen van het contract dat tot en met 2010 loopt.

Christian Frommert, de woordvoerder van het bedrijf, heeft wel gezegd dat T-Mobile bij nieuwe dopingevallen binnen de ploeg het sponsorschap onmiddellijk zal beëindigen. Daarnaast zullen de wielrenners van T-Mobile voortaan financieel bij moeten dragen aan de strijd tegen doping en ze zullen vaker dopingtests moeten ondergaan.

Sinds 1991 is Telekom sponsor van een wielerploeg, eerst onder de naam Team Telekom, sinds 2004 als Team T-Mobile.

Bourne Conspiracy Game moet kwaliteit bieden

Het is een vaakgehoorde klacht, dat games die bij een bepaalde film horen meestal niet van hoge kwaliteit zijn. In veel gevallen is tijdgebrek of het feit dat veel mensen de game toch wel kopen de reden voor dit gebrek aan kwaliteit.

High Moon Studios, onderdeel van Vivendi, wil dit nu anders aan gaan pakken. Zij zijn bezig met een game die gekoppeld is aan de Bourne-filmreeks. In eerste instantie was het de bedoeling om voor het nieuwste deel, The Bourne Ultimatum, een spel te maken, maar de twee jaar durende ontwikkeltijd voor de next gen consoles gooide roet in het eten. Daarom werd besloten een game te maken die wel verband houdt met de films, maar geen standaard filmgame is die letterlijk het verhaal van het script volgt.

Het spel is nu niet gebonden aan het uitkomen van een nieuwe film en er is een grotere vrijheid waardoor er meer kans is op een opzichzelfstaand kwalitatief goed product. Aangezien het produceren van een gemiddelde film minder tijd kost dan het ontwikkelen van een game voor de 360 of de PS3 is de kans aanwezig dat bij komende filmgames een zelfde concept gebruikt gaat worden als dat High Noon Studios nu bij The Bourne Conspiracy toepast.

Geen nieuwe kans voor Wesley Sonck

De manager van Borussia Mönchengladbach, Christian Ziege, heeft gezegd dat hij het nog altijd niet zitten in zijn spits Wesley Sonck. Ook nu Oliver Neuville geblesseerd is, blijft de oud-international bij dat standpunt.

"In onze plannen is geen rekening gehouden met Sonck en daar komt geen verandering meer in," aldus Ziege.

De 29-jarige oud-Ajacied traint nu al weken mee met de 'jonkies' van onder de 23 in de hoop dat er nog een club voor hem komt.

Nijland: "Zaak-Suarez kent geen winnaars"

FC Groningen kan zoals het er nu naar uitziet, komend seizoen toch gewoon beschikken over Luis Suarez. De spits wilde via een arbitragezaak een transfer naar Ajax afdwingen, maar de arbitragecommissie heeft vandaag besloten de Zuid-Amerikaan zich aan zijn tot 2011 lopende contract moet houden.

"Er is sprake van een sportieve verbetering bij een overgang van FC Groningen naar Ajax, maar de verschillen tussen de recente prestaties van beide clubs zijn echter niet zodanig dat gesproken kan worden van onmiskenbare aanmerkelijke sportieve verbetering", aldus het vonnis van de arbitragecommissie van de KNVB.

Ondanks dat de Groningers hebben gewonnen, heerst er geen euforie. Algemeen directeur Hans Nijland: "We hebben steeds gezegd dat deze zaak geen winnaars zou kennen en dat is nog steeds zo. Wij zijn in ons gelijk gesteld en dat is prettig, maar we moeten nu weer snel over tot de orde van de dag".

Nieuwe Lama's nokken er al weer mee

TelevisieAd-Just Bouwman, de winnaar van het televisieprogramma Lama Gezocht, kapt er al weer mee. Na nog geen half jaar verlaat hij het Lama-team omdat de afgelopen maanden bleek dat 'zijn eigen unieke improvisatiestijl' niet aansluit bij die van het programma.

Ook de nieuwe Lama Jandino Asporaat verlaat het programma. Hij heeft besloten zich meer te gaan toeleggen op zijn eigen carričre als cabaretier. Het team gaat verder als kwartet, met als vaste leden Tijl Beckand, Ruben Nicolai, Ruben van der Meer en Jeroen van Koningsbrugge. Vanaf 14 september zijn De Lama's weer te zien bij BNN.


Tot ziens

Met dank aan Ladylike voor de submit.

Matondo meldt zich weer bij Roda JC

Jeanvion Yulu Matondo is weer terecht. De 21-jarige aanvaller van Roda JC was twee dagen niet te bereiken. Vandaag meldde de Belg zich echter op het trainingsveld van club uit Kerkrade.

De speler, die onlangs overkwam van Club Brugge, heeft inmiddels zijn excuses aangeboden aan zowel zijn nieuwe en oude club. De oorzaak van zijn afwezigheid zou in de familiesfeer liggen.

Afgelopen zondag, tijdens de open dag van Roda JC, werd Matondo als nieuwe aanwinst gepresenteerd. Twee dagen later kwam hij niet opdagen voor de medische keuring en was hij spoorloos.

Amy Winehouse opgenomen in het ziekenhuis

Icoon MuziekAmy Winehouse heeft weer een concert af moeten zeggen. De Britse zangeres is namelijk met spoed opgenomen in een Londens ziekenhuis. De 23-jarige Amy zou een overdosis drugs hebben genomen, maar volgens haar managment heeft ze 'zware uitputtingsverschijnselen'.

Volgens Britse media had ze een stoot adrenaline nodig om haar hart weer aan de praat te krijgen en moest haar maag leeggepompt worden. Dat mevrouw een drugsprobleem heeft, is geen geheim.

Onlangs liet ze ook Nederlandse fans in de kou staan door haar optredens op Pinkpop en North Sea Jazz op het laatste moment af te zeggen.


Amy Winehouse is 'uitgeput'

Met dank aan sushiwausi en Marcussi voor de submit.

DVD: Seinfeld - seizoen 8

Als je te lang vastgeroest blijft zitten in een bepaalde samenwerking, dan loop je het risico je scherpte te verliezen. Toch was ook het zevende seizoen van Seinfeld een groot succes. Producent Larry David was medebedenker van de serie en werkte zeven seizoenen aan het script van de bijzondere sitcom en hij vond het welletjes. In het zevende seizoen was er qua schrijversteam al één en ander gewijzigd en na dat seizoen hield David het voor gezien. Het achtste seizoen zou zijn invloed dus niet meer meekrijgen en dat leverde een geheel vernieuwd en toch vertrouwd seizoen op. Sinds kort is dit achtste seizoen op dvd te koop.

Beach Soccer nu ook topsport

Sportkoepel NOCNSF heeft Beach Soccer erkend als topsport. De Nederlandse Beach Soccer Bond (NBSB) komt hierdoor voortaan in aanmerking voor een Basisbijdrage Topsport.

In 2000 werd de NBSB opgericht en vijf jaar later erkend door de KNVB. Sinds dat jaar vormt Beach Soccer onderdeel van het programma van wereldvoetbalbond FIFA. Dit jaar wordt voor de derde keer een wereldkampioenschap gehouden.

In Nederland is er een ere- en eerste divisie, beide bestaande uit acht clubs.

Gilberto Silva nieuwe aanvoerder Arsenal

Gilberto Silva is de nieuwe aanvoerder van Arsenal. De Braziliaan, die sinds 2002 bij The Gunners speelt, neemt de band over van Thierry Henry.

Afgelopen seizoen was Gilberto ook al vaak de captain bij absentie van Henry. De bookmakers schatten de kansen van ervaren verdedigers Kolo Touré en William Gallas ook hoog in als nieuwe aanvoerder. Als ‘troost’ mag Gallas bij de start van de competitie tegen Fulham de band dragen. Gilberto is namelijk nog aan het bijkomen van de de strijd om de Copa América.

N'Kufo definitief terug in Zwitserse selectie

Jakob Kuhn, de bondscoach van Zwitserland, heeft Blaise N'Kufo opgeroepen voor de vriendschappelijke interland tegen Nederland, die op 22 augustus in Genčve gespeeld zal worden.

