FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 4 januari 2007

Gedetineerden bajesboot geëvacueerd

Icoon BrandNa een brand in de bajesboot in Rotterdam zijn woensdagmiddag circa 60 gedetineerden geëvacueerd. De gevangenen, in afwachting van hun uitzetting, werden overgeplaatst naar uitzetcentra in Tilburg, Ter Apel en Rotterdam Airport.

De brand ontstond in de cel van één van de gedetineerden. Het personeel van het complex wist de brand zelf te blussen maar tijdens het blussen liepen een aantal brandmelders dusdanige schade op dat ze niet meer werkten. Hierop besloot het ministerie van Justitie tot overplaatsing van de gevangenen.

Onduidelijk is of de gevangenen inmiddels zijn teruggekeerd op de bajesboot of dat zij de nacht elders moeten doorbrengen. Tegen de 'bewoner' van de cel waarin brand ontstond is aangifte gedaan door Justitie.

Bij dit binnenbrandje vielen er geen slachtoffers, zoals er eerder wel het geval was bij de Schipholbrand waarover veel commotie is geweest.

Rotterdam Racing ook in Limburg

Icoon Formule 1'Rotterdam Racing', bekend van de Bavaria City Racing in de havenstad, gaat voor één keer een tweedaags autosport-evenement organiseren in Limburg. RTV Rijnmond meldt vandaag dat organisator Robert Heilbron heeft laten weten dat er ondermeer geracet zal worden op de snelweg A73, die officieel nog open moet. Het autosportevenement getiteld 'Euro Racing Limburg' zal op 23 en 24 juni plaatsvinden op de A73-Zuid bij Roermond.

Het is het eerste evenement dat 'Rotterdam Racing' buiten de Maasstad organiseert, maar Heilbron voegde er aan toe dat hij zeker de Bavaria City Racing voor Rotterdam wil behouden. Ook wil hij dergelijke races in andere grote steden, binnen en buiten Europa, organiseren.

-
Zie voor meer racenieuws de FOK! F1manager.

Autosport jaaroverzicht 2006 (3)

Dit is het derde en laatste deel van het FOK!sport autosport jaaroverzicht van 2006. Deel 1 vind je hier, deel 2 staat hier.

SEPTEMBER

A1GP
De organisatie maakt bekend dat de eerste vrije training op vrijdag wordt vervangen door een “rookie-training”. De race op Zandvoort wordt overschaduwd door het nieuws dat Jos Verstappen niet in actie zal komen. Verstappen en Team Nederland konden het uiteindelijk niet eens worden over de financiële garanties.

DTM
Bij de race op Zandvoort is Jamie Green de snelste man in de kwalificatie. Bij de start van de race gaan er echter al vier Audi-coureurs aan hem voorbij. Tom Kristensen komt als eerste over de streep. De race in Barcelona wordt gewonnen door de Duitser Martin Tomczyk. Het is zijn eerste DTM overwinning. Tomczyk startte vanaf Pole Position.

Formule 3
In de Euroseries weet Giedo van der Garde een goede tweede en vijfde plaats te behalen op het circuit van Zandvoort. Ho Pin Tung weet de Duitse F3 titel op zijn naam te schrijven. Met een knappe overwinning in de laatste race stelt hij de titel zeker. Ferdinand Kool en Renger van der Zande weten de laatste race ook op het podium te eindigen. Twee weken later wint Tung opnieuw, zijn achtste overwinning van het seizoen. Van der Zande en Kool worden tweede en derde.

CCWS
Kort na de bekendmaking van de ChampCar-race op het circuit van Assen wordt er bekend gemaakt dat een stichting en een vakantiecentrum de race willen proberen te verhinderen wegens geluidsoverlast. Nicky Pastorelli werd al eerder geteisterd door niet betalende sponsoren, nu verliest hij definitief zijn racestoeltje aan Mario Dominguez. Bij de race op Road America weet AJ Allmendinger te winnen. Katherine Legge maakt een ernstige crash als een spoiler van haar auto het begeeft. Ze blijft gelukkig ongedeerd. Charles Zowlsman behaalt met een zevende plaats zijn beste seizoensprestatie tot dusver.

GP2
Giorgio Pantano weet een dubbelslag te slaan op het Italiaanse Monza. Lewis Hamilton heeft aan een derde en tweede plaats genoeg om het kampioenschap op te eisen. Hij blijft Nelson Piquet met twaalf punten voor.

Overig nieuws
Sebastian Loeb weet de rally van Japan te winnen. Over het hele weekend bleef hij Marcus Gronholm slechts 5,6 seconden voor. Loeb weet ook de rally van Cyprus op zijn naam te schrijven. Hiermee lijkt zijn derde wereldtitel slechts een kwestie van tijd. Niet veel later breekt Loeb echter zijn arm tijdens het mountainbiken. Hij staat in het kampioenschap 35 punten voor op Grönholm. Juan Pablo Montoya komt voor het eerst weer in actie sinds zijn gedwongen vertrek uit de Formule 1. Montoya zal een NASCAR-bolide gaan testen voor het team Ganassi. Tijdens de Golden Tulip Rally overlijdt een 38-jarige vrouw. Zij was navigator in één van de deelnemende auto’s. De rally wordt per direct afgelast.


OKTOBER

A1GP
Op 1 oktober 2006 wordt de A1 Grand Prix verreden in Zandvoort. Zuid-Afrika weet de sprintrace te winnen. De hoofdrace wordt gewonnen door Nico Hulkenberg voor Team Duitsland. In een spectaculaire race lag Nederland aan de leiding, maar door een afwijkende strategie moest Nederland in de slotfase van de race nog 4 bolides voorlaten. Een paar dagen na de race wordt bekend gemaakt dat Zandvoort de aankomende drie jaar gastheer van de raceklasse zal zijn. Renger van der Zande wordt door team Nederland gepresenteerd als tweede coureur. Bij de kwalificatie voor de race in Brno was Team Nieuw Zeeland het snelst. Nederland kwam niet eerder dan een twaalfde tijd. Zowel de sprintrace als de hoofdrace zijn een prooi voor Maleisië. Nederland stelt teleur met een elfde en negende plek.

DTM
Bruno Sprengler is tijdens het DTM spektakel in Le Mans de snelste in zowel kwalificatie als race. Bernd Schneider weet zijn vijfde DTM-titel veilig te stellen met een vijfde plaats in de race. Tijdens de kwalificatie op de Hockenheimring weet oud Formule 1-coureur Heinz-Harald Frentzen te verassen met zijn Pole Position. De race zelf wordt gewonnen door Bruno Spengler. Het is voor zijn laatste race in de DTM. In zijn vijfjarige DTM-carrière wist hij vier maal te winnen. Een paar dagen na de race wordt bekend gemaakt dat Frentzen, na slechts één jaar, zal vertrekken bij het team van Audi.

Formule 3
Hp-Pin Tung weet het Duitse F3 seizoen in stijl af te sluiten. Met twee overwinningen, twee Pole Positions en twee snelste raceronden is Tung onbetwist de snelste aan het eind van het seizoen. Het F3 Euroseries kampioenschap gaat naar Paul di Resta. Bij de laatste race op de Hockenheim-ring heeft hij genoeg aan een tiende plaats.

CCWS
Nicky Pastorelli zal ook de race in Surfer’s Paradise aan zich voorbij moeten laten gaan. Hij wordt vervangen door Antonio Pizzonia. De race in Surfer’s Paradise wordt gewonnen door Nelson Phillipe. Hij is de zestiende winnaar in evenzovele races. Hij vestigt een record als jongste race winnaar in de ChampCar ooit. Sebastian Bourdais stelt het kampioenschap veilig met een achtste plaats. Hij is tevens de eerste coureur sinds 1948 die het kampioenschap drie keer op rij weet te winnen. Charles Zwolsman rijdt even aan de leiding maar moet genoegen nemen met een zevende plaats. Harry Meurmans bevestigt de geruchten omtrent het ChampCar team. De naam Minardi wordt uit de hoed getoverd en Olav Mol wordt benaderd voor de functie van teambaas.

Overig nieuws
Tijdens de rally van Turkije vervangt Colin McRae de geblesseerde Sebastian Loeb. Ook Valtino Rossi zal deelnemen. De rally wordt gewonnen door Marcus Grönholm. Juan Pablo Montoya weet tijdens zijn eerste stockcar-race op het podium te eindigen. Bij zijn debuut in de NASCAR-series weet Montoya als elfde te eindigen. De ervaren Tom Kristensen weet tijdens een demonstratie zijn wagen niet in bedwang te houden en verwondt elf toeschouwers.


NOVEMBER

Dakar-rally
Een Algerijnse groepering dreigt met acties indien de Dakarrally het gebied op de grens tussen Mauritanië en Mali oversteekt. Een paar dagen later maakt de organisatie de route bekend, die inderdaad over het bewuste stuk grond leidt. Het team van Hans Bekx kan officieel bevestigen dat zij [ur=http://sport.fok.nl/sport/nieuws/31287]toestemming[/url] hebben deel te nemen aan de woestijnrally. Ook het team van Jan en Gerard de Rooy krijgt een bevestiging van de organisatie.

A1GP
De organisatie past een kleine reglementswijziging toe. De startgrid voor de hoofdrace wordt voortaan weer bepaald door de uitslag in de sprintrace. Ook de regels rondom de rookietraining worden aangepast. Team Brazilie maakt bekend dat Raphael Matos zijn debuut voor het team zal maken in China. De rookietrainingen op het stratencircuit van Peking worden afgelast omdat een hairpin te scherp blijkt te zijn. De organisatie besluit het circuit aan te passen. Ondanks de aanpassing wordt ook de kwalificatie afgelast, ditmaal door losliggende putdeksels. Team Nederland komt op Pole Position omdat Jeroen Bleekemolen de snelste tijd neerzet tijdens de derde vrije training. Bleekemolen weet de sprintrace te winnen. Tijdens de hoofdrace maakt Bleekemolen een fout in leidende positie. Hij spint tien minuten voor het einde. Pete da Silva is vanaf januari 2007 de nieuwe algemeen directeur van de klasse. Tijdens de kwalificatie voor de race in maleisie is Zwitserland het snelste. Nederland kwalificeert zich als zesde. De sprintrace wordt ook gewonnen door de Zwitsers. Nederland eindigt op de zevende plaats. In de hoofdrace is het Team Duitsland dat met grote overmacht wint. Nederland wordt negende. Een paar dagen na de race tekent Team Groot-Brittannië alsnog protest aan tegen de overwinning van de Duitsers.

DTM
Frans Verschuur maakt bekend vergevorderde plannen te hebben voor een Nederlands DTM-team. Gary Paffett overweegt een rentree in de DTM nadat zijn kansen op een Formule 1 stoeltje aan zijn neus voorbij is gegaan.

Formule 3
Brits Formule 3 kampioen, Mike Conway, heeft de F3 race in Macau gewonnen. Beste Nederlander was Yelmer Buurman met een achtste plek. Renger van der Zande zou op Magny-Cours een F3-bolide van ASM testen. Helaas gooide [/url=http://sport.fok.nl/sport/nieuws/31571het weer en een motorwissel[/url] hem parten. Carlo van Dam kwam wel in actie op het Franse circuit. Hij wist de snelste dagtijd te noteren.

CCWS
Tijdens een crash met een golfwagentje raakt Paul Tracy geblesseerd aan zijn schouder. De laatste race van het seizoen, in Mexico, wordt gewonnen door Bourdais. Wilson wordt tweede in de race, en verovert hiermee de tweede plaats in de eindstand. De organisatie van de ChampCar maakt bekend in 2007 te gaan racen op het circuit in Zolder. Junior Strous gaat testen in een ChampCar Atlantic-bolide van Condor Motorsports. Tijdens een test voor Jenson Motorsport, in de ChampCar Atlantic-serie, weet Dominique Muermans indruk te maken met het verbreken van het ronderecord op het Grand Bayou-circuit. De geruchten dat Jos Verstappen en Nicky Pastorelli volgend seizoen in de ChampCar World Series rijden steken de kop op. Het team RuSport verwisseld van eigenaar.

