Ferrari wil F1 goedkoper maken

De baas van het team van Ferrari, Luca di Montezemolo, heeft gezegd dat de Formule 1 in de toekomst goedkoper moet worden. Daarmee steunt Ferrari eindelijk de plannen van de internationale automobielfederatie FIA.

"De Formule 1 moet dringend een manier vinden om de kosten terug te dringen. Het is cruciaal voor onze sport dat de kosten dalen", aldus de Italiaan tegenover de krant Corriere della Sera.

De afgelopen jaren hield het Italiaanse team maatregelen om de kosten te reduceren steevast tegen. Ze weigerden bijvoorbeeld minder te testen. Pas onlangs ging het team daarmee akkoord.

Ondanks het Europese verbod op tabaksreclame behield Ferrari sigarettenfabrikant Marlboro als hoofdsponsor. Volgens insiders werd het budget wel teruggeschroefd. Tegelijk zag het Italiaanse team de miljoenen van Vodafone naar McLaren vertrekken. En ook het succes van Renault kost de Italianen centen.

Daarnaast daalde de winstpremies van Ferrari door de wereldtitels van Fernando Alonso en Renault. Omdat ook moederbedrijf Fiat met financiële problemen kampt, is het logisch waarom het steeds moeilijker wordt om 250 miljoen euro te vinden, het bedrag wat vorig jaar door Ferrari in hun F1-team werd gepompt.

Voor 2007 is er ook nog goed nieuws. Door het vertrek van Michael Schumacher als coureur zijn de loonkosten van de rijders meer dan gehalveerd.