Vijf jaar geleden behoorde de spits van FC Twente voor het laatst tot de Zwitserse selectie. Hierna stelde hij zich niet meer beschikbaar, omdat hij zich beledigd voelde door Kuhn. Twee maanden geleden besloot N'Kufo echter om zich, op verzoek van Kuhn, weer beschikbaar te stellen. "Hij wil graag deel uitmaken van onze groep. Van dat bericht heb ik met veel plezier kennis genomen. Trefzekere spitsen hebben we namelijk niet bepaald in overvloed", aldus Kuhn.

Ook Katayama gaat Speedcar rijden

Na Jean Alesi, Johnny Herbert en Narain Karthikeyean heeft ook voormalig Formule 1-coureur Ukyo Katayama besloten om in de nieuwe Speedcar-klasse te gaan rijden.

"Ik ben erg blij dat mijn deelname aan de Speedcar-serie nu zeker is. Ik ben de eerste coureur uit het Verre Oosten die is bevestigd. Na de Formule 1, de 24 uur van Le Mans en het beklimmen van de hoogste bergen ter wereld is dit weer een nieuwe uitdaging voor me. Ik weet zeker dat de races zeer spectaculair zullen worden, gezien de grote hoeveelheid ervaring in het deelnemersveld," aldus de Japanner die in 1992 zijn Formule 1-debuut maakte bij Larrousse en daarna vijf seizoenen reed voor Tyrrell.

Moslim Raad nodigt Wilders uit voor dialoog

Icoon BinnenlandsDe Nederlandse Moslim Raad heeft Geert Wilders en diens partij PVV uitgenodigd voor een ''constructieve dialoog'' om de polarisatie en gevoelens van angst in de Nederlandse samenleving te bestrijden.

De raad begrijpt de zorgen van Wilders en de vele Nederlanders die op zijn partij hebben gestemd, maar meent dat de PVV-leider de Koran niet de schuld kan geven van gewelddadige acties van individuen of groepen.

Met de uitnodiging reageert de raad op het pleidooi van de PVV-leider voor een verbod van de Koran. Het samenwerkingsorgaan van moslimorganisaties van diverse pluimage heeft Wilders in het verleden vaker voor een gesprek uitgenodigd, maar de PVV-leider is daar nooit op ingegaan.

Iran
Inmiddels is ook de eerste reactie vanuit de islamitische wereld op Wilders' uitlatingen binnen. Iran heeft het standpunt van Wilders dat de Koran in Nederland verboden moet worden, veroordeeld. De uitspraken over de Koran zijn niet constructief en in niemands belang. Dat schijft de Iraanse ambassade in Den Haag in een verklaring die vandaag is gepubliceerd.

De ambassade roept de Nederlandse politiek en maatschappij op om stelling te nemen tegen krachten die de samenleving verdelen. De wereld heeft op dit ogenblik juist behoefte aan een oproep tot begrip, dialoog en verdraagzaamheid, aldus de Iraanse vertegenwoordiging in Nederland. Zij zegt dat de uitspraken van Wilders afbreuk kunnen doen aan de inspanningen van de Nederlandse overheid om de culturele diversiteit en de eensgezindheid in het land te beschermen.

Een woordvoerder van de ambassade zei dat de verklaring niet naar het kabinet is gestuurd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken wilde niet reageren op de kritiek.

De Iraanse verklaring komt een dag nadat het kabinet afstand nam van de uitspraken van de politicus. Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) stelde dat Wilders hiermee ''de grenzen van het betamelijke'' overschreed. Ook een Kamermeerderheid schoof de uitspraken met stevige bewoordingen ter zijde.

Bossen arbiter bij Johan Cruijff Schaal

Aankomende zaterdag leidt Ruud Bossen het duel om de Johan Cruijff Schaal tussen Ajax en PSV. De arbiter krijgt hulp van de assistent-scheidsrechters Adriaan Inia en Hans Olde Olthof en Pol van Boekel als vierde official.

In 2002 floot Bossen ook al de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Toen stonden Ajax en PSV ook tegenover elkaar. De Amsterdammers wonnen die wedstrijd met 3-1.

'Levante wil Koevermans als secondant Arveladze'

Levante overweegt zich naast Shota Arveladze te versterken met Danny Koevermans. Levante zou drie miljoen euro willen bieden voor Koevermans, die vorig seizoen met 22 doelpunten clubtopscorer bij AZ was.

Ook Alberto Luque (Newcastle United) en Mista (Atlético Madrid) gelden als opties voor Levante. Koevermans dreigt bij AZ op de bank te belanden met concurrentie van Ari Da Silva, Moussa Démbélé en Graziano Pellč en wil graag weg uit Alkmaar.

Schikking in Microsoft rechtszaak

Naast de bekende Ring of Death en het krasprobleem heeft de Xbox 360 nog een ander defect gehad. De najaarsupdate van 2006 zorgde er voor dat een aantal 360 consoles crashte. Naar aanleiding van dit laatste probleem heeft 360-bezitter Darren Kaplan destijds een rechtszaak tegen Microsoft aangespannen.

Nu heeft meneer Kaplan helaas zijn principes laten varen en is met Microsoft tot een overeenkomst gekomen. De inhoud van de overeenkomst is onbekend, maar Microsoft is in ieder geval onder de rechtszaak uitgekomen. Dit is natuurlijk slecht nieuws voor alle andere gedupeerde eigenaars van een Xbox 360, want nu hoeft Microsoft het probleem niet publiekelijk te erkennen en ook niet voor een vergoeding te zorgen anders dan het repareren van de kapotte Xbox.Alves grote afwezige bij training Heerenveen

Afonso Alves is nog altijd niet terug in Heerenveen. De spits zou gisteravond terugkeren in Friesland, maar is nog steeds spoorloos.


Vorige week moest de Braziliaan zich al melden in Heerenveen, maar bleef weg. Eerder deze week had Heerenveen-bestuurslid Yme Kuiper telefonisch contact met de aanvaller, waarna Alves beloofde gisteren terug te keren in Nederland om vandaag weer mee te kunnen trainen.

Die belofte is Alves echter niet nagekomen. Volgens Omroep Friesland is Alves nog altijd niet teruggekeerd in zijn huis in Heerenveen. Wanneer Alves, die in de belangstelling van verschillende buitenlandse clubs staat, nu terug zal komen is onduidelijk.

Jan Smit is slipjesruiker

ShowbizzDe Volendamse zanger Jan Smit steekt zijn snufferd geregeld in damesslips die hem op het toneel worden toegeworpen. Alhoewel de geur van de slips wel eens te wensen overlaat, ziet Smit geen reden om daar mee te stoppen.

''Als ze de hele avond in een feesttent hebben staan hossen, dan ruikt dat niet altijd even prettig. Maar ik ben dan wel zo sportief om ook daar even aan te ruiken. Ik betrek mijn publiek graag bij mijn optredens'', aldus Jan deze maand in het blad FHM.

Af en toe ruiken de slips echter opvallend fris. ''Ze ruiken soms naar wasmiddel. Die hebben ze dan net gewassen, hun telefoonnummer erin gezet en bij zich gestoken.''Geregeld met neus in slips te vinden

Met dank aan darkmania voor de submit.

Verdachte jihadronselaars vrijgelaten

JustitieDe rechtbank in Rotterdam heeft dinsdag de voorlopige hechtenis opgeheven van twee mannen en een vrouw die worden verdacht van het werven van personen voor de jihad. Een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) heeft dat vandaag gezegd.

Het gaat om Murat Ö., Moad B. en Michelle Y. Eerder liet de rechtbank al drie andere verdachten vrij. De zes blijven nog wel verdachten in deze zaak, die de rechtbank in oktober inhoudelijk behandelt.

Het OM zag de vijf mannen en een vrouw aanvankelijk als criminele terreurorganisatie. Inmiddels is justitie er niet meer van overtuigd dat ze zo hecht hebben samengewerkt dat sprake is van een organisatie. Het (proberen te) werven van jihadi's blijft echter op de tenlastelegging staan, evenals opruiing en haatzaaien.

