Ontslag dreigt voor Edahpersoneel

Icoon Economie Bij supermarktketen Edah staan de banen van ongeveer 680 mensen op de tocht. Voor hen dreigt ontslag. Dat zei een bestuurder van FNV Bondgenoten vandaag.

Het gaat om het personeel van 31 Edah-winkels die in het bezit zijn van supermarktconcerns Sligro en Sperwer. Zij willen de winkels kwijt maar kunnen er volgens de vakbond geen koper voor vinden. Sligro en Sperwer wilden niet reageren.

Vorig jaar kochten Sligro en Sperwer 223 Edah-winkels van het in moeilijkheden verkerende supermarktconcern Laurus. De winkels worden omgebouwd naar supermarkten met formules als Plus en EM-Té. Sligro en Sperwer gingen er in eerste instantie van uit dat voor ongeveer twintig Edah-winkels geen koper te vinden zou zijn.

De vakbond is "teleurgesteld'' over het hogere aantal. "Wij vinden dertig locaties waar geen koper voor te vinden is, erg veel. Wij geloven niet dat dit zo hoog hoeft te zijn.''

Toch is de vakbond niet ontevreden over de opstelling van Sligro en Sperwer. "Ze hebben er geen potje van gemaakt en bovendien ligt er een goed sociaal plan waar ook dit personeel gebruik van kan maken'', aldus de bestuurder van FNV Bondgenoten.Binnenkort de werknemers ook in de uitverkoop?