Overig nieuws
Sebastian Loeb laat ook de rally van Wales lopen. Hij is nog niet geheel hersteld van zijn blessure. Valentino Rossi zorgt voor opschudding met de uitspraak dat rally rijden moeilijker is dan Formule 1. Marcus Grönholm weet de WRC-rally in Nieuw Zeeland te winnen. Rossi weet de rally als elfde af te sluiten, het is de eerste rally die de Italiaan uitrijdt. In Monza weet Rossi een rally te winnen door alle proeven winnend af te sluiten. Juan Pablo Montoya beleeft een vurige crash bij een NASCAR wedstrijd. Sebastian Vettel maakt bekend volgend seizoen te racen in de World Series by Renault, naast zijn testrol bij BMW Sauber F1.


DECEMBER

Dakar-rally
De organisatie maakt bekend dat er zogenaamde veiligheidszone’s worden ingesteld. De organisatie is hiertoe genoodzaakt door de dreiging van aanslagen. Motorcrosser Marcel van Drunen heeft moeten afzeggen voor de 2007 editie van de woestijnrally. Hij is kort geleden geopereerd aan zijn schouder en mag van zijn artsen niet deelnemen. De organisatie ziet zich genoodzaakt twee etappes te annuleren. De etappes zouden voeren door het risicogebied tussen het noorden van Mali en het oosten van Mauritanië. De etappes worden vervangen door een alternatieve etappe en een verbindingsroute.

A1GP
Team Groot-Brittannië tekent protest aan tegen de overwinning van Duitsland in de Grand Prix van Maleisië. Het team is van mening dat Duitsland de reglementen betreffende het starten van de bolide heeft overtreden. Ho Pin Tung zal gaan testen voor team China in de rookietraining in Indonesië. De Chinese Nederlander wordt vergezeld door de Nieuw-Zeelandse Nederlander Chris van der Drift die ook deelneemt aan de rookietraining. Na de trainingen wordt bekend gemaakt dat Tung ook de races gaat rijden voor team China. In de kwalificatie voor de race in Indonesië is Nieuw-Zeeland het snelste. Nederland staat op de tiende plek. Team Canada wordt bestraft voor een incident bij de uitgang van de pitstraat waardoor Nederland vanaf plek negen mag starten. De sprintrace wordt gewonnen door team Nieuw Zeeland. Zij leiden van start tot finish. Mexico en Groot-Brittannië maken het podium compleet. Nederland wordt dertiende en China valt uit. De hoofdrace wordt vervroegd vanwege de weersvoorspellingen. Het blijkt helaas geen baat te hebben waardoor de start wordt uitgesteld. De hoofdrace wordt uiteindelijk gewonnen door Nieuw Zeeland. In een race waarin veel actie was valt team China uit. Nederland weet als vijfde te finishen, maar wordt later gediskwalificeerd omdat de verplichte pitstop te laat werd gemaakt.

DTM
De datum voor de DTM race op het circuit in Zandvoort is vastgesteld op 29 juli. Hiermee valt de race niet meer samen met de Bavaria City Racing op 19 augustus.

Formule 3
Renger van der Zande laat een goede indruk achter bij een F3 test voor het team van ASM. Carlo van Dam test een Prema Power team-bolide in het Italiaanse Vallelunga. Hij noteert de snelste tijd van de dag.

CCWS
Junior Strous heeft een plaatsje bemachtigd bij Condor Motorsports dat uitkomt in de juniorenklasse; de Champ Car Atlantic Serie. Paul Stoddart maakt bekend dat de naam Minardi zal terugkeren in de autosport. Vanaf 2007 zal het CTE Racing –HVM team door het leven gaan als Minardi Team USA. Kort daarop maakt Stoddart bekend interesse te hebben in de diensten van Jos Verstappen.

Overig nieuws
Het WRC-team van Subaru maakt bekend over te stappen naar bandenleverancier BF Goodrich. Subaru maakte daarvoor gebruik van Pirelli-banden. Skoda maakt bekend volgend seizoen niet deel te nemen aan het WRC-kampioenschap. De fabrikant wil zich toeleggen op de ontwikkeling van een Super 2000 rallywagen. Lucas Luhr en Mike Rockenfeller stappen over van Porsche naar Audi. Ze zullen uitkomen in de Le Mans en DTM serie. Nicky Pastorelli zal deelnemen aan de 24-uurs race van Daytona in een Fabcar prototype van het VICI Racing Team. Jaap van Lagen maakt zijn debuut in een Spyker C8 op het circuit van Jerez. Hij hoopt volgend seizoen enkele races uit te komen voor de Nederlandse autofabrikant. De Race of Champions wordt gewonnen door Ekström. De DTM coureur verslaat in de finale Sebastian Loeb. In de landenwedstrijd waren Kovalainen en Grönholm te sterk voor Travis Pastrana, uitkomend voor Team USA.

Jochie imiteert executie Saddam Hussein

ShockingEen 10-jarig Amerikaans jongetje dat zichzelf zondag ophing in Webster (Texas), heeft mogelijk de executie van Saddam Hussein na willen doen, zo melden Amerikaanse media vandaag. Dat vermoedt de politie nadat Sergio Pelico hangend aan zijn stapelbed werd aangetroffen.

Ook de familie Pelico vreest dat de jongen geïnspireerd door tv-beelden de executie wilde nadoen, en dat het experiment uit de hand liep.

Het is wel bekend dat Sergio boos was geweest omdat hij geen kerstgeschenk had gekregen van zijn vader. Maar de politie denkt niet dat hij zichzelf daarom van het leven heeft beroofd.

Volop Italiaanse interesse in Grygera

De toekomst van Ajax-verdediger Zdenek Grygera, wiens contract aan het eind van dit seizoen afloopt, lijkt in Italië te liggen. Volgens RTV Noord-Holland is de verdediger in onderhandeling met een aantal Italiaanse clubs.

Welke Italiaanse clubs zich officieel gemeld hebben voor de Tsjech wil zijn zaakwaarnemer liever niet naar buiten brengen. Juventus zou één van deze clubs zijn, mede omdat hier in de Italiaanse pers al een aantal keren over gerept is.

Grygera wil graag naar Italië, omdat daar nog wél waardering is voor echte verdedigers waar hij zichzelf ook onder rekent. De 26-jarige speler is bezig aan zijn vierde seizoen bij Ajax en heeft 48 caps voor Tsjechië gespeeld.

Autosport jaaroverzicht 2006 (2)

Dit is het tweede deel van het FOK!sport autosport jaaroverzicht van 2006. Deel 1 vind je hier, deel 3 kun je hier lezen.

MEI

GP Masters
De eerste race van het seizoen wordt gewonnen door Nigel Mansell. De GP Masters id de klasse waarin oud-Formule 1-coureurs in identieke wagens om de eer strijden. Christian Danner eindigt als tweede, Erik van de Poele maakt het podium vol.

WRC
De Fransman Sébastien Loeb wint de rally van Argentinë. De Noor Petter Solberg eindigt op een verdiende tweede plek met een achterstand van 44 seconden. De derde plaats is er voor de Italiaan Gigi Galli die een achterstand van drie en een halve minuut oploopt.

Sébastien Loeb, de Italiaan Gigi Galli, de Oostenrijker Manfred Stohl en de Spanjaard Daniel Sordo krijgen een officiële waarschuwing van de FIA. Deze waarschuwing wordt uitgegeven nadat deze vier coureurs een zogenoemde donut maakten in het Cordoba stadion na de Super Special Stages.

Sébastien Loeb wint ook de Rally van Italië. Achter de Fransman eindigen de Fin Mikko Hirvonen en de Spanjaard Daniel Sordo als respectievelijk tweede en derde. Voor Marcus Grönholm is het een weekend om snel te vergeten. Hok raakte in proef acht een steen waarbij de motor beschadigd raakt en het einde wedstrijd betekent.

NASCAR
Jimmie Johnson wint de Aaron's 499 op de Talladega Super Speedway. Hij pakt in de allerlaatste ronde de leiding en pakt zijn eerste overwinning op deze supersnelle baan. De race was een dag uitgesteld wegens regenval.

GP2
In de eerste race van de GP2series op de Nürburgring kan Nelson Piquet Junior zijn pole position niet verzilveren. De Brit Lewis Hamilton pakt zijn eerste GP2 overwinning, en ook de tweede race is een prooi voor de Brit.

De eerste race van het GP2 weekend in Barcelona wordt gewonnen door Alexander Premat. De Fransman weet in de laatste ronde de leiding over te nemen van Lewis Hamilton. De tweede race wordt gewonnen door Ernesto Viso. Tweede wordt Nelson Piquet Junior. De winnaar van de eerste race, Alexander Premat eindigt als derde.

CCWS
Sebastien Bourdais wint de race in Houston in de ChampCar World Series. Het is de tweede winst dit seizoen voor de tweevoudig kampioen. De wedstrijd in Monterrey weet de Fransman ook te winnen.

Indianapolis 500
De kwalificaties voor de Indy 500 worden verstoord door regen. De directie van de Indy Racing League besluit om hierdoor de regels van de kwalificatie aan te passen. Op PoleDay is het vervolgens Sam Hornish Jr. die de snelste tijd pakt. De negentigste editie van de Indianapolis 500 kent een spannende finale waar Sam Hornish Jr. als snelste uit kwam. Hij blijft de jongste deelnemer, Marco Andretti, nipt voor.

DTM
Tom Kristensen wint race drie van het DTM-kampioenschap. In het Duitse Oschersleben laat hij vanaf de pole Bruno Spengler en Jamie Green achter zich.

DTM-coureur Olivier Tielemans wordt door zijn team aan de kant gezet. Dit seizoen maakt de 21-jarige coureur zijn debuut in de Deutsche Tourenwagen Meisterschaft.

Overig nieuws
De Zwitserse autocoureur Sebastian Buemi schrijft geschiedenis.. Als jongste autocoureur ooit wint de Zwitser een wedstrijd in de Formule 3. De 17-jarige rijder van ASL Mücke Motorsport, die nog niet in bezit is van een rijbewijs, blijft op het circuit van Oschersleben zijn Japanse rivaal Kohei Hirate voor.

Yvan Muller wint de eerste race op het Britse circuit Brands Hatch van het FIA WTCC-kampioenschap. De tweede race wordt gewonnen door Alain Menu.


JUNI

A1GP
Op een vergadering tussen de A1GP organisatie en de seatholders worden de veranderingen in het reglement besproken. Onder andere de duur van de races en de puntenverdeling zijn onderwerp van gesprek. Team Nederland strikt een sponsor. Remeha, fabrikant van CV-ketels, zal het team sponsoren. Jos Verstappen isnog altijd niet bevestigt voor volgend seizoen.

DTM
Olivier Tielemans raakt zijn plek in de DTM kwijt aan Jeroen Bleekemolen. De investeerders in zijn carrière zijn onvoldoende tevreden over zijn prestaties. De beslissing is genomen door de rechtbank van Maastricht, nadat Tielemans eiste zijn plek te mogen behouden.

Formule 3
Yelmer Buurman weet zijn beste prestatie tot dusver te boeken in het Britse F3 kampioenschap. Hij wordt tweede op het circuit van Pau. Hij finisht de race met vier kromme wielen en een afgebroken voorvleugel.

GP2
Lewis Hamilton weet de races op Silverstone te winnen. Hamilton controleert de eerste race van begin tot einde. De tweede race vertrekt Hamilton vanaf de achtste positie maar hij finisht met een voorsprong van negen seconde op de concurrentie. Team Durango wordt uitgesloten van deelname aan de tweede race. Het team zou de achtervleugels niet volgens het reglement hebben laten repareren.

Le Mans
Tijdens een testdag ter voorbereiding op de 24-uurs race van Le Mans is het team Pescarolo Sport het snelste. Racing for Holland komt niet verder dan de zesde tijd. Het Spyker Squadron doet het in de GT-klasse goed met een vijfde en zevende tijd. De race wordt gewonnen door Audi. Het betekent de eerste Le Mans overwinning ooit met een dieselmotor.