Murat Ö., in de Haagse Schilderswijk beter bekend als Ibrahim de Turk, is de enige van de zes die nog wordt verdacht van het voorbereiden van een terroristisch misdrijf. In 2003 is hij al eens vrijgesproken van het werven, opleiden en ondersteunen van strijders voor de jihad.

Nederlandse helden in 'nationaal pantheon'

Icoon KunstMichiel de Ruyter, Anne Frank, Johan Cruijff, Pim Fortuyn en Linda de Mol: ze figureren vanaf zaterdag op de tentoonstelling HELD in De Nieuwe Kerk in Amsterdam. Een expositie in het tijdelijke 'nationaal pantheon' die draait om helden, heldendom en heldenverering in Nederland.

De tentoonstelling, die is gebaseerd op de historische collectie van het Rijksmuseum, laat zien wat iemand tot held maakt. Schilderijen en tekeningen, televisiebeelden en films, kinderboeken, postzegels en parafernalia illustreren dat er zonder verering geen held bestaat. Op de tentoonstelling passeren tientallen Nederlandse helden van de afgelopen vierhonderd jaar de revue. Niet de daden, maar de verering staat centraal, zegt samensteller Gijs van der Ham vandaag. ''Het is in die zin geen overzicht van de helden die Nederland ooit heeft gekend.''

Officiële helden en volkshelden zoals Willem van Oranje, koningin Wilhelmina en Willem Drees krijgen ruime aandacht. Drees was de held van de gewone man omdat hij zelf zo gewoon was, laat de tentoonstelling zien. Attributen zoals dankbrieven en een sigarenbandje met zijn portret erop geven uiting aan zijn heldenstatus. Drukwerk blijkt een van de middelen te zijn waarmee de populariteit wordt vergroot, getuige het grote aantal boeken dat over voetballer Johan Cruijff is verschenen.

Iemand kan zichzelf ook tot held maken. De expositie toont schilderijen van rijke lieden die zich in de 16e eeuw in heldhaftige poses lieten portretteren. Dichters en componisten lieten een portretbuste van zichzelf maken voor de opening van het Rijksmuseum in 1885. En op de tentoonstelling hangt Linda de Mol 36 keer op de cover van haar eigen tijdschrift.


'Zonder verering geen held(in)'

4Real-baby heet nu Superman

Icoon OpmerkelijkEen Nieuw-Zeelands ouderpaar wil hun kind als Superman door het leven laten gaan, nadat autoriteiten de eerder gekozen naam 4Real hadden afgewezen. Dit meldden Nieuw-Zeelandse media vandaag.

Pat en Sheena Wheaton besloten hun kind 4Real te noemen toen ze na het zien van de eerste echo beseften dat het kind inderdaad 'for real', oftewel echt was. Autoriteiten oordeelden toen dat een naam niet met een cijfer mag beginnen. Het koppel overweegt nu een rechtszaak om alsnog de naam 4Real af te dwingen. Tot die tijd zal het kind worden ingeschreven onder de naam Superman. ''Maar voor vrienden en familie blijft hij 4Real'', aldus de ouders.


Met dank aan hell_arnie en Rianne84 voor de submit.

Zorg voor je favoriete Disney-figuur in Disney Friends

Met het succes van Nintendogs op het oog komt Disney nu met haar eigen "zorg voor je huisdier"-simulatie: Disney Friends. In Disney Friends zul je vriendjes kunnen worden met Stitch, de blauwe alien uit Lilo & Stitch, Dory, de vergeetachtige vis uit Finding Nemo, Simba, de kleine leeuw uit "The Lion King" en Winnie de Pooh. Craig Relyea, vice president, marketing voor Disney Interactive Studios, zag een goede toekomst voor de game:

"As kids of all ages play Disney Friends, they’ll build friendships with beloved Disney characters, taking on the responsibility of caring for and nurturing another being. Disney Friends goes beyond simple pet simulations as players team up for adventure with their Disney friends while exploring classic film locations and re-enacting memorable scenes."

Door middel van het touch screen en de microfoon kun je het gedrag van de karakters beďnvloeden. Je zult hiervoor hulp krijgen van Tinkerbell, de fee uit Peter Pan. Je zult met de karakters op avontuur kunnen gaan in omgevingen die uniek zijn voor de film waar ze ook in spelen. Door de interne klok van de DS zal er ook een dag- en nachtcyclus en zullen er speciale feestdagen zijn.

De game zal in voorjaar volgend jaar in de Amerikaanse en Japanse winkels verschijnen. Hier in Europa kunnen we in oktober al gaan spelen met onze vriendjes.Meisje in een tas

Wat sommige mensen wel niet doen voor wat extra cash. Lot woont in Brabant, heeft een chronisch tekort aan beltegoed en doet graag gekke dingen met haar vriendinnen.

Toen ze onlangs in de stad aan het shoppen was en weer eens begon te zeuren over hoe weinig geld ze had, nooit iets leuks kon doen etc, had een vriendin wel een oplossing voor haar probleem. Een weddenschapje!

Het was iets met in een weekendtas stappen, dichtritsen en daar 5 minuten in blijven zitten. In ruil voor een half uurtje beltegoed. Ach ja, kijk zelf ook maar.

Film: Evan Almighty

Vier jaar na Bruce Almighty komt nu het vervolg Evan Almighty in de bioscoop. Jim Carrey en Jennifer Aniston bedankten voor de eer. De regisseur (Tom Shadyac) en schrijver (Steve Oedekerk) keerden wel terug. Dit keer hadden ze de beschikking over een budget van zo’n 175 miljoen dollar, waarmee Evan Almighty meteen de duurste komedie ooit is geworden. Maar is veel geld ook een garantie voor een goede film?


Wim Jonk op training Willem II

Wim Jonk is vandaag aanwezig bij de training van de selectie van Willem II. De 40-jarige oud-international is daar op verzoek van de technische staf van de club.
Men probeert uit te vinden of de oud-speler van onder andere Ajax, Inter Milan, Sheffield Wednesday, PSV en het Nederlands Elftal ( 49 maal ) iets kan betekenen voor de tilburgse club. Jonk heeft eerder nooit interesse geuit om als trainer actief te zijn. Wel was jonk vanaf april 2003 tot het afgelopen voorjaar bestuurslid van FC Volendam.

Screens en uitgever voor 07 Commando

Lexicon Entertainment heeft aangekondigd dat ze de Nintendo DS-game 07 Commando zal gaan uitgeven. De game is een 2D side-scrolling shooter en is momenteel in ontwikkeling bij het Chinese Mana Computer Software Co. De speler kruipt in de rol van Storm en zal de strijd moeten aangaan met de organisatie 'Rattlesnake' en haar handlangers. Deze komen van simpele kleine soldaten tot enorme eindbazen. Naast standaard moves als schieten en slaan zul je ook kunnen rollen om vijandige aanvallen te ontwijken.

De game zal waarschijnlijk in het eerste kwartaal van 2008 verschijnen voor de schappelijke prijs van €29,99.

Schappert stapt ook van EA naar Microsoft

Na Don Mattrick zal John Schappert ook de overstap maken van Electronic Arts naar Microsoft. De reus uit Redmond kondigde vandaag aan dat Schappert zal gaan werken als Corporate Vice President of LIVE, software and services, een functie die speciaal voor hem in het leven is geroepen. In deze functie zal hij moeten rapporteren aan voormalig collega Don Mattrick.

Schappert begon zijn carričre bij Tiburon. Hij richtte dit bedrijf op in 1994. In 1998 nam EA Tiburon over en ging hij aan de slag als general manager bij EA Tiborun. Schappert werkte als laatste als senior vice president bij EA. Hij was de laatste tijd verantwoordelijk voor central technology, operations, EA Online en het kantoor van de chief creative officer. Hij heeft meerdere senior posities gehad binnen het bedrijf zoals chief operating officer, group general manager en general manager van EA Canada. Mattrick was erg blij met de komst van Schappert:

"I am thrilled to have John join the deep bench of proven talent already on Microsoft’s Interactive Entertainment Business. John’s expertise will help us focus on expanding and enriching our market leadership with LIVE in areas like online services while broadening our audience. John will also build on the great work already happening in the developer community working with Chris Satchell and the XNA organization."

