Resistance verkoopt twee miljoen keer en Sony zegt sorry

Sony ligt de laatste tijd flink onder vuur betreffende de game Resistance op de PlayStation 3. De Anglicaanse kerk is helemaal niet blij met het spel omdat bepaalde stukken zich afspelen in de Kathedraal van Manchester.

Sony heeft nu sorry gezegd tegen de kerk en zegt dat het helemaal niet de bedoeling is geweest om de kerk te kwetsen. De kerk is blij met het excuus, maar is nog niet tevreden. Ze zijn nog steeds van mening dat de game uit de winkels gehaald moet worden. Daarnaast zien ze graag dat Sony een bedrag schenkt aan een goed doel om zo haar schuld af te kopen.

Intussen blijkt dat de game erg goed heeft verkocht op de PS3. In totaal zijn er nu twee miljoen exemplaren verkocht. Of de ruzie met de kerk hier veel invloed op heeft gehad is niet bekend.

Resistance: Fall of Man speelt zich af rond 1951 en er is nooit een Tweede Wereldoorlog geweest. Je moet nu de wereld zien te redden van de Chimera-aliens. De oorlog vindt plaats in Engeland en de US-troops komen de Britten helpen. Het spel vertelt het verhaal van de drie laatste bekende dagen van U.S. Army Ranger sergeant Nathan Hale, blijkbaar een legendarische soldaat die in de oorlog tegen de Chimera een sleutelrol vervulde.