Overig nieuws
Robert Doornbos weet de Race of Champions te winnen. Het evenement in Napels is vergelijkbaar aan de Race of the Champions dat aan het einde van het jaar wordt gehouden.


JULI

Dakar-rally
Daniel Willemsen maakt bekend deel te zullen nemen aan de komende Dakar-rally. De meervoudig wereldkampioen zijspancross zal uitkomen voor het Yamaha Holland Team. Ook het team van De Rooy heeft zich ingeschreven, ondanks de uitsluiting van de 2006 editie.

DTM
Tijdens de race op Brands Hatch weet de Zweed Matthias Ekström te winnen. Jeroen Bleekemolen rijdt zijn eerste race voor het team van Colin Kolles en weet als veertiende te eindigen. Hij is hiermee de snelste van alle 2004-bolides. Bij de race op de Norisring weet Bruno Spengler, dankzij een uitgekiende pitstop-strategie, zijn eerste DTM-overwinning te behalen. Jeroen Bleekemolen eindigt op de twaalfde plaats. Hiermee blijft hij wederom zijn teamgenoot voor.

Formule 3
Giedo van der Garde weet zijn eerste F3 punten te pakken op het circuit van Brands Hatch. Hij weet de tweede race als derde te finishen, na een teleurstellende negentiende plek in de eerste race. Yelmer Buurman eindigt als tiende en negende. Op de Norisring doet Van der Garde het aanmerlijk beter, hij traint zichzelf naar pole position. Bij de start van de race op zaterdag laat hij echter zijn motor afslaan en moet als laatste van start gaan. Hij eindigt uiteindelijk als zesde. De race op zondag verloopt beter. Na een foutloze race weet Van der Garde deze winnend af te sluiten. In het Britse kampioenschap weet Yelmer Buurman de race op Spa Franchorchamps te winnen.

CCWS
Nicky Pastorelli verschijnt niet aan de start van de race in Toronto. Eén van zijn sponsoren laat het afweten waardoor de Nederlander niet aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen. De race wordt uiteindelijk gewonnen AJ Allmendinger. Sebastian Bourdais traint pole position voor de race in Edmonton. Justin Wilson weet de race te winnen, na een rechtstreeks gevecht met Bourdais. Charles Zwolsman weet de race als tiende te eindigen, en Pastorelli eindigt in de muur.

GP2
Timo Glock weet de eerste race in Frankrijk winnend af te sluiten. Giorgio Pantano wint de tweede race. De eerste race in Duitsland wordt gewonnen door Gianmari Bruni, Timo Glock wint de tweede race.

Overig nieuws
Paul Stoddart, voormalig eigenaar van Minardi F1, bevestigt zijn plannen voor een ChampCar-team. Op E-bay wordt een ritje in een WRC auto aangeboden ten bate van het goede doel. Danica Patrick maakt bekend in de Indy Racing League te blijven.


AUGUSTUS

A1GP
De organisatie van de A1 Grand Prix bevestigt de race in Nieuw Zeeland. Jos Verstappen breekt op het circuit van Assen het ronderecord in zijn A1GP bolide. Team Brazilie maakt bekend dat Bruno Senna gaat testen in Silverstone. Tijdens diezelfde testsessie zal ook Chris van der Drift in actie komen voor Nieuw Zeeland. Van der Drift is half Nederlands. Team Nederland kent een goede testdag en wordt derde.

DTM
Jeroen Bleekemolen raakt zijn racestoeltje kwijt aan Nicolas Kiesa vanwege betalingsproblemen van een sponsor. De race op de Nurnburgring wordt gedomineerd door Bruno Spengler. Hij vertrekt van Pole Position en geeft de leidende positie niet meer uit handen. Zowel Audi als Mercedes maken bekend ook in 2007 in de DTM actief te blijven.

Formule 3
Tijdens de BP Ultimate Master of Formula 3 weet Giedo van der Garde zichzelf op pole Position te trainen. Van der Garde had echter een slechte start waardoor Paul di Resta als eerste de Tarzanbocht indook. Hoewel Van der Garde duidelijk sneller is, moet de Nederlander genoegen nemen met de tweede plek. Yelmer Buurman weet de race op Brands Hatch af te sluiten op het podium. Hij weet, ondanks een leeglopende achterband, derde te worden.

CCWS
Oud Formule 1-coureur Cristiano da Matta raakt in coma na een botsing met een hert tijdens een testsessie op het circuit Road America. De toestand is al snel stabiel, maar er wordt gevreesd voor het leven van de voormalig Toyota-coureur. Harry Muermans maakt bekend de opties te bekijken een Champ Car-team op te zetten. De race in Denver wordt gewonnen door AJ Allmendinger. Sebastian Bourdais en Paul Tracy komen in de laatste ronde met elkaar in aanraking. Beiden kunnen hun weg niet vervolgen. Het circuit van Assen sluit een vijf-jarige overeenkomst met de Champ Cars World Series, de eerste race zal in september 2007 plaatshebben. De race in Montreal wordt vanwege hevige regenval afgebroken. Een dag later wordt de race opnieuw verreden. Sebastian Bourdais weet de race te winnen. Pastorelli pakt een keurige zesde plaats en Zwolsman eindigt als achtste.

GP2
Beide races in Hongarije worden winnend afgesloten door Nelson Piquet Junior. Piquet brengt hiermee de spanning in het kampioenschap weer enigszins terug. Piquet weet ook de eerste race in Turkije te winnen. De tweede race wordt gewonnen door Andreas Zuber, die hiermee zijn eerste overwinning in de GP2 behaalt.

Overig nieuws
Sebastian Loeb pakt in de Rally van Duitsland een record. Hij wint de Rally van Duitsland voor de vijfde maal, iets wat nog niet eerder gebeurde. Tevens wint hij zijn zesentwintigste WK wedstrijd. Hij komt hiermee op gelijke hoogte met Carlos Sainz. Marcus Gronhölm weet de rally in Finland te winnen. Jos Verstappen en TRUST leggen hun ruzie bij.

Pepe Plá op huurbasis naar Levante

Pepe Plá maakt het seizoen op huurbasis af bij Levante. De verdediger van PSV speelde dit seizoen nog geen officiële wedstrijd voor de ploeg uit Eindhoven. De Spaanse club heeft overigens de mogelijkheid om de speler na afloop van de huurperiode definitief over te nemen.

De manager voetbalzaken van PSV, Stan Valckx, heeft het bericht inmiddels positief bevestigd. Pepe Plá is actief als verdediger en kan aan de linkerkant en in het centrum geposteerd worden. In het verleden doorliep de 19-jarige speler de jeugdopleiding van Valencia CF. Bovendien was hij actief voor een aantal Spaanse jeugdelftallen, waaronder de selectie onder de achttien jaar. Hiervan was hij geruime tijd aanvoerder.

Pepe Plá heeft de verwachtingen bij PSV tot nu toe niet waar kunnen maken. In de voorbereiding op dit seizoen kwam de speler slechts één keer in actie. Hierna speelde de verdediger geen enkel officieel duel meer.

Battlefield 2142 boosterpack/uitbreiding op komst?

Volgens de Duitse fansite BF2142-union zou EA werken aan een vorm van een uitbreiding voor Battlefield 2142. Dit zou in de vorm moeten zijn van een boosterpack, uitbreiding of een patch. Gezien de vele boosterpacks voor Battlefield 2 is eerstgenoemde optie dus de meest logische. De Duitse fansite meldt dat er allerlei in-game ads zijn verschenen waarop te zien valt dat er nieuwe voertuigen 'op komst' zijn voor beide speelbare facties. Zo zou de EU factie een 'Goliath Heavy IFV' krijgen, die volgens de ads 'ready for combat' is. De Aziatische Unie zou een TYPE 36 Hachimoto krijgen waar twee personen in kunnen plaatsnemen. Eerder al zouden meerdere bronnen hebben vrijgegeven dat EA druk bezig is met het testen van nieuwe maps en zelfs een nieuwe speelmode.



Truck rallyrijder Bekx goedgekeurd

Hans Bekx is zeker van deelname aan de Dakar Rally die op 6 januari van start gaat. De Brabantse vrachtwagenchauffeur mocht vorig jaar niet aan de start verschijnen, omdat zijn truck niet door de keuring kwam. Nu heeft hij officieel toestemming van de organisatie om te starten.

Bekx wilde voorkomen dat de komende editie wederom aan zijn neus voorbij zou gaan. Daarom heeft de Brabander in de zomer contact opgenomen met de organisatie van de Dakar Rally. Donderdag kreeg de trucker het bericht dat hij mocht starten in deze race.

Bovendien heeft Bekx nog een tegenslag te verwerken gekregen tijdens deze rally. Twee jaar geleden werd de vrachtwagenchauffeur op de laatste dag gediskwalificeerd. Toen stond de Brabander op de tweede plaats in het algemeen klassement. Komende zaterdag, 6 januari, begint de Dakar Rally in Lissabon.

Newcastle toont interesse in Melchiot

Newcastle United heeft laten weten dat de club wederom geïnteresseerd is in de diensten van Mario Melchiot. De Engelse ploeg staat momenteel op een schamele veertiende plaats in het Premiership. Bovendien zijn veel spelers geblesseerd.

De ploeg van Glenn Roeder heeft de beschikking over twaalf fitte spelers. De manager is van mening dat dit veel te weinig is. Melchiot staat nu nog bij Stade Rennes onder contract, waar hij ook over een basisplaats beschikt. De verdediger zou één van de spelers zijn die als versterking voor de ploeg uit Engeland zou kunnen gelden. Melchiot kwam in het verleden uit voor onder andere Ajax, Chelsea en Birmingham City.

Autosport jaaroverzicht 2006 (1)

Dit is het eerste deel van het FOK!sport autosport jaaroverzicht van 2006. Deel 2 vind je hier, het laatste deel staat hier. Formule 1 staat in een apart jaaroverzicht.

JANUARI

Dakar-rally
Het jaar begint, zoals gebruikelijk, met de Dakar-Rally, die dit maal startte op 31 december in Lissabon. Op 9 januari overlijdt motorcoureur Andy Caldecott aan de gevolgen van een gebroken nek, na een val in de negende etappe. De vijftiende etappe werd niet geracet, omdat de twee dagen ervoor dodelijke slachtoffers waren gevallen onder de toeschouwers. Uiteindelijk werd de Spanjaard Marc Coma eerste bij de motoren, eindigde de Fransman Luc Alphand als eerste bij de auto’s, en stond de Rus Vladimir Chagin bovenaan de lijst bij de vrachtwagens, waar de Nederlander Hans Stacey de tweede plaats pakte.

A1GP
Op 15 januari zou de GP van Indonesië in de A1GP-serie worden verreden, maar deze wordt uitgesteld tot 12 februari wegens de dood van een oom van sjeik Maktoum Hasher Maktoum al Maktoum, de oprichter van de serie.
Tijdens de kwalificatie voor de GP van Zuid-Afrika, in het laatste weekend van januari, zet team Frankrijk de snelste tijd neer. Tijdens de sprintrace wint Frankrijk, en gooit Nederland een tweede plaats weg door een mislukte inhaalpoging. Tijdens de hoofdrace wordt dit echter weer goed gemaakt, want Verstappen weet deze race te winnen.

Overig nieuws
Eind januari wordt bekend dat Mercedes de Nederlander Giedo van de Garde heeft opgenomen in zijn Young Driver Support Programme. Hierdoor krijgt hij een stoeltje aangeboden bij ASM in de Formule 3 Euroseries.


FEBRUARI

A1GP
Op 11 februari wordt de kwalificatie voor de GP van Indonesië verreden. Groot-Brittannië weet naar de pole te rijden. Team India raakt de tijd in de derde sessie kwijt doordat men teveel ronden reed. Tijdens de sprintrace eindigt Frankrijk als eerste. Canada doet ditzelfde tijdens de hoofdrace.