Schappert krijgt de verantwoordelijkheid over Xbox Live. Deze dienst heeft momenteel zeven miljoen klanten verspreid over 25 landen. Hij zal ook verantwoordelijk zijn voor Games for Windows-Live, XNA en Microsoft Casual Games, een dienst die 400 games aanbiedt via MSN, Windows Live Messenger, Windows games en Xbox Live Arcade.Inhoud Hellgate Londen Collector's Edition bekend

Net als elke game tegenwoordig zal ook Hellgate: London een collector's edition krijgen. Anders dan de meeste collector's editions zal er meer inzitten dan een ander doosje en een making-of-DVD:

Speciaal doosje met unieke art design;
Hellgate: London op 2 DVDs;
Een bonus disc met "the making of" en de officiële soundtrack;
Hellgate: London Map Poster;
Een Dark Horse graphic novel van 106 pagina's;
Een unieke ingame pet, de Mantawraith.

De collector's edition zal in Amerika voor een adviesprijs van $59,99 over de toonbank gaan.De Mantawraith

Timesplitters 4 bevestigd door Free Radical

In juni praatte David Doak, mede-oprichter van Free Radical Design, al over een mogelijk vierde deel in de TimeSplitters-serie en nu heeft die studio ook bevestigd dat TimeSplitters 4 er daadwerkelijk aankomt:

"Yes, TimeSplitters 4 is happening. At the moment it's in the very early concept stages, and as yet it's unsigned to any publisher. TimeSplitters 4 will be a great big joke at the expense of the world of games - ourselves included. But it's still in the very early concept stage.

Het bedrijf heeft nog geen keuzes gemaakt over welk platform ze voor ontwikkelen en of de game exclusief gaat worden. Ze willen alle opties nog openlaten in dat gebied. Heel lang zal de game niet op zich laten wachten, al zal hij zeker niet meer dit jaar verschijnen. Waarschijnlijk zal de release eind 2008 plaats vinden.

Transseksueel hakt zijn zaakje eraf

Icoon ShockingEen transseksuele man uit Engeland wilde graag een geslachtsverandering. Toen hij van zijn arts te horen kreeg dat hij nog twee jaar op zijn geslachtsverandering moest wachten, besloot hij om zijn penis met een keukenmes eraf te hakken.

De 42-jarige Howard Shelley, vader van twee kinderen, wachtte tot zijn vrouw de deur uit ging en voerde toen op de wc de operatie uit. Nadat hij zijn penis eraf had gehakt, reed hij naar zijn huisarts om het goede nieuws te vertellen. Hij werd toen met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Shelley verscheen drie dagen later gewoon weer op zijn werk.

"Het was verschrikkelijk pijnlijk, maar ik voelde me na afloop vrouw," zegt Howard, die vanaf nu als Holli door het leven zal gaan.

Hij spaart nu voor heupen en borsten meldt The Sun. Zijn vrouw Janet vertelde dat ze nog steeds van haar man houdt, maar dat ze wel boos op hem is. "Hij had het niet zelf hoeven te doen."

Steams nieuwe 'community services' uitgelicht

Zoals al eerder was aangekondigd zijn nu de 'community services' in Steam beschikbaar. Of althans, de beta staat online en hier kan iedereen zich voor inschrijven.

Na inschrijving (wat kan via settings en dan beta participation) is het nieuwe community tabblad beschikbaar, waarvandaan al het sociale contact zal plaatsvinden. Zo heeft iedereen van nu af aan een eigen homepage, zijn er groepen om je bij aan te sluiten en is het mogelijk om statistieken te bekijken.

Natuurlijk is er ook een FOK!games groep, deze is hier te vinden.

Gametrailers heeft een overzicht gemaakt van de nieuwe features in een 12 minuten durende clip die hieronder te bewonderen is.

Nederlandse vrouw nu in vertrekcentrum asielzoekers gezet

JustitieDe twee geboren en getogen Nederlandse vrouwen die sinds vrijdag in vreemdelingenbewaring zitten omdat ze hun identiteit weigeren prijs te geven, zijn deze week overgebracht naar het vertrekcentrum voor uitgeprocedeerde asielzoekers op Schiphol-Oost. Eerst werden ze vanuit een politiecel in Utrecht naar een detentiecentrum voor uitgeprocedeerde vrouwen en hun kinderen in Heerhugowaard gestuurd.

Eén van de twee vrouwen werd het verblijf op Schiphol-Oost te veel. Zij besloot haar naam te vertellen en werd daarop vrijgelaten. De andere volhardt in haar zwijgrecht.

Het duo deed vrijdag mee aan een demonstratie bij Kamp Zeist, waar illegale buitenlanders worden vastgehouden. Met zes andere actievoerders werden ze gearresteerd. De politie wil hun identiteit weten. De meesten gaven hun naam en werden vrijgelaten, de twee vrouwen weigerden werden vastgezet. Een taaldeskundige heeft inmiddels aan de hand van bandopnamen vastgesteld dat het onmiskenbaar Nederlandse vrouwen zijn.

Rechtsgeleerden noemden de handelswijze zoals hierboven omschreven eerder deze maand al ''machtsmisbruik'' van Justitie. Opmerkelijk is dat ook de Nijmeegse politie vragen zet bij de handelswijze van hun Utrechtse collega's en het Openbaar Ministerie: ''In zulke gevallen moet je duidelijke aanwijzingen hebben dat het mogelijk om illegale buitenlanders gaat. Als die er niet zijn, misbruik je de regels'', aldus een politiewoordvoer uit Nijmegen.

Hoogleraar strafrecht Peter Tak zegt dat de vrouwen volgens hem alleen in vreemdelingendetentie mogen worden gezet als er naar ''objectieve maatstaven'' een redelijk vermoeden van illegaal verblijf is. ''Als overduidelijk is dat iemand Nederlands is, dan moeten ze onmiddellijk worden vrijgelaten.''

De SP-kamerleden Krista van Velsen en Jan de Wit hebben onlangs kamervragen gesteld aan minister Hirsch Ballin van Justitie over het in vreemdelingenbewaring zetten van Nederlanders die zich weigeren te identificeren. De Utrechtse rechtbank zal zich maandag over de hechtenis van de laatste vrouw buigen.

Suárez mag niet naar Ajax

Luis Suárez mag niet overstappen naar Ajax. De Uruguayaan heeft de arbitragezaak die hij had aangespannen tegen zijn club FC Groningen verloren.

Suárez hoopte een transfer te kunnen afdwingen door een arbitragezaak aantespannen bij de KNVB. Echter besloot de arbitragecommissie dat de aanvaller zijn contract met FC Groningen diende te respecteren. De commissie oordeelde: "De verschillen tussen recente prestaties van Ajax en FC Groningen zijn niet zodanig dat gesproken kan worden van onmiskenbare aanmerkelijke sportieve verbetering."

Suárez heeft nog een contract bij FC Groningen tot medio 2009. De Groningers kunnen zelfs nog een optie lichten voor nog eens twee jaar.

[Upd] Drenthe naar Real Madrid

Het lijkt er dan toch nog op dat Royston Drenthe op weg is naar Real Madrid. Feyenoord en de Spaanse landskampioen zijn opnieuw in gesprek over een transfer per direct van de 20-jarige middenvelder.

De onderhandelingen verkeren in de laatste fase en hierdoor is het zo goed als zeker dat er geen arbitragezaak komt. "Ik kan zeggen dat wij proberen om het conflict op te lossen zonder gang naar de arbitragecommissie," aldus Feyenoords interim-directeur Peter Vogelzang.

De Rotterdammers zien het liefst dat Drenthe bij een overstap naar Madrid nog één seizoen wordt uitgeleend aan Feyenoord. Drenthe heeft echter gezegd dat het hem om een definitief vertrek te doen is.

