Bende berooft man van GunBound account

De Braziliaanse politie heeft afgelopen dinsdag een bende aangehouden die een topspeler van de onlinegame GunBound hadden ontvoerd. Tijdens de ontvoering werd hij gedwongen zijn account aan de bende af te staan.

De zogenaamde 'La Firma' bende bedreigde vaker gamers en dwong ze hun accounts aan hun te geven. Volgens onderzoek blijkt de bende maar liefst 23 keer geprobeerd te hebben de account van het laatste slachtoffer te stelen. Toen dat niet lukte hebben ze hem in de val gelokt door een date te regelen met een aantrekkelijke dame. In plaats van dat de dame verscheen op de date, kwam er een bendelid die het slachtoffer met een pistool bedreigde en zijn account afhandig maakte. De bende verdiende met de verkoop van zijn account zo'n $8000 dollar.

GunBound is een van de meest populaire online games in Aziatische landen. In 2004 kwam het spel ook naar Zuid-Amerika waaronder dus naar Brazilië. Het succes bleef ook hier niet uit want de game heeft in Brazilië inmiddels 2,7 miljoen geregistreerde gebruikers. Ondanks het verbod van de ontwikkelaar om accounts te verkopen is accountverkoop erg populair en lucratief op de zwarte markt; een beetje account kan al zo'n $2700 dollar opleveren.