17 februari wordt bekend dat Giorgio Mondini in de laatste races Neel Jani zal vervangen, die op de vrijdagen bij Scuderia Toro Rosso in de F1 zal gaan rijden. Vijf dagen later verschijnt het bericht dat Graham Rahal voor team Libanon zal gaan rijden.

In het laatste weekend van februari wordt de GP van Mexico verreden. Zuid Afrika zette de snelste tijd neer in de kwalificatie, maar raakt die door een straf weer kwijt. Team Frankrijk eindigde zowel in de sprintrace als de hoofdrace op de eerste plaats.

WRC
Tijdens de Rally van Zweden, begin februari, wint Marcus Grönholm zowel de eerste, de tweede als de laatste dag. Hierdoor wint hij de rally.

DTM
Op 8 februari verschijnt het gerucht dat Vanina Ickx naar de DTM zou gaan. Dit wordt op 20 februari officieel bevestigd. Op diezelfde dag wordt ook duidelijk dat Jos Verstappen niet naar de DTM gaat. Op 9 februari wordt de officiële kalender voor de DTM bekend gemaakt. Grote verrassing hierin is de komst van de serie naar Frankrijk.

De 24e wordt bekend dat er naast Vanina Ickx nog een vrouw naar de DTM komt: Susie Stoddart. Op de laatste dag van de maand maakt Heinz-Harald Frentzen bekend over te stappen van Opel naar Audi.

Motorsport
Half februari verschijnt het bericht dat motorcoureur Jurgen van de Goorbergh zijn helm aan de wilgen hangt. Hij stopt met zijn actieve carrière, die in 1991 begon in de 250cc klasse. Hij zal nog wel promotionele activiteiten verrichten.

GP2
Enkele dagen voor de eerste testdag op 22 februari wordt het rijdersveld van de GP2-klasse bekend gemaakt. Tijdens de testdagen wist debutant Lewis Hamilton, die komend jaar in de F1 zal rijden, een goede indruk te maken door tijdens de beide testdagen respectievelijk eerste en tweede te worden.

Marlboro Masters / BP Ultima Masters
Op 21 februari wordt bekend dat de Marlboro Masters op het circuit van Zandvoort dit jaar toch door zullen gaan. Het evenement was op de tocht komen te staan door het vertrek van de hoofdsponsor, maar met het aantrekken van BP als nieuwe hoofdsponsor werd het evenement toch gered.

Overig nieuws
27 februari verschijnt het gerucht dat er plannen zijn om de CCWS en de IRL samen te voegen. Hier wordt later echter niets meer over gehoord.

Op 8 februari wordt bekend dat er ook in 2006 weer geracet gaat worden in Rotterdam.


MAART

WRC
Sebastien Loeb schrijft de Rally van Mexico op zijn naam en twee weken laten herhaalt hij hetzelfde kunstje tijdens de Rally van Catalunya.

A1GP
Het is maar afwachten of de GP van Amerika door kan gaan, maar uiteindelijk geeft de organisatie groen licht om de race op Laguna Seca door te laten gaan. Mexico wint in Amerika de sprintrace en de hoofdrace. Jos Verstappen haalt de finish niet. Hij is in zijn ogen onterecht bestraft en zet zelf zijn bolide langs de kant. Later blijkt dat Verstappen wel degelijk de straf verdient heeft. Het circuitpark Zandvoort heeft van de gemeente een vergunning gekregen voor het organiseren van een A1GP evenement, en zal zo goed als zeker in het nieuwe seizoen ook een race toegewezen krijgen.

CCWS
Vanuit de ChampCar World series komt het nieuws dat er eindelijk weer een Nederlander actief zal in de klasse. Charles Zwolsman tekent een contract bij Mi-Jack Conquest Racing. Zwolsman mocht de laatste race van vorig seizoen al meedoen, en zijn dertiende plaats in die race was reden genoeg om de jonge Nederlander een contract aan te bieden.

IRL
Vanuit Amerika komt het verschrikkelijke nieuws dat IRL coureur Paul Dana is overleden. De voormalig sportjournalist kon tijdens de opwarmronde een gespinde wagen niet ontwijken en reed met hoge snelheid in de flank van de wagen. Dana werd 30 jaar oud.

DTM
Olivier Tielemans heeft het laatste stoeltje in de DTM bemachtigd. De 21-jarige Nederlander zal in Hockenheim in een Audi aan de start verschijnen.

Overig nieuws
Audi boekt een historische overwinning op het circuit van Sebring door met een diesel aangedreven Le Mans-bolide als eerste over de eindstreep te komen. Voor Audi was dit de eerste grote test met de dieselmotoren die ze tijdens de 24-uurs van Le Mans willen gebruiken. odge mag zich eindelijk weer eens winnaar noemen van een Nascar race. Kasey Kahne was na 325 ronden op de Atlanta Motor Speedway de snelste coureur.


APRIL

A1GP
De laatste A1GP race van dit seizoen werd verreden in Shanghai. Team Maleisië pakt de overwinning in de sprintrace en Team Tsjechië wint de hoofdrace. Jan Lammers laat weten graag met Jos Verstappen door te willen gaan volgend seizoen. Team Nederland is een van de grote winnaars bij de uitreiking van de Awards. De awards 'meest toegewijde supporters', 'mooiste livery' en 'mooiste inhaalactie' waren een prooi voor het Nederlandse team. Er gaan geruchten dat de A1GP organisatie aankomens seizoen een nachtrace willen organiseren. Stichting Duinbeheer in Zandvoort heeft alsnog protest aangetekend tegen de seizoensopener in Zandvoort. De duinen zouden teveel te lijden hebben onder de hoeveelheid toeschouwers.

WTCC
De seizoensopener van het WTCC kampioenschap in Monza wordt gewonnen door Priaulx en Farfus. De BMW coureur wint de eerste race en de Alfa Romeo coureur schrijft de tweede race op zijn naam.

CCWS
Ondanks de geruchten zal Nicky Pastorelli zijn debuut nog niet maken tijdens de eerste race in de Champcars. Hij zou met een ander 'beter' team in gesprek zijn. De seizoensopener in Long Beach wordt gewonnen door Sebastièn Bourdais.

DTM
De eerste race van het seizoen is een prooi voor de Duitser Bernd Schneider. Op Hockenheim is hij al zijn concurrenten te snel af. Ook op de Lausitzring weet Schneider iedereen voor te blijven en zo is de tweede race van het seizoen ook aan hem ten prooi gevallen.

GP2
Ook de GP2 kent in april haar seizoensstart. In Valencia weet Nelsinho Piquet Jr de eerste race winnend af te sluiten. In de tweede race in Valencia is Michael Ammermüller de sterkste van allemaal. Het tweede GP2 weekend in Imola kent opnieuw 2 verschillende winnaars. Race 1 wordt gewonnen door Gianmaria Bruni en bij race 2 is Ernesto Viso degene die feest mag vieren.

WRC
Sebastièn Loeb weet wederom een WRC rally te winnen. Dit keer weet de Citroën coureur de rally van Frankrijk op zijn naam te schrijven.

Overig nieuws
Nadat afgelopen race Dodge sinds heel lange tijd een Nascar race wist te winnen is het nu wederom raak. Kasey Kahne weet opnieuw zijn bolide als eerste over de finishlijn te rijden.

Onkruit claimt vernielen AWACS-hekwerk

Icoon BinnenlandsDe antimilitaristische actiegroep Onkruit heeft vandaag de verantwoordelijkheid opgeëist voor het vernielen van 50 meter hekwerk rond de AWACS-basis in Geilenkirchen, net over de grens bij het Limburgse Schinveld. Volgens Onkruit moet de actie gezien worden als protest tegen de deelname van AWACS-radarvliegtuigen aan oorlogen zoals die in Afghanistan.

De vernielingen vonden plaats tijdens de jaarwisseling. Een jaar terug vernielden activisten van Onkruit al 180 meter van het hekwerk. Dat gebeurde tijdens de bezetting van een bos in Schinveld dat werd ontruimd en gekapt om de aanvliegroute voor de AWACS veiliger te maken.

Onkruit is een actiegroep van militante antimilitaristen. Ooit voortgekomen uit de totaalweigeraars-beweging toen er in Nederland nog militaire dienstplicht bestond. De beweging claimt echter geen actiegroep te zijn, maar een groep acties. Af en toe worden er wel eens mensen gearresteerd die uit naam van Onkruit acties plegen. Eén van de bekendste is huidig GroenLinks Kamerlid Wijnand Duyvendak. Hij werd in 1984 aangehouden na een inbraak in een kazerne, waarbij geheime documenten van de militaire Criminele Inlichtingendienst werden gestolen. Daarvoor kreeg hij toen 6 weken celstraf.

Wie er nu betrokken zijn bij Onkruit is onbekend. Wel bestaat er een website van een Onkruit-steungroep.

Crackdown met Halo 3-beta inschrijving

Eerder was al bekend geworden dat er bij een special aantal exemplaren van het spel Crackdown in de USA een gratis inschrijving zou zitten voor de Halo 3 multiplayer-beta die dit voorjaar zal verschijnen. Nu blijkt echter dat dit ook geldt voor de Europeanen.

Helaas niet voor iedereen in Europa, want Crackdown zal zeer waarschijnlijk niet in Duitsland verschijnen. Dit omdat het spel nog geen goede rating heeft meegekregen, en de detailhandel in Duitsland mag het dan niet verkopen. Voor de rest van Europa zal het spel vanaf 23 februari in de winkel liggen, waarvan een speciaal aantal dus met een Halo 3 multiplayer-beta inschrijving.

Deze inschrijving is niet ruilbaar, want je zal Crackdown in de Xbox 360 moeten hebben om te zorgen dat je de beta kan downloaden. Tenzij je dus het hele spel wil ruilen is de inschrijving niet uitwisselbaar, zoals bijvoorbeeld de Xbox Live codes. De spellen met de inschrijving zullen een andere verpakking krijgen, maar hoeveel er zullen zijn is nog niet bekend.

Er is nog een manier, maar die is voorlopig alleen voor Amerikanen. Wanneer je tussen 1 en 3 februari minstens drie uur Halo 2 Online speelt, en je één van de eerste 13.333 personen bent die zich inschrijft via Halo3.com krijgt ook een key voor de Beta. Meerdere mogelijkheden om je in te schrijven voor Europeanen zal binnenkort bekend gemaakt worden.

Met dank aan Nebo en Morthill voor het submitten van dit nieuws

Politie treft 30 dode katten aan in schuur

Icoon MisdaadIn een schuur aan de Polderweg in Schiedam zijn de ontzielde lichamen van ruim 30 katten gevonden. De vondst werd gedaan door de politie en de Dierenbescherming. De dode dieren lagen opgeslagen in koelkasten en vriezers. In het pand liepen ook zeker dertig zwaar verwaarloosde katten rond. Tegen de eigenaresse is proces-verbaal opgemaakt.

De vrouw is al eerder veroordeeld voor dierenmishandeling. Dat meldde de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Anderhalf jaar geleden runde ze, net als nu het geval was, een pension voor oude katten.

Via internet bood ze baasjes die met vakantie waren of niet meer voor hun kat konden zorgen een verblijfplaats voor hun oude kat. De schuur waarin de beesten verbleven was echter ernstig vervuild en de dieren werden zeer slecht verzorgd. "Er komt een vrachtwagen vol vuil uit het pand", aldus een woordvoerder van de Dierenbescherming. Het Openbaar Ministerie beslist nu of de vrouw een boete krijgt of moet voorkomen.

Met dank aan YubYub voor de submit.

Nadal eenvoudig naar kwartfinale Chennai

Zonder problemen heeft Rafael Nadal zich weten te plaatsen voor de kwartfinale van het ATP-toernooi in Chennai. De Spanjaard was met 6-4 en 6-1 te sterk voor de Indiase wildcardhouder Karan Rastogi.