Update:

RTV Rijnmond meldt dat de overgang van Royston Drenthe zo goed als zeker rond is. Het is een kwestie van tijd tot Feyenoord, de huidige werkgever van de speler, en Real Madrid overeenstemming bereiken.

Real Madrid is bereid om 13 miljoen euro voor Drenthe te betalen. Deze transfersom zou dan in een keer worden voldaan. Bovendien zal Feyenoord nog diverse bonussen en een uitnodiging voor een toernooi van De Koninklijke ontvangen.

De Rotterdammers lieten eerder al weten dat ze 14 miljoen euro voor Drenthe willen hebben. De Spanjaarden willen alleen over de brug komen, als er in drie termijnen afbetaald kan worden. Het is nu aan Feyenoord om de definitieve keuze te maken.

Update @ 10:11

Feyenoord en Real Madrid hebben een akkoord bereikt over de transfersom van Royston Drenthe. Real Madrid zal een bedrag van dertien miljoen euro overmaken naar de Rotterdammers.

Drenthe zal zelf nog naar Madrid afreizen om daar nog de laatste puntjes op de i te zetten. Drenthe zal vermoedelijk een contract tekenen voor vijf seizoenen bij de Koninklijke.

'Stroom doodsbedreigingen voor ex-moslim Jami'

Icoon BinnenlandsEhsan Jami, voorzitter van het comité voor ex-moslims, heeft gisteren tientallen doodsbedreigingen gekregen. Dat zei zijn adviseur, wetenschapper en publicist Afshin Ellian. ''De telefoon stond roodgloeiend'', aldus Ellian vandaag.

Jami is zaterdag in zijn woonplaats Voorburg mishandeld door drie mannen van allochtone afkomst. Het was al de derde keer in korte tijd dat het 22-jarige raadslid van de PvdA in Leidschendam-Voorburg werd belaagd. Jami kwam enkele maanden geleden in het nieuws omdat hij een comité wil oprichten voor afvallige moslims. De jonge PvdA'er wordt inmiddels extra beveiligd.

Zijn adres en telefoonnummer zijn onlangs op internet gepubliceerd. ''In een reactie op de website van GeenStijl is een link naar een islamitische site (ThaBaat.net) geplaatst, met daarop Jami's gegevens. Dat heeft geleid tot een stroom aan bedreigingen'', aldus Ellian.

Behalve doodsbedreigingen zijn volgens de Iraniër ook Arabische gebeden door de telefoon geschreeuwd. ''En soms hoorde Jami alleen 'Allah Akbar'. 's Ochtends had hij mijn voicemail ingesproken, helemaal in paniek. De politie heeft hem gevraagd aangifte te doen, zodat ze strafrechtelijke middelen hebben om de bedreigingen te onderzoeken'', volgens Ellian.

Het telefoonnummer van Jami is inmiddels afgesloten. Waar het PvdA-raadslid momenteel verblijft, mag Ellian niet zeggen. ''Dat is levensgevaarlijk. Maar hij is in ieder geval veilig.''

De politie Haaglanden, dat een speciaal team heeft voor bedreigingen aan het adres van politici, houdt zich volgens een woordvoerster momenteel met de zaak-Jami bezig.


Ex-moslim Ehsan Jami

Vlam in buik patiënte op operatietafel

Icoon MedischDoor de verwisseling van kooldioxide en zuurstof is afgelopen vrijdag tijdens de operatie van een bejaarde vrouw in het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) een vlam ontstaan in haar buikholte.

Een woordvoerder van het ziekenhuis heeft een bericht daarover in de Limburgse kranten  bevestigd. Over de exacte verwondingen die de vrouw heeft opgelopen, kon het ziekenhuis vandaag niets zeggen. De patiënte is extra geobserveerd en mocht het ziekenhuis na het weekeinde verlaten. Volgens de woordvoerder is geen sprake van blijvend letsel. Het is onbekend of de vrouw een klacht heeft ingediend.

Bij de kijkoperatie werd de kooldioxide gebruikt om het lichaam te laten bollen zodat de organen vrijer komen te liggen. De kooldioxide slang werd per ongeluk aangesloten op de wandcontactdoos waar zuurstof uit komt. De vlam is vermoedelijk ontstaan door een vonkje van het elektronische systeem waarmee aders worden dichtgeschroeid, legde de ziekenhuiswoordvoerder uit.

''Het had absoluut niet mogen gebeuren'', was vandaag de reactie van het ziekenhuis. Het azM heeft maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Het ongeluk is gemeld aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Met dank aan Riesj en Sjoesjanah voor de submit.

CDA wil aanpak radicale moskeeën

Icoon PolitiekHet CDA zoekt naar juridische instrumenten om moskeeën waarin radicale imams haat prediken te sluiten. Dat zegt Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg van de partij.

''Welke maatregelen kunnen we nemen tegen moskeeën die de veiligheid van onze rechtsstaat ondermijnen?'', vraagt Van Toorenburg zich af. Volgens haar moet de overheid stappen tegen de hele moskee ondernemen, en niet alleen tegen haatzaaiende imams. ''Verbannen kan namelijk niet. Bovendien spreken deze imams geen woord Nederlands, dus hebben zij die radicale teksten niet op internet gezet'', stelt zij. Het CDA-Kamerlid doelt op de omstreden Haagse As-Soennah-moskee. Die zette eerder dit jaar een tekst online waarin hoogleraar Afshin Ellian werd omschreven als een ''kwaadaardig gezwel''.

Het is maar zeer de vraag of een meerderheid in de Tweede Kamer zich achter het onderzoek schaart. ''Ik heb daar absoluut geen behoefte aan'', stelt fractievoorzitter Alexander Pechtold van D66. ''We moeten moslims niet constant in het verdomhoekje zetten.'' Pechtold doelt daarbij op de oproep van Geert Wilders om het heilige boek voor moslims, de Koran, te verbieden.

Met steun van de VVD en de LPF diende het CDA al in 2004 een motie in om radicale moskeeën te sluiten. Het kabinet waarschuwde toen dat het Europese Hof zo'n maatregel als discriminatoir zou afwijzen en dat het tegengaan van haat meer effect zou hebben. Het CDA wilde in 2004 ook een verbod op radicale islampartijen.

Volgens Van Toorenburg gaat het gelukkig maar om een paar radicale moskeeën in Nederland. In 2005 schatte toenmalig minister Johan Remkes van Binnenlandse Zaken dat er minder dan tien islamitische gebedshuizen waren die niet in Nederland thuishoren.

Reker: "Bekertoernooi moet op de schop"

Als het aan Jan Reker, de nieuwe directeur van PSV, ligt, gaat de huidige opzet van het Nederlandse bekertoernooi op de schop. Reker loopt met die wens vooruit op drastische wijzigingen die Michel Platini, de voorzitter van de UEFA, heeft voorgesteld.

In het plan van de Fransman heeft Nederland over twee jaar nog slechts recht op één plaats in de Champions League. De andere plaats zou dan via de beker moeten worden bemachtigd. Op die manier krijgen de Oost-Europese voetballanden meer plaatsen in de Champions League. Platini wil de huidige voorronde van de Champions League afschaffen. De nieuwe voorronde moet dan gaan tussen 16 of 32 bekerwinnaars, die strijden om in totaal vier plaatsen in de Champions League.

Vooral de kleinere landen zijn daarvan de dupe. "Ik had verwacht dat Platini de extra plaatsen zou zoeken bij de toplanden, maar hij is bij de middenklasse uitgekomen. Om te voorkomen dat kleine Nederlandse clubs Europees gaan spelen, moet het bekertoernooi anders. Er moet worden gespeeld met een thuis- en uitwedstrijd. Op die manier hebben de topclubs meer kans om de beker te winnen.," aldus Reker die begrijpt dat het plan waarschijnlijk niet goed zal vallen bij de kleinere clubs. "Je moet kijken naar de lange termijn, niet naar de korte termijn. Nederland is erbij gebaat dat we Europees zo goed mogelijk presteren. De Europese ranglijst wordt opgemaakt aan de hand van de resultaten in de laatste vijf seizoenen. Als er kleine clubs Europa ingaan, verliezen we terrein en uiteindelijk nog meer Europese plaatsen. Daar is niemand bij gebaat."

