Britse moslims jaren cel in na cartoonprotest

BuitenlandsGroot-Brittannië heeft het duidelijk gehad met radicale moslims die oproepen tot haat tegen het westen. Gisteren zijn vier moslims die zich haatdragend uitlieten tijdens een protest tegen de Deense Mohammed-spotprenten veroordeeld tot forse gevangenisstraffen.

Het viertal had in februari 2006 deelgenomen aan een protest bij de Deense ambassade in Londen. Ze riepen daar teksten als dat het bloed van Britse soldaten door de straten van Bagdad moest vloeien. Anderen riepen op tot bombardementen op de Verenigde Staten, Denemarken en Groot-Brittannië.

De rechtbank in Londen veroordeelde de vier wegens het oproepen tot moord en terreur. Abdul Rahman Saleem, die eerder dit jaar al schuldig werd bevonden aan het aanzetten tot rassenhaat, kreeg 4 jaar cel. De drie anderen, Mizanur Rahman, Umran Javed en Abdul Muhid, moeten 6 jaar achter de tralies hun zonden overdenken.

De verdachten ontkenden tijdens de zitting dat ze er extremistische ideeën op nahouden en zeiden dat ze slechts anderen volgden.



Borden die de demonstranten meedroegen in Londen

Met dank aan rulerofdeath voor de submit.