In de kwartfinales moet Nadal het opnemen tegen de Italiaan Davide Sanguinetti, die met 7-6, 3-6 en 6-3 de als achtste geplaatste Fransman Nicolas Mahut de baas was.

Ook Julien Benneteau en Fabrice Santoro schaarden zich bij de laatste acht. Zij versloegen respectievelijk de Rus Igor Andreev (7-6, 6-2) en de Duitser Björn Phau (6-4, 6-2).

Schild de beste in Zagreb

De Oostenrijkse skister Marlies Schild heeft vandaag in Zagreb-Sljeme haar vierde wereldbekerzege van dit seizoen op de slalom geboekt.

Na de eerste run had de Oostenrijkse nummer één in de stand om de wereldbeker al een ruime voorsprong op haar concurrenten en ook in de tweede run was ze veruit de beste. Schild won in een tijd van 1.59.40, voor de Kroatische Ana Jelusic en de Tsjechische Sarka Zahrobska. Jelusic, die voor het eerst een podiumplek bemachtigde, zette een totaaltijd van 2.01.06 op de klokken en nummer drie Zahrobska kwam in 2.01.25 over de finish.

Problemen met stemcomputers lijken voorbij

Icoon BinnenlandsHet ministerie van Binnenlandse Zaken en Sdu Uitgevers denken dat de problemen met stemcomputers achter de rug zijn dankzij een aantal maatregelen. De apparaten moeten nog wel door een keuring van TNO.

Het ministerie hoopt de stemcomputers na de keuring te kunnen gaan gebruiken bij de Provinciale verkiezingen van 7 maart. Dat schrijft Binnenlandse Zaken in een brief aan de gemeenten die gebruikmaken van de stemcomputers van Sdu.

Minister Atzo Nicolaï (Bestuurlijke Vernieuwing) keurde eind oktober bijna 1200 stemmachines af omdat bij deze apparaten makkelijk was te achterhalen wat iemand heeft gestemd. De radiosignalen waarmee de stemresultaten worden doorgegeven waren tot op enkele tientallen meters zo goed te onderscheppen dat gezien kan worden wat iemand heeft gestemd.

Ik? Debiel...?

Internet is soms een zegen maar vaker ook niet. Sommige mensen moet je werkelijk de computer afpakken, een levenslange ban gegeven bij elke internetprovider en goede hulp geven op een erg afgelegen plek.

In die categorie valt ook deze debiel die van alles doet voor de camera om een beetje aandacht te krijgen.

Of zoals iemand in de reacties schrijft: 'you will die a virgin'.

Met dank aan anoniempje voor de submit.

Nieuwe screens Burnout 5

Er komt dit jaar een vijfde deel in de Burnout reeks, en EA heeft een drietal plaatjes uitgebracht van dit spel. Het is de bedoeling dat in dit deel de crashes nog spectaculairder worden en in één screenshot is te zien dat het zich spel in een soort van open wereld zal afspelen.

Burnout 5 zal op de PS3 en de Xbox 360 verschijnen, maar de nadruk ligt vooral op de PS3-versie. Beide versies zullen volgens de planning wel tegelijk in de winkels liggen in het eerste kwartaal van dit jaar. Van welke versie de screenshots afkomstig zijn is niet bekend.



Lift kapot: bewoners al 4 dagen opgesloten

Icoon OpmerkelijkInvaliden en mensen die slecht ter been zijn zitten al vier dagen opgesloten in hun appartement in de Dreefflat in Deventer. Ze kunnen hun woning niet uit omdat de lift al dagen kapot is.

Bewoners zijn het meer dan beu en eisen een oplossing. Woningcorporatie Ieder1 had toegezegd dat de lift vandaag zou worden gemaakt, maar dat is nog altijd niet gebeurd. Een woordvoerder heeft nu aan RTV Oost beloofd dat de lift het morgen weer doet. De klus duurt zolang omdat er onderdelen uit Frankrijk moeten komen om het hijstoestel te repareren.



Traplopen gaat erg moeilijk voor de invalide en slecht ter been zijnde mensen. Ze zitten al vier dagen vast in hun flatje in de Dreefflat in Deventer

[Upd]AZ aast op Buffel

De Waalse krant La Dernière meldt dat AZ geïnteresseerd is in Thomas Buffel. Volgens de krant is de Alkmaarse club één van de clubs die de Belg wil overnemen van Glasgow Rangers, waar hij zijn basisplaats is kwijtgeraakt.

In het verleden speelde Buffel bij Feyenoord, maar na de stormachtige doorbraak van Salomon Kalou raakte hij in Rotterdam op een zijspoor. De 25-jarige Belg vertrok naar Glasgow, en slaagde aanvankelijk erin om daar een basisplaats te veroveren. Onder trainer Paul le Guen zit hij echter vooral op de bank, waardoor hij wil vertrekken.

Update

Tegenover Sportweek heeft AZ ontkent dat het interesse heeft in Thomas Buffel van Glasgow Rangers. "Klinkklare onzin," aldus directeur voetbalzaken Marcel Brands. "Er hing vandaag ook al een Schotse journalist aan de lijn die vroeg of wij belangstelling in hem hadden. Nou, nee dus. Ik heb echt geen idee waar dat bericht vandaan komt. Niet bij ons in ieder geval."

Ruzie Ali B. en Staphorst bijgelegd

Icoon BinnenlandsDe populaire rapper Ali B. zal geen juridische stappen ondernemen tegen de gemeente Staphorst. Na een gesprek met de gemeente in "goede sfeer" hebben de advocaat en het management van de rapper besloten de strijd te staken. Dat maakten beide partijen donderdag bekend.

Ali B. wilde de gemeente aanklagen wegens smaad omdat die ten onrechte het bericht zou hebben verspreid dat de rapper in de buurt van een rouwstoet vuurwerk had afgestoken.

Woensdag 27 december stak Ali op het marktplein van het christelijke dorp vuurwerk af bij de lancering van de nieuwe radiozender TMF Radio. Regionale media meldden dat op dat moment enkele honderden meters verderop de begrafenis van een 19-jarige jongen aan de gang was. Volgens Ali B was dat niet zo. Hij achterhaalde dat de begrafenis later in de middag in Staphorst plaats zou vinden en dat de rouwstoet op dat moment in Meppel was.


Ali B. steekt vuurwerk af in Staphorst

Meisje achtergelaten op station om wiet

Een 19-jarige man uit Etten-Leur heeft woensdagavond na een dagje Efteling zijn zes jaar oude nichtje op het station van Tilburg achtergelaten om in een coffeeshop wiet te kunnen halen. Dat maakte de politie donderdag bekend.

Agenten zagen woensdagavond rond half negen een klein meisje alleen onder de overkapping op het Centraal Station staan. Aan haar gedraai zagen de dienders dat ze kennelijk op iemand wachtte.

Het meisje vertelde dat haar neef even was gaan plassen en haar had gevraagd buiten op hem te wachten. De politieagenten bleven bij het meisje om de neef om opheldering te vragen.

Toen haar neef na een paar minuten terugkwam, gaf hij toe softdrugs te hebben gehaald. De agenten hebben een hartig woordje met hem gesproken. De jongen beloofde zelf de ouders van het meisje over zijn gedrag te informeren.

Grootste joint ter wereld

Rap/hiphop/r&b albums uit 2006...

Vraag niet hoe het kan, maar profiteer er van! Heel veel Rap, Hip-Hop en R&B albums uit 2006:

Akon - Konvicted , Beyonce - B-day , Big Tuck - Absolute Truth , Birdman And Lil Wayne - Like father like son , Bow Wow - The prince of fame , Brian McKnight - Ten , Cadillac Don & J- Money , Chingy - Hoodstar , Clipse - Hell hath no fury , E-40 - My ghetto report card

Eminem Presents The re-up , Fat Joe - Me myself and I , Gucci Mane - Hard to kill , Jay-Z - Kingdom come , Jibbs - Jibbs featuring Jibbs , Jim Jones - Hustlers P.O.M.E. , Jim Jones - Dipset Xmas

Lil Scrappy - Bred 2 Die Born 2 Live , Lil Boosie - Bad azz , Lloyd Banks - Rotten apple , Loon - No friends , Ludacris - Release therapy , Nas - Hip-Hop is dead , P.Diddy - Press play , Pimp C - Pimpalation

Snoop Dogg - The Blue Carpet Treatment , Styles P. - Time is money , T.I. - King , The Game - The docters advocate , Trae - Restless , Trick Daddy - Back by thug demand

Xzibit - Full Circle , Yo Gotti - Back 2 da basics 2006 , Young Dro - Best thang smokin , Young_Jeezy - The inspiration thug motivation , Yung Joc - New Joc City , Z-Ro - Im still livin

Met dank aan ThaFreak voor de submit.

Ook tweede Fins talent kiest voor AZ

Na het aantrekken van de Finse middenvelder Toni Kolehmainen, lijkt AZ zich nu te versterken met een tweede Fin. Het betreft de centrale verdediger Joona Toivio. Beiden hebben een contract getekend van 2,5 jaar met een optie voor nog eens twee jaar.

De twee Finse spelers hebben al eerder stage gelopen bij AZ en zullen in eerste instantie bij de beloftes gaan voetballen. Toivio is afkomstig van de Finse club HJK Helsinki en Toni Kolehmainen komt van Oulu, eveneens uitkomend in de Finse competitie. Ze zijn beide jeugdinternationals voor Finland.

Fulham wil Collins John van de hand doen

Door de komst van Vincenzo Montella en Clint Dempsey is er bij de Londense club Fulham waarschijnlijk geen plaats meer voor de 21-jarige Collins John. Er zou een bod uitgebracht zijn van 4.5 miljoen euro door Watford, die de Nederlandse aanvaller per direct wil inlijven.

Collins John zelf liet echter weten niet geheel enthousiast tegenover het aanbod te staan. Zijn ambities, zo zegt de speler, zouden hoger liggen dan bij de nummer laatst van het Premiership. Ook heeft hij de competitiestrijd bij Fulham nog niet opgegeven, ondanks dat de aanvaller aan het begin van het seizoen weinig vertrouwen kreeg van coach Chris Coleman.

Het is sowieso al niet het jaar van John. Aan het begin van het seizoen liet hij weten zich beter in de kijker te willen spelen dan ooit en wou minstens vijftien doelpunten maken op Craven Cottage. Na 17 duels staat de teller echter jammerlijk op één doelpunt.

Libië krijgt Saddam-standbeeld

Icoon BuitenlandsLibië krijgt een standbeeld van Saddam Hussein. Dit heeft de regering in Tripoli donderdag laten weten. Het beeld van de ex-president van Irak komt te staan naast dat van de Libische nationale held Omar Mukhtar.

Die werd in 1931 door de Italianen opgehangen wegens zijn verzet tegen het koloniale bewind.

Na de executie van Saddam had Libië al drie dagen van nationale rouw afgekondigd en de openbare vieringen van het islamitische Offerfeest afgelast.

Farfán wil na PSV naar Spanje

Jefferson Farfán zou na PSV graag bij een Spaanse club willen gaan spelen. Dat meldt het Spaanse Marca. Voorlopig zal de Peruviaan echter nog in Nederland blijven, de aanvaller van PSV geeft aan nog niet te zijn uigeleerd in Eindhoven.

Farfán wordt al geruime tijd in verband gebracht met een eventuele transfer naar het buitenland. Verschillende buitenlandse clubs hebben interesse in de PSV'er getoond.

"Ik heb geen haast. Ik ben nog jong en PSV is een erg sterk team dat domineert in de Eredivisie en in de Champions League de halve finale kan bereiken", aldus Farfán in de Spaanse krant.

Een vertrek van de aanvaller in de winterstop lijkt uitgesloten. PSV zal de speler uit Peru in ieder geval niet voor het einde van het seizoen laten vertrekken.

Rusland treft Spanje in finale Hopman Cup

Spanje is de tegenstander van Rusland in de finale van de strijd om de Hopman Cup. Dankzij een zege op India verzekerden de Spanjaarden zich van de eerste plaats in groep B.

