Studenten winnen Darwin Award 2006

De Darwin Award 2006 gaat naar twee Amerikaanse 21-jarige studenten die stierven nadat ze in een gigantische heliumballon klommen. Jason Ackerman en Sara Rydman werden in juni aangetroffen met hun voeten uit een slappe reclameballon in Lake View, in het zuiden van Florida.

De twee hebben wellicht de ballon zelf naar beneden gehaald en zichzelf naar binnen gewurmd. Vermoed wordt dat ze dit voor 'de kick' van het inademen van heliumgas deden. Ze stierven echter door zuurstoftekort.

De Darwin Awards worden jaarlijks postuum uitgereikt aan hen die de mensheid een plezier hebben gedaan, door zichzelf uit de genenpoel te verwijderen.

Net naast de hoofdprijs greep een 26-jarige elektricien uit Belize die tijdens een onweer ging vliegeren. De vlieger bevatte stukjes koper en werd geraakt door de bliksem. De man stierf door elektrocutie.

Op plek drie eindigde een Braziliaan die een granaat onschadelijk probeerde te maken door er overheen te rijden met zijn auto. Toen dat niet lukte, waagde hij een poging met een voorhamer. Bij de explosie die volgde, kwam hij om het leven en werden zes auto's verwoest.