[EK-21] Couceiro geschorst

Maikel (WeebI)
José Couceiro zal tijdens het laatste groepsduel tussen Portugal en Israël niet op de bank zitten. De bondscoach van de Portugezen is geschorst voor één duel.

Couceiro werd in het duel met Nederland afgelopen woensdag naar de tribune gestuurd. De scheidsrechter had genoeg van de kritiek van de trainer, en Couceiro moest inrukken. Dit alles gebeurde in de 63e minuut, bij een stand van 1-0. Later zou Nederland met 2-1 de betere blijken.

De UEFA heeft Couceiro nu een schorsing van één duel opgelegd. De Portugees gaf toe dat zijn gedrag ontoelaatbaar was, ondanks het feit dat hij het niet geheel eens was met de beschuldigingen. Hij zal Portugal - Israël vanavond kijken vanaf de tribune, zonder enige toegang tot de kleedkamer, spelerstunnel, de techniekruimte of het veld. Ook zal hij geen contact hebben met zijn spelers, voorafgaand of tijdens de wedstrijd.

Voor beide ploegen staat alles nog op het spel. Mocht België verliezen van Nederland, dan kan Portugal de halve finales nog bereiken. Als Israël wint van Portugal, kan het bij winst van Engeland morgen alsnog naar de Olympische Spelen.