Na twee partijen had Spanje de wedstrijd al beslist. Anabel Medina Garrigues klopte Sania Mirza met 3-6, 6-1 en 6-3, waarna Tommy Robredo met 6-2 en 6-3 te sterk was voor Rohan Bopanna. India, dat zijn eerste twee wedstrijden nog wel winnend wist af te sluiten, eindigt door het verlies in groep B achter de Spanjaarden.

De finale tussen Rusland en Spanje wordt morgen gespeeld.

Ouders laten gehandicapt meisje niet meer groeien

Icoon MedischDe ouders van een zeer ernstig gehandicapt Amerikaanse meisje in Seattle houden hun 9-jarige dochter met hormonen opzettelijke klein. Haar beginnende puberteit is afgebroken door een sterilisatie en ook haar borstgroei is door een ingreep goeddeels tot staan gebracht.

De ouders zeggen dat dit de enige manier is om hun kind nog enige kwaliteit van leven te geven. Zowel Amerikaanse als Britse media berichtten donderdag over Ashley, die een zeer ernstige hersenbeschadiging heeft. Ze kan niet spreken of lopen en ze is niet in staat in bed haar hoofd op te tillen.

De ouders van Ashley willen naar eigen zeggen 'de medische realiteit' niet negeren. Ze vinden dat het beter is dat hun dochter, met de geestelijke vermogens van baby, fysiek een kind blijft en lichamelijk niet volwassen wordt.

Goedkeuring
De ouders hebben al in 2004 besloten de groei van hun dochter met hormonen te reguleren, met goedkeuring van een ethische commissie van een ziekenhuis in Seattle. Haar behandelend artsen schreven hierover in een medisch blad dat eind vorig jaar verscheen. Het artikel leidde tot duizenden zowel boze als goedkeurende reacties op een forum op het internet. De ouders besloten daarop zelf te reageren, overigens anoniem. Ze hebben wel foto's van hun dochter verspreid.

De ouders stellen onder meer dat hun dochter beter hanteerbaar en verplaatsbaar blijft door haar lengte en gewicht te limiteren. Ashley zou gemakkelijker kunnen blijven deelnemen aan familie-activiteiten. De ouders verzetten zich ook tegen kritiek dat ze met hun besluiten de waardigheid van het leven van hun kind aantasten. "Tegen die mensen wil ik zeggen dat mijn dochter de cognitieve capaciteiten ontbeert om enige vorm van onwaardigheid te bemerken."

De vader van Ashley verweert zich op het internet ook tegen critici die vinden dat zijn dochter geen hormoonbehandeling moet krijgen om klein en kind te blijven. "Die hormonen zijn niet grotesk. Wat grotesk is, is het vooruitzicht van een volledig volgroeide en vruchtbare vrouw met de geestelijke vermogens van een baby."

Le Guen weg bij Glasgow Rangers


Paul Le Guen is vandaag opgestapt als trainer van Glasgow Rangers. De Fransman was zeven maanden in dienst als coach bij de Schotse club.

Onder Le Guen presteerde Glasgow Rangers ondermaats. De achterstand op koploper Celtic bedraagt na 23 competitiewedstrijden al zeventien punten. Onlangs kwam Le Guen bovendien nog in aanvaring met Barry Ferguson, die hij niet langer geschikt vond om aanvoerder te zijn.

Assistent-trainer Ian Durrant zal voorlopig de taken van Le Guen als hoofdcoach overnemen.

Zuid-Koreaan vlucht na 31 jaar uit Noord-Korea

Icoon Noord-KoreaEen ontvoerde Zuid-Koreaanse visser die al 31 jaar vastzat in Noord-Korea is het stalinistische land ontvlucht. Hij is via China op weg naar zijn vaderland. Dat heeft een Zuid-Koreaanse organisatie die zich bezighoudt met ontvoerde Zuid-Koreanen donderdag meegedeeld.

De man zat in 1975 op een visserboot die door Noord-Koreanen werd overvallen. De bemanning werd meegenomen naar Noord-Korea.

Noord- en Zuid-Korea voerden tussen 1950 en 1953 een oorlog, die eindigde met een bestand. Een vredesakkoord is er nooit gesloten. Sinds de Koreaanse Oorlog zijn honderden Zuid-Koreanen, maar ook onder anderen Japanners, door Noord-Korea ontvoerd.

Het komt niet vaak voor dat deze personen Noord-Korea weer weten te ontvluchten. Een vlucht is levensgevaarlijk. Wie wordt opgepakt, kan rekenen op zeer strenge straffen of zelfs executie.

Lawines Frankrijk eisen levens

Icoon BuitenlandsLawines hebben woensdag in de Franse Alpen zeker drie mensenlevens geëist. Dat meldde de Franse televisiezender France 2 donderdag. Het dodental van deze week komt daarmee op vier te staan.

Alle slachtoffers waren skiërs. Twee mensen van in de vijftig die aan het langlaufen waren, werden in de regio Queyras door een lawine gegrepen. Een twintigjarige Fransman kwam bij Chamonix om. Dinsdag al vonden reddingsdiensten het lichaam van een zeventienjarige skiër bij Les Arcs.

Paris deelt bed met aapje

Icoon ShowbizzParis Hilton verkeert liever met dieren dan met mannen. Dit liet zij optekenen in het blad Cosmopolitan. Verder vertelt de society-ster, model, zangeres en actrice dat ze in bed gezelschap heeft van een babyaapje, Brigitte Bardot genaamd.

De 25-jarige 'jetslet' vindt zichzelf superouderwets, omdat ze nooit met een man naar bed gaat tenzij ze een relatie met hem heeft, "echt waar". Zoenen heeft ze minder problemen mee. "Ik ben gek op zoenen. Maar daar blijft het dan ook bij. Ik neem nooit iemand zomaar mee naar huis, maar slaap gewoon bij mijn dieren in bed."


Paris Hilton

Barthez verlaat woedend training

Hij heeft nog geen minuut voor zijn nieuwe club Nantes onder de lat gestaan, maar Fabien Barthez heeft al wel een conflict met trainer Georges Eo. Barthez was het er niet mee eens dat hij na twee dagen training bij de reserven werd ingedeeld voor een oefenpartij.

De 35-jarige doelman voelde zich voor schut gezet worden en verliet daarom woedend het veld. Barthez was het oneens met de beslissing van Eo, die hem op de bank wou laten starten in de bekerwedstrijd tegen Guingamp.

'TomKat' en 'pwnen' mogen niet meer

Icoon OpmerkelijkSommige frasen zijn zo vaak herhaald dat de betekenis totaal verloren is gegaan of gewoon helemaal niet meer leuk is. Een universiteit in Michigan heeft een lijstje gemaakt van de grootste ergernis opwekkende taalconstructies heden ten dage. Daarop staat onder meer de contaminatie 'TomKat' (van Tom Cruise en Katie Holmes) en de internetverbastering 'pwn' als in: "Ik pwn (own) je."

Andere termen die misbruikt, overgebruikt of totaal geen nut dienen zijn 'undocumented alien', die nogal eens als eufemisme voor een illegale immigrant wordt gebruikt. De studenten uit Michigan vinden dit net zo belachelijk als een drugsgebruiker die een 'undocumented pharmacist' wordt genoemd.

Ook het woord 'awesome' is betekenisloos geworden, menen ze. "Ik heb mijn diploma gehaald." Awesome! "Mijn moeder is net geraakt door een auto." Awesome! Tevens geven ze de tip aan toekomstige vaders zichzelf schaamte te besparen door op te houden met roepen "We're pregnant!" als alleen diens partner dat is.


Awesome!

Gedetineerde eet mogelijk hart celgenoot op

Icoon BizarEen 35-jarige gevangene heeft in de gevangenis in het Franse Rouen een 31-jarige medegevangene vermoord. Vervolgens heeft hij waarschijnlijk een deel van diens hart opgegeten. Het slachtoffer werd woensdag dood aangetroffen in zijn cel. Hij had een flink gat in zijn borstkas.

De dader en het slachtoffer zaten samen opgesloten in één cel. Waarschijnlijk hebben de twee ruzie gekregen. De verdachte heeft zijn celgenoot met een plastic zak om het leven gebracht. Daarna zou hij een deel van het hart van het slachtoffer hebben verorberd. Autopsie moet nog gaan uitwijzen of dat waar is.

Met dank aan BeejEm voor de submit.

Nijntje is sip

Icoon Binnenlands'Nijntje is sip. Utrecht is niet meer zo schoon. En omdat Nijntje daar woont, zit zij nu in een dip. Zal Nijntje ooit nog kunnen lachen?'

Op 50 afvalbakken in de binnenstad van Utrecht zal vanaf maandag het konijn Nijntje pronken. Tekenaar Dick Bruna heeft het gezicht van zijn welbekende icoon een sip mondje gegeven, omdat hij de binnenstad van Utrecht nog niet schoon genoeg vindt. De stickers zijn bedoeld om bezoekers van de stad te attenderen op de afvalbakken en ze daarnaast op te fleuren. De stickers gaan gemiddeld een jaar mee en de gemeente Utrecht hoopt dan ook dat Dick Bruna volgend jaar een lachend gezicht kan afbeelden.

Vuurwerkdode kwam door schietlont

Icoon BinnenlandsDe 36-jarige Barendrechter Serge Sluijters die in nieuwsjaarnacht de discutabele eer had als eerste op Teletekst te staan als vuurwerkdode, is om het leven gekomen door een Belgisch professioneel stuk vuurwerk. In het Algemeen Dagblad beamen zijn vader en vriendin Esther, met wie hij spoedig zou gaan trouwen, dat het een in ons land illegaal stuk vuurwerk betrof.

De vader van Serge: ''Het vuurwerk kwam uit Essen in België en inderdaad, in ons land is het illegaal. Maar het was een professioneel stuk vuurwerk, uit de fabriek. In de media is de indruk gewekt dat Serge met oorlogstuig aan het rommelen was. Dat doet ons veel pijn, want hij deed alles goed doordacht.''

Waar Serge niet goed over gedacht had, ook al omdat een gebruiksaanwijzing voor particulieren ontbrak, was dat er weliswaar een lont van één meter aan de mortier zat, maar dat dit een zogenaamde schietlont betrof. Serge wist niet dat deze lont elektronisch moest worden ontstoken en niet met open vuur, want dan brandt de lont in no-time op.

Gezicht weg
Toen Serge de lont met vuur aanstak, werd de mortier binnen één seconde gelanceerd en belandde midden in het gezicht van Serge, die nog boven de lanceerinrichting hing. Zijn vriendin zag hem op straat vallen en wist gelijk dat het mis was. Zijn hele gezicht was weggeslagen. Waarschijnlijk was hij op slag dood.

Serges vader: ''Laat dit een les zijn voor iedereen die vuurwerk in België haalt. Al ben je nog zo voorzichtig, je weet niet wat je in handen hebt. Dat is het enige domme geweest van Serge.''

Serge wordt zaterdag begraven. Speciaal voor de krant zochten de nabestaanden een foto uit van Serge en Esther. Om het vuurwerkslachtoffer 'ook weer een gezicht' te geven.



Esther en Serge

10 jaar geleden: De Elfstedentocht van 1997

Vandaag is het precies tien jaar geleden dat de laatste Elfstedentocht is verreden. De “roep” om een nieuwe tocht wordt steeds luider. Maar gezien de huidige weersomstandigheden lijkt een nieuwe Elfstedentocht verder weg dan ooit. Om het heimwee naar natuurijs wat te stillen, kijkt FOK!sport terug op de tocht van ’97.

De omstandigheden in 1997
De Elfstedentocht draait uit op een helse slijtageslag. Eén dode toerrijder, 30 tot 35 gewonden die met gebroken heupen, been-, schouder- en kaakfracturen en zelfs een grotendeels afgeschaafde neus voor langere tijd in ziekenhuizen worden opgenomen. Daarnaast zijn er nog vele honderden licht gewonden die na eerste hulp weer naar huis konden. Zeker 5000 van de 16372 rijders moeten opgeven.