Door de mogelijk wijziging van Champions Leagueplaatsen worden de play-offs nog onwenselijker Reker vindt de play-offs "totaal waardeloos en zo oneerlijk als de pest”. Bedacht door bureaus en niet door voetbalmensen. De trainers zijn het unaniem eens dat de play-offs zo snel mogelijk moeten verdwijnen.”

Blessure voor Vitesse-spits Meulens

Vitesse-trainer Aad de Mos kan tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, over anderhalve week tegen Sparta, mogelijk niet beschikken over Rihairo Meulens. De 19-jarige aanvaller kampt met een blessure aan zijn knie en moet eerst een week rusthouden.

De Mos kan tegen Sparta in ieder geval nog niet beschikken over Theo Janssen. De aanvoerder van de Arnhemse club heeft nog zeker een aantal weken nodig om volledig te herstellen van een operatie aan zijn linkerknie.

CD: Shannon Wright - Let In The Light

Haar donkere ziel staat op een kiertje, waardoor de ingezette schemering nog een bundel van licht in de krochten van de emotioneel geladen Shannon Wright toe laat. Voorheen was het er pikdonker en intens, Wrights schreeuwtirades op het podium verlieten ternauwernood via een ventiel haar innerlijke getormenteerde gedachtegoed. Als punkster en indie-rockster vlogen de vonken er vanaf, maar het bleef donker. Nu komt ze met een verrassend vijfde studioalbum Let In The Light, waarin de storm in haar hoofd grotendeels is gaan liggen.

Ambassades krijgen brief over Wilders

De regering is zo geschrokken van de uitlatingen van Geert Wilders over de Koran, dat minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken de Nederlandse ambassades een brief heeft gestuurd waarin het kabinet afstand neemt van Wilders' uitspraken. Het is vrij opmerkelijk dat de regering actie onderneemt na uitspraken van iemand van de oppositie.

Het NOS Journaal meldde dat de brief antwoorden bevat voor het geval de ambassades opnieuw vragen krijgen over Wilders. Dat gebeurde eerder na het de 'helft uit de Koran-verscheur'interview met de PVV-leider.

De regering zegt in de brief onder meer dat het niet van plan is, en ook nooit van plan zal zijn, om de Koran te verbieden. De uitspraken van Wilders hebben gisteren veel losgemaakt. Het eerste bericht op FOK! hierover haalde meer dan duizend reacties, minister Ella Vogelaar noemde ze 'schadelijk' voor de relatie tussen moslims en niet-moslims, de Tweede Kamer sprak er algemeen schande van en er zijn twee aangiften tegen Wilders gedaan.

Naast advocate Els Lucas uit Lelystad toog namelijk ook de Rotterdamse advocaat Haroon Raza naar de politie. Hij heeft bij de hoofdofficier van justitie aangifte gedaan wegens aanzetten tot discriminatie van een bevolkingsgroep en het aanzetten tot haat, discriminatie of geweld. Raza baseert zijn aangifte niet alleen op de uitlatingen van Wilders van gisteren, maar ook op eerder gedane uitspraken.

Achterban steunt Wilders
Wilders vergeleek gisteren in een ingezonden brief in de Volkskrant de Koran met Adolf Hitlers' Mein Kampf en bepleitte een verbod op het heilige boek. Volgens het tv-programma EenVandaag blijkt uit een onderzoek onder de aanhang van Wilders dat 65% van zijn achterban het eens is met zijn voorstel om de Koran te verbieden. Voor de mensen die het plan verwerpen is dit geen reden om afstand te nemen van de PVV. Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden zijn, zou 90% opnieuw op Geert Wilders stemmen.

De eigen achterban van Wilders lijkt de enige te zijn die iets ziet in zijn plannen. In België noemde de als extreem-rechts geziene voorman van het Vlaams Belang Filip DeWinter de oproep van Wilders in strijd met de vrijheid van meningsuiting. Hij zegt de indruk te hebben dat Wilders radicaliseert.

Volgens secretaris Nasr Joemman van het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) is Wilders er vooral op uit meer aanhang te krijgen. Joemman vermoedt dat de PVV'er met zijn uitspraken moslimjongeren probeert te radicaliseren, zodat hij stelling tegen hen kan nemen.

Grote afwezige in de media gisteren was Wilders - in persoon dan - zelf. Hij wilde zijn ingezonden brief in de Volkskrant niet nader toelichten.

Twee spelers van Roda naar Fortuna

Charlie van den Ouweland verhuist van Roda JC naar Fortuna Sittard. De 25-jarige middenvelder tekent voor twee jaar. Ook Roy Bejas verhuist naar Sittard maar dan voor een jaar op huurbasis.
Van Den Ouweland had in Kerkrade geen toekomst meer waardoor Fortuna-trainer Henk Wisman hem wel binnen wilde halen. De twee hebben in het verleden al samen gewerkt bij FC Den Bosch. Wisman is van mening dat hij met de middenvelder een goede kracht heeft binnengehaald.

Roy Bejas wordt twee jaar gehuurd door Fortuna, de twintigjarige speler krijgt van Wisman de kans om zich daar te bewijzen.

Topbelegger VS uit z'n dak op CNBC

BeursDe Amerikaanse topbelegger Jim Cramer, financieel bestuurder van Bear Stearns, is in een interview met nieuwszender CNBC volkomen uit zijn dak gegaan. Cramer is woest op Ben Bernanke, de voorzitter van de Fed (het Amerikaanse stelsel van centrale banken). Volgens Cramer heeft Bernanke geen idee hoe dramatisch de situatie is voor vastrentende waarden (zoals obligaties en hypotheken).

Cramer windt zich ook op over de crisis op de hypotheekmarkt in de VS. Volgens hem hebben in de afgelopen drie jaar 14 miljoen mensen een hypotheek gekregen tegen zeer lage tarieven. Van hen zullen, volgens Cramer, 7 miljoen mensen hun woning verliezen.

Cramer vindt dat de Fed ligt te slapen. Voorzitter Bernanke zou volgens hem de officiële rentetarieven moeten verlagen.


Met dank aan pberends voor de submit.

Preview Lowlands 2007

Zeven muziekpodia, een bioscoop, een theater, 35 hectare festivalterrein, 70 hectare campings, 20 hectare parkeerterrein, 11 km waterleiding, 11 km riolering, 22 km bouwhek, 4 km dranghek, 800 spoeltoiletten, 200 plaskruizen, 500 douchecabines, 3 supermarkten, 15 (hoge capaciteit) drankpunten voor bier en fris, 25 grote restaurants, 250.000 liter bier, 200.000 kopjes koffie, 6 pallets fris, 500.000 servetten, 250 fietsen, 60 heftrucks. En niet te vergeten meer dan 1250 kilometer aan toiletpapier!

It's fucking Lowlands baby! 220 acts en 55.000 llowlives zullen zich drie dagen tegoed doen aan dit culturele bacchanaal! Muziek, films, comedy, politiek, kunst, drank, seks, eten, pis, modder, tenten, herrie, zweet en hopelijk een boel zonneschijn. Dat moet Lowlands 2007 worden.

Fry verdedigt Button

Nick Fry, teambaas van Honda Racing F1 is in de bres gesprongen voor zijn racecoureur Jenson Button. Button werd afgelopen week openlijk door Nigel Mansell aangevallen.

Volgens Mansell zou Button zijn beste periode in de Formule 1 gehad hebben, maar volgens Fry treft Button geen enkele blaam over de resultaten tot dusver van het Japanse team. "Jenson heeft uitstekend professionalisme en volwassenheid getoond tijdens moeilijke tijden voor het team. Hij heeft geprobeerd om het team vooruit te helpen, en zijn moeite is in vele gevallen veel groter geweest dan verwacht wordt van F1-rijders. De mensen vergeten dat Jenson zijn debuut op z'n twintigste gemaakt heeft, en nu is hij 27. Ik heb nu al vijf jaar met hem gewerkt, en hij wordt steeds meer volwassen en de manier waarop hij zijn levensstijl veranderd heeft, is erg opvallend."

