Knellende schoenen leiden tot de dood

Een zestigjarige man uit Engeland is overleden. De bizarre doodsoorzaak was een paar schoenen. Doordat de schoenen te krap waren, overleed Peter Catterall aan bloedvergiftiging. De opgelopen bloedblaren leidden tot de bloedvergiftiging.

Op den duur legden zijn organen het loodje, en overleed de pas gepensioneerde electriciŽn. Maar voor hij eindelijk stierf, had hij nog een lange lijdensweg te gaan. Met blaren op zijn rechterteen meldde Peter zich eerst bij een wijkverpleegkundige. Deze zei dat de man zich geen zorgen hoefde te maken en dat de blaren vanzelf weg zouden gaan. Met een desinfecterend middel en wat pleisters werd de man weer huiswaarts gestuurd.

Een week later kreeg de Engelsman twee hartaanvallen. De oorzaak bleek bloedvergiftiging, zo constateerde men in het ziekenhuis. Nog geen maand later was Catterall overleden. Zijn drie kinderen bleven alleen achter.

De nabestaanden zijn boos dat men niet eerder heeft ingegrepen. Een paar dagen na het bezoek aan de zuster ging het al bergafwaarts met de man. Omdat hij vertrouwde op het kundig oordeel van de verpleegkundige, had hij niet eerder stappen ondernomen.