In het commandocentrum van de GGD in de Leeuwarder brandweerkazerne heerst een crisissfeer. Ambulances rijden op en aan over de smalle wegen op het Friese platteland. Brancards en dekens moeten worden aangesleept om mensen van het ijs te halen. In de loop van de avond raakt zelfs het verband op.

"De dag was fantastisch, maar zóveel gewonden alleen al 20 in de Friese ziekenhuizen en nog eens 10 tot 15 slachtoffers die naar elders vervoerd zijn dat is toch wel heel erg veel", verzucht chirurg J.A. Zijlstra, werkzaam in het Medisch Centrum Leeuwarden-Zuid. "Het gewondencijfer ligt vele keren hoger dan bij voorgaande Elfstedentochten."

Een 57-jarige man uit Oss sterft in de buurt van Wijnaldum op het ijs. Hij vindt de dood als gevolg van een hartinfarct door grote spanning en felle kou. Hij wordt gevonden door Elfstedenrijders. Het is voor het eerst sinds 1947 dat er in de Elfstedentocht een dodelijk slachtoffer valt te betreuren.

De wedstrijd in 1997
In Leeuwarden vertrekken om 05.30 uur 301 wedstrijdrijders. Na een sprint van 1900 meter is Patrick Snijders als eerste bij het ijs. De Fin Paalasma heeft zijn schaatsen het snelst aan.

Op de donkere ijsvlakte vliegt Henk Angenent met 'mijnwerker' Fausto de Marreiros voorop richting Balk. "Fausto had een lamp op zijn hoofd. Een mooi richtpunt voor Henk van Benthem en mij. Achter ons reden nog vier anderen. Op het Slotermeer werden wij naar links gestuurd, de rest ging de andere kant op. Door de sterke rugwind waren zij zo uit zicht. Even raakte ik in paniek, ik zag De Marreiros niet meer. Ik wist, dat ik naar rechts moest en draaide die kant op. Tussen het riet brandde een lampje. Fausto! Plotseling reed ik weer tussen Kramer en Kleine. Zo ramden wij door en vielen er steeds meer af."

Uit de schemering duiken Angenent, Hulzebosch, Verduin, Henk van Benthem, Kleine, Stam, de gebroeders Ruitenberg, Hagen, Van Meggelen, Jan Bakker en Yep Kramer op. Voor Workum kunnen de overige wedstrijdrijders de eindzege vergeten.

In Franeker haakt de uitgeputte Edward Hagen als eerste af. Een onderschatte aanval van Henk van Benthem op De Ried betekende het einde van de gebroeders Ruitenberg en de aan zijn ribben geblesseerde Yep Kramer.

Angenent: "Ik zag Verduin reageren. Even heb ik gewacht. Toen ben ik er zelf naartoe gesprongen. Kleine ging mee, de groep werd meer en meer uitgedund. Op weg naar Dokkum keek ik om mij heen. Wij waren nog met zijn zessen. Normaal win ik het van deze groep, dacht ik. Waarom dan vandaag niet?"

Met de wind tegen en de wind in de rug probeert Bert Verduin voor en na Dokkum alleen weg te komen. Beide keren wordt de Nederlands kampioen op natuurijs teruggepakt. Na de tweede doorkomst in Bartlehiem probeert Piet Kleine meerdere malen te ontsnappen. Zeven keer versnelt de 45-jarige Kleine, maar Angenent houdt de groep bijeen.

”Het is gek, maar het kostte mij weinig moeite om steeds die gaten dicht te rijden. Op de Bonkevaart ging Verduin ook nog eens van ver aan. Ideaal. In de sprint trok Hulzebosch zich een paar keer aan mij op. Dat gebeurt gewoon, ik voelde aan hem dat hij het opgaf. Op de finish werd ik bedolven, ik herinner mij alleen de dikke zoen van staatssecretaris Terpstra, een fantastisch mens. Opeens stond ik met mijn schaatsen op straat. Toen vond ik de drukte genoeg en heb ze rustig uitgetrokken. Mijn schaatsen zijn mij dierbaar."

Het stempeldrama
Piet Kleine verliest zijn vijfde plaats doordat hij in Hindeloopen een stempel mist. De beslissing van de wedstrijdleiding roept de nodige discussie op. Er wordt -zo blijkt later- vaker snel en daarom “slordig” gestempeld.

Jan Eise Kromkamp die als zeventiende over de finish kwam, kan in Franeker zijn stempelkaart niet vinden en laat daarom het verplichte stempel van Franeker, Dokkum en Leeuwarden op de mouw van zijn schaatspak plaatsen. "Mijn vrouw heeft opdracht gekregen het pak naast de wasmachine te laten liggen, omdat het wellicht nog als bewijsmateriaal moet dienen," zegt hij.

Erik Hulzebosch, kan maar vier stempels op zijn kaart ontdekken. "De rest stond op de mouw van mijn pak, doordat de stempelaars missloegen".

Piet Kleine wordt al snel overstelpt met sympathiebetuigingen uit het hele land. Een bejaarde schaatsliefhebber komt hem het Elfstedenkruisje brengen dat hij zelf in 1942 heeft veroverd. "Als iemand een kruisje verdient, dan ben jij het," zei hij. "Daarom mag je die van mij hebben."

"Piet is het slachtoffer geworden van de televisie-uitzending," zegt zijn echtgenote Janny. "Er is ons al verteld dat de eerste dertig wedstrijdrijders allemaal stempels misten door de chaotische toestanden bij de stempelposten. Maar de kaarten worden niet gecontroleerd. De beslissing zal wel nooit meer worden teruggedraaid. Jammer, Piet had beter verdiend."

Het bestuur van de Vereniging De Friesche Elfsteden lijkt zwaar met de kwestie-Kleine in de maag te zitten. Wedstrijdleider Gerrit van den Ham verklaart: "De beslissing was onvermijdelijk, omdat overduidelijk is gebleken wat er in Hindeloopen gebeurd is."

”Er wordt een commissie ingesteld, die de stempelkaarten van de wedstrijdrijders gaat controleren, maar deze commissie zal absoluut geen schaatspakken of handschoenen met stempels bij de controle betrekken. We zullen ons daarna beraden of er iets veranderd moet worden aan het systeem van de stempelposten."

Inmiddels is de discussie over stempelkaarten weer springlevend. Veel experts vragen zich af of stempelen nog wel van deze tijd is. Het bestuur van de Vereniging De Friesche Elfsteden wil ook in 2007 het stempelen echter in ere houden.

Ten Cate niet blij met mentaliteit Ajacieden

In een interview met het sportblad Sportweek heeft Henk ten Cate de vinger op de zere plek binnen Ajax gelegd. Ten Cate geeft in het interview een verklaring voor de slechte prestaties van zijn elftal de afgelopen weken.

De trainer van de Amsterdammers zegt dat er volgens hem iets mis is met de instelling van bepaalde spelers. "Je moet ook pijn kunnen en willen lijden. Ons spel oogt vermoeid, de scherpte is er vanaf. Bovendien constateer ik een gebrek aan duelkracht. Wij hebben allemaal goede spelers, maar ze missen wat".

Volgens de Amsterdammer zit het voetballend wel goed, maar juist op momenten dat het even niet loopt ontbreekt er nogal eens wat aan. "Er zijn ook momenten in wedstrijden, dat de beuk erin gegooid moet worden. Het gaat niet alleen om het kijkgenot, om hoogstaand voetbal. Je moet ook pijn kunnen en willen lijden. Wat dat betreft zou je kunnen afvragen of deze selectie wel goed in balans is."

"Aan persoonlijkheden ontbreekt het bij ons niet, maar het gaat uiteindelijk toch om het collectieve resultaat. Je moet jezelf kunnen wegcijferen voor het elftal. Misschien moeten we wel een andere richting inslaan. Op zoek naar een ander soort speler. Het kan geen toeval zijn dat Jaap Stam en Gabri momenteel het hoogste rendement hebben".

Babylijkje gevonden in Den Bosch

Icoon PolitieDe politie heeft vanochtend rond 09:40 uur een babylijkje gevonden in het recreatiegebied Engelermeer in Den Bosch. Het lag in de berm naast een fietspad. De politie kreeg een melding van voorbijgangers die de gruwelijke vondst hadden gedaan.

De technische recherche zoekt op de vindplaats en krijgt daarbij hulp van de ME. Vanuit een politiehelikopter zijn luchtfoto's van het gebied gemaakt.

Het stoffelijk overschot gaat vandaag nog naar het Nederlands Forensisch Instituut voor sectie. Een rechercheteam van vijftien politiemensen onderzoekt de zaak.

Met dank aan roadmanager1 voor de submit.

Uitdelen varkenssoep toch niet racistisch

Icoon BuitenlandsEen Franse organisatie met extreem-rechtse banden mag doorgaan met het distribueren van varkenssoep aan daklozen en zwervers. De organisatie was naar de rechter gestapt, nadat de politie hun activiteiten had stopgezet omdat die racistisch zouden zijn. Joden en moslims die geen varkensvlees willen of mogen eten worden opzettelijk benadeeld, aldus de politie.

De rechtbank oordeelde dat de voedselverspreiding overduidelijk discriminerend is, maar niet gestopt kan worden omdat de 'goeddoeners' niemand hulp weigeren. De burgemeester van Parijs veroordeelt de beslissing en roept de politie op in beroep te gaan.

"Nu ik dit initiatief, dat riekt naar xenofobie, onder ogen krijg, kan ik niet duidelijker onderstrepen dat wij er alles aandoen om elke vorm van discriminatie, racisme en antisemitisme de kop in te drukken", aldus burgemeester Betrand Delanoe in een verklaring.

Hingis naar laatste vier Gold Coast

Martina Hingis heeft op de Women's Hardcourt Championships in het Australische Gold Coast de halve finale weten te bereiken. De Zwitserse was met 6-3 en 6-1 te sterk voor de Colombiaanse Catalina Castano.

In de halve finale, die morgen op het programma staat, moet Hingis het opnemen tegen de Italiaanse Tathiana Garbin. De andere halve eindstrijd gaat tussen de als tweede geplaatste Russische Dinara Safina en de Israëlische Shahar Peer.

Hoge Franse onderscheiding voor Todt

Scuderia Ferrari teambaas Jean Todt heeft in Frankrijk een hoge onderscheiding gekregen. Todt mag zich nu grootofficier in het Legioen van Eer noemen.

Men kan alleen toetreden tot het Legioen van eer wanneer je veel hebt betekent voor de Franse natie. De kleine Fransman werd in 2001 al benoemd tot commandeur in het Legioen van Eer en heeft nu dus promotie gemaakt tot grootofficier. Dit is de op één na hoogste onderscheiding in Frankrijk die uitgereikt wordt door de president.

Ook Henman niet op Australian Open

Na de eerdere afzeggingen van Mark Philippoussis en Justine Henin-Hardenne, doet ook Tim Henman later deze maand in Melbourne niet mee aan de Australian Open.

De Engelse tennisser kampt met een knieblessure. "Dit is een grote teleurstelling", aldus Henman tegenover The Times. Henman moet de blessure laten genezen met rust. "Dit is pas het tweede Grand Slam dat ik mis, dus wat dat betreft mag ik niet klagen. Ik wilde erg graag in Australië spelen, met de zon op mijn rug. Ik heb echter nog een paar weken nodig om fit te worden. Ik hoop er in februari weer bij te zijn."

Verstappen met oude Tyrrell over A73

Jos Verstappen heeft gisteravond in een oude Tyrrell een demo gegeven op de A73. Een voorproefje op wat komen gaat tijdens de Euro Racing Limburg op 23 en 24 juni 2007.

