Zweedse oma heeft snelste internetverbinding ter wereld

De 75-jarige Sigbritt Lothberg uit het Zweedse Karlstad is nog goed bij de tijd. De dame op leeftijd heeft namelijk een internetaansluiting in haar huis met een snelheid van maar liefst veertig gigabit per seconde. In slechts twee seconden haalt ze een complete film binnen. Niet slecht voor iemand die haar eerste stapjes op het wereldwijde web zet.

Hoogstwaarschijnlijk heeft de vrouw de allersnelste uplink in een woning ter wereld. De extreme breedbandverbinding is een cadeautje van haar zoon. Haar zoon is een netwerkspecialist en wilde de nieuwste technologieŽn toepassen op het huis van zijn moeder.

Haar zoon, Peter Lothberg, heeft de internetverbinding samen met de baas van het stadsnetwerk van Karlstad, Hafsteinn Jonsson, aangelegd. De heren wisten de hoge snelheid te bereiken door een nieuwe modulatietechniek. "We wilden aantonen dat er geen grenzen zijn aan internetsnelheid", zei Jonsson.

Ondanks dat menig FOK!ker jaloers zal zijn op zo'n snelle internetverbinding, gebruikt de oma haar supersnelle verbinding niet om online te gamen. Ze gebruikt de verbinding met name om online de krant te kunnen lezen.