Op de uitspraak van Mansell dat Button geen kans meer gaat krijgen heeft Fry ook een reactie: "Ik twijfel er geen seconde aan dat, indien je hem de juiste wagen geeft, Jenson races kan winnen, alsook het wereldkampioenschap. Om dat te staven haal ik even de recente GP van Europa naar boven. Jenson haalde toen bijna alle wagens in, in een wagen die niet uitzonderlijk goed is."

Omstanders helpen motoragent bij worsteling

PolitieVoorbijgangers hebben dinsdagmiddag in Groningen een woedende man die een agent mishandelde, in bedwang gehouden. De agent had een 44-jarige bromscooterrijder aan de kant gezet die vermoedelijk op een opgevoerd voertuig reed.

De bromfietser sloeg daarna de motoragent onverwacht twee keer hard met zijn helm in het gezicht. In de daarop volgende worsteling schoten passanten de agent te hulp. De dader kon daardoor worden overmeesterd waarna gealarmeerde politiemensen hem konden afvoeren. De Korpschef van Regiopolitie Groningen heeft verheugd gereageerd over de hulp van de voorbijgangers en wil ze graag bedanken voor het ingrijpen.

De 44-jarige verdachte is ingesloten. Hij verklaarde het meppen met de helm te hebben gedaan uit woede dat hij mee moest naar het bureau. De motoragent liep door de klappen met de helm letsel op aan zijn gezicht.

Met dank aan mouthman voor de submit.

Mel B in geheim getrouwd in Las Vegas

Icoon ShowbizzEx-Spice Girl Melanie Brown is twee maanden geleden in het geheim getrouwd in Las Vegas. De 32-jarige Britse zangeres stapte op 6 juni in het huwelijksbootje met muziekproducent Stephan Belafonte, zo bleek gisteren uit trouwgegevens van de Amerikaanse staat Nevada.

Geruchten over de bruiloft van 'Scary Spice' Mel Brown verschenen gisteren op de populaire roddelweblog PerezHilton.com. Een woordvoerder van Mel B bevestigde dat het stel in het geniep was getrouwd. "Mel en Stephen kennen elkaar al vele jaren en waren eerst gewoon vrienden. Nu zijn ze erg verliefd en erg gelukkig met elkaar" aldus een persverklaring.

De ex-Spice Girl beviel op 3 april van een dochter Angel Iris Murphy Brown. De vader is haar voormalig verloofde de acteur Eddy Murphy, die aanvankelijk ontkende de vader te zijn. Een DNA-test wees uit dat het kind wel degelijk van hem is. Murphy besloot zijn dochter te erkennen en hij beloofde ook alimentatie te zullen betalen.

Melanie Brown was eerder getrouwd met de Nederlandse danser Jimmy Gulzar en heeft van hem een achtjarige dochter. De Britse meidenband Spice Girls waar Scary Spice deel van uit maakte, verkocht in de jaren 90 wereldwijd 50 miljoen albums. De meiden komen in december en januari bij elkaar voor een wereldtournee.

stiekem getrouwd 

Meeste Nederlanders weten niet wat rood staan kost

Icoon FinancieelEen overgrote meerderheid (82 procent) van de Nederlanders weet niet hoeveel rente banken in rekening brengen voor rood staan. Dat terwijl ruim de helft aangeeft af en toe, regelmatig of zelfs doorlopend gebruik te maken van die mogelijkheid.

Dat blijkt uit een recente peiling van onderzoeksbureau TNS NIPO die in opdracht van RTL Nieuws werd uitgevoerd. ABN Amro bijvoorbeeld brengt 14,9 procent rente op jaarbasis in rekening voor rood staan. Een negatief saldo kost bij Fortis 14,8 procent rente. De Postbank en de Rabobank hanteren vergelijkbare tarieven, en hebben die onlangs zelfs iets verhoogd, aldus RTL Nieuws. Schattingen door respondenten in het TNS NIPO-onderzoek lopen uiteen van 3 tot 25 procent per jaar.

Van de ondervraagden heeft 7 procent er bewust voor gekozen niet rood te kunnen staan op de betaalrekening. Van de mensen die dat wel kunnen, zegt bijna twee derde daar het afgelopen jaar zelden of nooit gebruik van te hebben gemaakt. 18 procent had de helft van de tijd of meer een negatief saldo. Twee van de honderd geven toe de laatste twaalf maanden doorlopend rood te hebben gestaan.

Mogelijk wordt noodtoestand in Pakistan uitgeroepen

Icoon BuitenlandsDe Pakistaanse president Pervez Musharraf overweegt de noodtoestand in zijn land uit te roepen wegens ''interne en externe bedreigingen'' voor Pakistan. Dat heeft de Pakistaanse minister van Informatie Tariq Azeem vandaag gezegd.

Volgens bronnen rond de president overlegt Musharraf vandaag met hoge regeringsfunctionarissen over het al dan niet uitroepen van de noodtoestand. Musharraf meldde zich gisteren op het laatste moment af voor een belangrijke stambijeenkomst in Afghanistan. De zogenoemde jirga, die donderdag begint, is bedoeld om een einde te maken aan de opstand van de Taliban en de terreur van andere extremisten.

Musharraf ziet zich in zijn land gecontronteerd met tal van problemen. Militante moslims bezorgen hem hoofdbrekens. Vorig weekeinde bezetten Pakistaanse militanten die verbonden zijn aan de Taliban een moskee in het grensgebied met Afghanistan. De militanten doopten die om tot 'Rode Moskee', naar het islamitische gebedshuis dat anderhalve week geleden in de hoofdstad Islamabad gewelddadig werd ontruimd.

Verder heeft Musharraf het nodige te stellen met de opperrechter Iftikhar Mohammed Chaudhry, die vanwege zijn kritiek op de president is uitgegroeid tot een symbool van nationaal verzet. Musharraf schoof Chaudry aan de kant door hem te schorsen. De officiele reden was dat Chaudry zich schuldig aan wangedrag maakte. Velen vermoedden echter dat Chaudry buitenspel werd gezet, omdat hij kritiek op Musharraf leverde. Bijna drie weken geleden bracht het Pakistaanse hooggerechtshof Musharraf veen zware slag toe door de schorsing van Chaudhry op te heffen.


Pervez Musharraf

Heideroosjes met condoomlijn op Lowlands

Icoon MuziekDe Limburgse punkgroep De Heideroosjes gaat op muziekfestival Lowlands een eigen condoomlijn presenteren. Dat maakte de band vandaag bekend. Lowlands vindt plaats op 17 tot en met 19 augustus op het evenemententerrein van Walibi World in Biddinghuizen.

De 10.000 condooms zijn gemaakt om de concerttour Battle of the Sexes onder de aandacht te brengen. De Heideroosjes vraagt tijdens de concerttour aandacht voor het werk van Youth Incentives, dat de seksuele gelijkwaardigheid van mannen en vrouwen wereldwijd wil bevorderen.

De tour Battle of the Sexes wordt uitgevochten tussen vier bands die de grotere clubzalen van Nederland en België aandoen in december 2007. De vier groepen zijn naast De Heideroosjes, the Riplets, de punkband Malle Pietje & The Bimbo's en de jonge rockband Jeremy's.

'Lange Jan naar Hollandse bodem'

Jan Koller, ook wel bekend als 'Lange Jan', staat in de belangstelling van AZ en FC Twente. De grote Tjech mag transfervrij vertrekken bij zijn huidige club, AS Monaco.

Vooral AZ lonkt naar de verdiensten van Koller. Koller zou een ideale vervanger zijn voor Danny Koevermans, die meer en meer op een vertrek uit Alkmaar aanstuurt. Koller zelf zou niet onwelwillend zijn tegen een overgang naar Nederlandse bodem. Bij AS Monaco komt hij zelden meer aan spelen toe.

