Bijna 900 doden door natuurramp in China in juli

Icoon RampDoor overstromingen, aardverschuivingen en droogte zijn in China al bijna negenhonderd mensen omgekomen. Zeker 712 doden zijn al geïdentificeerd. Het ministerie van Burgerlijke Zaken schat de overlevingskansen van de nog 163 vermiste mensen niet hoog in. Dit meldde de Chinese krant China Daily vandaag op last van het ministerie van Burgerlijke Zaken.

"Dit jaar wordt het land geconfronteerd met abnormale weersomstandigheden met overstromingen, aardverschuivingen en droogte in een aantal provincies tot gevolg. De situatie is veel ernstiger dan afgelopen jaar", aldus het ministerie. Er zouden volgens het ministerie dit jaar al 280 miljoen burgers getroffen zijn door natuurrampen. 1279 mensen zijn dit jaar omgekomen en 239 mensen zijn nog vermist door het natuurgeweld. Ruim zes miljoen zijn nu dakloos. De schade bedraagt tot nu toe omgerekend zo'n veertien miljard euro.

Aan het einde van de dag zal de tropische storm Pabuk de kustprovincie Fujian bereiken. De storm Pabuk heeft eerder in Taiwan al grote schade aangericht. Pabuk kan boven zee snelheden tot 108 kilometer per uur bereiken. Mocht de tropische storm deze koers aanhouden zal hij vlak langs de miljoenenstad Hongkong razen. Er zijn aan de dichtbevolkte oostkust al honderdduizenden mensen geëvacueerd vanwege deze tropische storm. Het einde van de ellende is dus nog niet in zicht.

Als gevolg van hevige moessonregens in het zuiden van Azië zijn in de maanden juni en juli ook in landen als India, Bangladesh en Nepal veel slachtoffers gevallen door het natuurgeweld.

Lees meer over natuurgeweld op het Forum Met dank aan Frutsel voor de submit.