Alarm na hevige regenval in Zwitserland

Icoon EuropaIn Zwitserland is de afgelopen dagen zoveel regen gevallen dat voor een aantal gebieden hoogwater-alarm geldt. Veel rivieren en beken zijn buiten hun oevers getreden, straten zijn ondergelopen. Tientallen wegen zijn onbegaanbaar en enkele dorpen zijn van de buitenwereld afgesneden.

In Bern gingen de sirenes af om de bevolking voor het hoge water te waarschuwen. In Basel zijn zandzakken klaargezet om overvloedig water uit de Rijn tegen te houden. Verwacht wordt dat daar de rivier vanochtend buiten haar oevers treedt.

Zwitserse meteorologen verwachten dat het water vanmiddag z'n hoogste stand bereikt. In Duitsland ontstond na zware regenval wateroverlast in de deelstaten Baden-Württemberg, Sleeswijk-Holstein en Thüringen.

Goede doelen doen het goed dankzij erfenissen

Icoon FinancieelGoede doelen krijgen steeds meer geld uit erfenissen. Vorig jaar ontvingen de belangrijkste goede doelen 122 miljoen euro uit nalatenschappen, een stijging van ruim negen procent. De totale inkomsten van goede doelen stegen met ruim 5,5 procent.

In absolute bedragen krijgen KWF Kankerbestrijding en de Harstichting het meeste geld uit erfenissen. Zij ontvingen 29 en veertien miljoen. "Voor goede doelen is een gouden eeuw in aantocht", zegt hoogleraar filantropie Theo Schuyt. "Een grote groep ouderen is zeer vermogend en wil een deel van zijn geld nalaten aan maatschappelijke doelen."

Uit het onderzoek blijkt ook dat de inkomsten van de Dierenbescherming voor meer dan de helft uit geërfd geld bestaan. "We hebben een betrouwbare merknaam", zegt woordvoerder Niels Dorland van de Dierenbescherming.

NASA lanceert spaceshuttle naar ISS

Icoon Ruimtevaart De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft vanaf Cape Canaveral in Florida de spaceshuttle Endeavour gelanceerd voor een vlucht naar het internationaal ruimtestation ISS.

De lancering had plaats op het voorziene tijdstip van 00.36 uur (Nederlandse tijd), aldus de NASA. De missie naar het ruimtestation ISS duurt een kleine twee weken. Onder de uiteenlopende werkzaamheden die het team gaat uitvoeren is de vervanging van een kapotte gyroscoop.

De meest opvallende onder de zeven astronauten is de 55-jarige Barbara Morgan. Samen met haar zes collega's maakt ze een vlucht van een kleine twee weken naar ISS. Zij is een vriendin van de docente Christa McAuliffe, die in 1986 om het leven kwam na de ramp met het ruimteveer Challenger.

Met dank aan rammes en Freek99 voor de submit.

PC softwareverkopen USA, terug van weggeweest

Na lange tijd afwezig te zijn geweest zijn hier weer eens de PC softwareverkopen uit de USA, en wel van de week van 22 tot en met 28 juli.

PositieGameUitgever
1Civilization IV: Beyond The Sword2K Games
2World Of Warcraft Vivendi
3WoW: Burning CrusadeVivendi
4The Sims 2 Deluxe EA
5The Sims 2 H&M Fashion StuffEA
6The Sims 2 SeasonsEA
7Nancy Drew: The White Wolf Of Icicle CreekMajesco
8Harry Potter & The Order Of The PhoenixEA
9C&C3: Tiberium WarsEA
10Age Of Empires IIIMicrosoft

Zoals opvalt staat World of Warcraft eens niet op nummer 1, hier staat de nieuwe uitbreiding voor Civilization IV. Verder is de notering van de Nancy Drew game opmerkelijk te noemen, adventures scoren over het algemeen niet zulke goede verkopen.

HDMI-uitgang op de Xbox 360 premiums

Microsoft heeft bevestigd dat vanaf nu een HDMI-uitgang is te vinden op de nieuwe Xbox 360 premiums. Winkels zullen deze nieuwe consoles geleverd krijgen en uiteindelijk zal op elke nieuwe 360 premium in de winkel een HDMI-poort zitten.

Het eerste exemplaar is vandaag al gekocht in Amerika, maar het is nog niet helemaal zeker of deze versie ook naar Europa komt. De core-versie zal volgens Microsoft geen HDMI-uitgang krijgen. Een ander gerucht wat al een tijdje de ronde doet is het omschakelen naar een 65nm productie-process voor de processor en videokaart. Dit zou betekenen dat de 360 niet meer zo heet wordt en dat hij goedkoper is te produceren. Microsoft wilde hierop geen commentaar geven, maar volgens het gerucht bevatten de nieuwe consoles deze zogenaamde Falcon-chipsets.Premium met HDMI-uitgang

Een HDMI-uitgang is al te vinden op de Xbox 360 Elite en zorgt voor een digitaal video- en audio-signaal naar de TV. De kwaliteit van het HDMI-signaal is scherper dan component en veel van de huidige HD-TV's hebben tegenwoordig een HDMI-aansluiting.

Nintendo niet van plan om Freeloader-probleem op te lossen

De firmware update voor de Wii heeft voor een groot deel van de Nintendo-gamers een probleem veroorzaakt. Freeloader, een software-matige oplossing om NTSC-games op de PAL-GameCube en -Wii te spelen, werkt niet langer op Nintendo's jongste console.

Doordat releases meestal maanden later in Europa uit komen dan in Japan en de VS (als ze hier al uit komen) was Freeloader een uitstekende optie om geďmporteerde GameCube-games te spelen op een PAL-console.

Aangezien de software geen Nintendo-product is, zal Nintendo echter niets aan deze misčre doen. In de tussentijd zullen import-GameCubegames weer gewoon ouderwets op de GameCube gespeeld moeten worden, als je die nog hebt.

Wide Wallpaper Wednesday: Field of Dreams

Sorry voor die users die zaten te wachten op de nieuwe lading wallpapers, ik was in slaap gevallen achter de tv (twee vakantiebaantjes  :') ). Het is in weze al Donderdag, maar de nieuwe dag begint bij mij altijd pas rond 7:00.

Om toch maar in het late sfeertje te blijven, en het weer zo slecht is: Field of Dreams. Enjoy! (Deze keer heb ik ook de afmetingen erbij gezet)

Uitslagen vriendschappelijke duels

Vandaag werd er in Nederland door één club geoefend. Heracles ontving het gedegradeerde Real Sociedad uit Spanje. Hieronder vind je de uitslag van die wedstrijd, en andere Europese duels.

Olympiacos CFP (Gri) - CA Osasuna (Spa) 1-2
24' Nuńez 1-0
40' Portillo 1-1
76' Sosa 1-2

Glentoran FC (N-I) - Manchester United FC (Queiroz) (Eng) 0-3
5' Campbell 0-1
23' Evra 0-2
35' Nani 0-3

Dunfermline FC (Sch) - Manchester United FC (Ferguson) (Eng) 0-4
23' Eagles 0-1
35' Giggs 0-2
60' Rooney 0-3 (Pen)
87' Rooney 0-4

SS Lazio (Ita) - Panathinaikos AO (Gri) 2-1
24' Pandev 1-0
30' N'Doye 1-1
79' Pandev 2-1

Real Madrid CF (Spa) - Os Belenenses (Por) 1-0
89' Robinho 1-0

Heracles Almelo (Ned) - Real Sociedad (Spa) 2-2
8' Van den Bergh 1-0
65' Gari Uranga 1-1
74' De Vries 2-1
77' Gari Uranga 2-2

God of War-bedenker komt met drie nieuwe PS3-titels

David Jaffe, bekend van onder meer God of War, Calling All Cars en Twisted Metal, heeft bekend gemaakt dat zijn nieuwe studio Eat, Sleep, Play momenteel bezig is met drie PS3-titels. Naast de PS2-game Twisted Metal: Head-On is de studio bezig met een game die meer op een hardcore publiek gericht is, en een focus op multiplayer kent. Deze game moet in 2008 gaan verschijnen, over de andere twee games werd niet gesproken.
Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.