Na het tekenen van het contract tussen de Limburger en de organisatie stapte Verstappen in zijn oude Tyrrell waarmee hij tien jaar geleden in de Formule 1 reed. "Het is altijd een spektakel wanneer je een show mag weggeven met een Formule 1 auto. Welke, waar, wat of hoe, dat maakt dan niet uit. Het was erg leuk om hier in de Roertunnel te rijden. Ik heb de auto een paar keer in een spin gegooid en er zelfs nog een donut uitgekregen. Dat was nog best lastig met slicks op het natte betonnen wegdek en bovendien bergop, maar het lukte wel ," vertelt Verstappen op zijn website. "Ik denk dat Euro Racing Limburg heel groots gaat worden", zegt The Boss, die nog niet weet of hij er dan ook bij zal zijn. "Of ik er dan zelf bij zal zijn, is nog even afwachten. Dat is wel de bedoeling en als het kan in de auto waar ik op dat moment in race. Dat zou mooi zijn." De organisatie verwacht zo'n 100.000 bezoekers tijdens het evenement.

Gené met Peugeot naar Le Mans

Marc Gené, testcoureur van Ferrari, is door Peugeot uitgenodigd om met de nieuwe 908 mee te doen aan de 24 uur van Le Mans, zo meldt de Spaanse krant AS.

De Spanjaard zal goedkeuring van zijn team nodig hebben om daadwerkelijk mee te mogen doen. Peugeot en Ferrari zijn op dit moment in onderhandeling over de deelname van de 32-jarige Gené.

Peugeot doet voor het eerst weer mee sinds 1994, het laatste jaar van de Group C reglementen. De 908 heeft een 5.5 liter V12 Hdi motor, die evenals de Audi R10 diesel als brandstof gebruikt.


Peugeot 908

De 24 uur van Le Mans zal plaatsvinden op 16 en 17 juni.

Sutil zware dobber voor Albers

Volgens McLaren Mercedes coureur Lewis Hamilton zal Christijan Albers een flinke klus hebben om teamgenoot Adrian Sutil te verslaan.

Hamilton en Sutil waren teamgenoten bij het ASM team in de F3 Euroseries."Iedereen weet wat Albers kan, maar ik denk dat Sutil hetzelfde zal doen bij Albers, zoals Robert Kubica dat bij Nick Heidfeld deed. Albers zal flink wakker geschud gaan worden. Eigenlijk denk ik dat Adrian sneller zal zijn. Hij is een erg goed coureur waarvan ik veel geleerd heb toen we teamgenoten waren," aldus de 21-jarige Engelsman. Hamilton won het F3 Euroseries kampioenschap en Sutil behaalde de tweede plaats.

Westermoskee twee keer zo duur

De Westermoskee in Amsterdam blijkt twee keer zo duur uit te vallen als is gedacht. In plaats van negen miljoen euro kost het gebedspand ruim achttien miljoen euro.

Dat maakte voorzitter Fati Ucler Dag van de stichting bekend die de bouw van de moskee beheert. Eerder werd al duidelijk dat de bouw al de nodige vertraging had opgelopen. De exacte kosten van het gebedshuis zijn nog niet bekend gemaakt. De oorzaak van de misrekening zou een slechte boekhouding zijn. De onderhandelingen met de aannemer moeten nog beginnen. In de Westermoskee moet ruimte komen voor een gebedsruimte, een sociaal cultureel centrum en bedrijfsruimtes.


Een maquette van de toekomstige Westermoskee

Fietsende Tanzaniaan van vluchtstrook gehaald

Icoon OpmerkelijkDe politie heeft een fietsende Tanzaniaanse student van de snelweg A27 geplukt die daar met zijn mountainbike reed. De 33-jarige student diergeneeskunde was onderweg van zijn huis in Utrecht naar de universiteit in de Uithof.

De man was zich volgens de politie van geen kwaad bewust. In Tanzania gebruiken fietsers de vluchtstrook regelmatig. Toch gaven de agenten de man een boete van 75 euro. Ook kreeg hij politiebegeleiding om over het fietspad naar de universiteit te rijden.

Met dank aan Chadi voor de submit.

Whitney Houston moet haar spullen veilen

Icoon ShowbizzDe Amerikaanse zangeres Whitney Houston is genoodzaakt volgende week in New Jersey een hoop spullen te verkopen die ze tijdens haar optredens heeft gebruikt. Dit nadat ze al een jaar niet meer over de brug kon komen bij de opslagplaats van al haar dure prullaria. Deze zouden schier een miljoen dollar op moeten brengen.

Alles met elkaar betreft het vierhonderd voorwerpen, waaronder een doorzichtige piano, keyboards, drumstellen, een vorkheftruck, ongebruikte jasjes, dure avondjurken, en beha's. De opbrengt wordt gebruikt om Houstons schulden mee af te lossen.

Veilinghouder Steve Newmark zegt er wel bij dat het niet de bedoeling is dat de veiling één groot graaifestijn voor de groupies van de zangeres wordt. "Er zit best persoonlijk spul tussen, waaronder haar ondergoed. Daarom kunnen alleen gekwalificeerde kopers de veiling bijwonen. Fans die alleen een luttel prulletje komen halen, komen er niet in."


Whitney Houston

Gevangenis heeft tekort aan matrassen

Icoon MisdaadDe gevangenis van het Vlaamse Vorst heeft een tekort aan matrassen. Het complex telt 620 gevangenen, terwijl er maar 610 matrassen liggen. Dat blijkt uit telling van de Vlaamse vakbonden. Het cellencomplex kan officieel eigenlijk maar vierhonderd gevangenen herbergen.

De vakbonden wijzen op de gevolgen; sommige bajesklanten slapen noodgedwongen op dekens. Ook wordt er maar gekookt voor zeshonderd mensen. Er is ook al een tekort aan voedsel. De vakbonden vrezen dat er weer opstanden onder de gevangenen zullen uitbreken. Vorig jaar staakten in verschillende cellencomplexen ook de cipiers. Die zullen weer gaan staken als er voor morgen niets gebeurt. De gevangenisdirectie heeft een waarschuwingsbrief van de vakbonden gekregen.

'It giet' nog wel een paar keer 'oan'

Icoon SchaatsenHet is vandaag precies tien jaar geleden dat de laatste Elfstedentocht is gereden. Door de zachte winters wordt de kans steeds kleiner dat er ooit nog een 'Tocht der Tochten' komt. Toch verwacht het KNMI dat de rit uit 1997, gewonnen door spruitjesteler Henk Angenent, niet de laatste is geweest. Ook deze eeuw zal de Friese tocht nog wel een keer of tien gehouden worden, meent het KNMI. Afgelopen eeuw werd de tocht 15 keer verreden.

Als wereldwijd de temperatuur met maximaal 6 graden Celsius stijgt (hetgeen het KNMI verwacht), zal het tien keer koud genoeg zijn voor een Elfstedentocht, zo voorspelt het KNMI. Bij een temperatuurstijging tussen 1,4 en 5,8 graden komen er wellicht meer. Bij een stijging van 8 graden zijn er echter helemaal geen tochten meer te verwachten. Het Meteorologisch Instituut benadrukt wel dat het slechts om voorspellingen gaat. De realiteit kan heel anders uitpakken.

In de vorige eeuw heeft het ook ooit 22 jaar geduurd voordat de Elfstedentocht weer kon worden verreden. Na 1963 duurde het tot 1985. Maar toen werd de tocht ineens bijna drie keer achter elkaar gereden. Overigens had de Elfstedentocht mogelijk in de winter van '78/'79 ook gereden kunnen worden, als men toen het aantal kluunplaatsen had gehanteerd wat men in de jaren '80 ging toepassen (ook ijstransplantatie werd toen nog niet gedaan). Maar dan nog blijft er een groot gat zitten tussen de strenge winters van 1963 en 1979.

Tenslotte nog de verwachting van weerman Piet Paulusma, adviseur van de Elfstedenorganisatie. Hij verwacht vóór 2040 nog vier tochten en tussen 2040 en 2100 drie tochten. Volgens hem is vanaf het moment dat de route is dichtgevroren, nog tien dagen vorst nodig om het ijs dik genoeg te krijgen.



Toenmalig voorzitter Henk Kroes in 1997:
'It giet oan'

André Hazes meeste gedraaid in de horeca

Icoon MuziekWas vorig jaar Jan Smit met Als De Nacht Verdwijnt nog de meest gedraaide plaat in de horeca, dit jaar heeft André Hazes de nummer 1 positie ingenomen. ''t Laatste Rondje' heeft de Volendammer met zijn plaat naar de tweede plaats verstoten. Op nummer drie staat Love Generation van Bob Sinclar.

Rood van Marco Borsato komt vanuit niets binnen op de achtste plaats, zo blijkt uit het vandaag gepubliceerde jaaroverzicht van de Horeca Hot 30. Ondanks de topposities van Hazes en Smit is het aandeel Nederland het afgelopen jaar gezakt. In 2005 stonden nog 29 Nederlandse producties in de lijst, dit jaar zijn het er 26.

Japanse video's

Japanners zijn gek maar ze kunnen ook af en toe wel eens serieus zijn. In de volgende serie filmpjes die door Crashcat in de submit waren gedropt krijg je dit volk en hun land van alle kanten te zien.

Tourist made video of Tokyo.
Japanse Got Milk reclame.
Gesubde Japanse Fanta reclame.
Japanse graphic artiesten.
Sexy Japanse schoonheden.
Aaah.. De gekste Japanse show.
Zelfs Japan kent Reggae dansen.
Mid 90's Japanse flashmob.

Provincie Groningen pakt armoede aan

Icoon BinnenlandsDe provincie Groningen wil de armoede in het noorden van het land aanpakken. Uit onderzoek van Provinciale Staten blijkt dat bijna een derde deel van de Groninger bevolking op de rand van de armoede leeft. Dat heeft de provincie donderdag bekendgemaakt.

Groningen heeft het hoogste armoedecijfer van Nederland. Groningers komen vaker in de schuldhulpverlening terecht dan mensen elders. Ook is het gemiddelde schuldbedrag in Noord-Nederland 20 tot 30 procent hoger dan in de rest van het land, aldus een woordvoerder.

Provinciale Staten noemen de ontwikkeling zorgwekkend en onderzoeken daarom nu wat de provincie voor deze inwoners kan doen.

65-plussers
Vooral eenoudergezinnen, werklozen en arbeidsongeschikten in Groningen hebben financiële problemen. Opvallend is dat 65-plussers minder vaak moeite hebben om rond te komen dan jongere mensen, blijkt uit het onderzoek.

Om de eindjes zo goed mogelijk aan elkaar te knopen, bezuinigen de mensen met weinig inkomen vooral op uitgaan en vrijetijdsbesteding, kleding, vakantie, kranten en tijdschriften. Het minst bezuinigen zij op medische voorzieningen als de thuiszorg en tandarts.

CrimeCraft aangekondigd voor 360, PS3 en PC

De ontwikkelaar Vogster gaat met behulp van de Unreal 3 Engine een nieuwe MMO-game ontwikkelen genaamd CrimeCraft. Het spel speelt zich af in een moderne stad, waarin de speler met behulp van het runnen van één of meerdere bedrijven geld moet verdienen.

Er zullen echter ook criminele organisaties aanwezig zijn die de speler het leven zuur zullen maken. Je kunt er ook voor kiezen om je juist bij deze organisaties aan te sluiten. Het is mogelijk om auto's, gebouwen en bedrijven in je bezit te hebben en deze bedrijven kunnen bestaan uit een bank of bijvoorbeeld een magazijn. Een speciaal sociaalsysteem zal ervoor zorgen dat problemen ook opgelost kunnen worden zonder een schot te lossen.


Met dank aan Mordreth voor het submitten van dit nieuws

DS verslaat PSP in december in de UK

Er zijn een aantal hardware-cijfers bekend uit de UK, waaronder de handheldverkopen in de laatste weken voor de Kerst. In de laatste drie weken zijn er 250.000 DS'en verkocht en 166.000 PSP's. De Nintendo DS heeft zelfs in één week bijna 100.000 stuks verkocht.

Naast deze cijfers zijn er ook een aantal totaalcijfers verschenen voor 2006. Van de PSP zijn er in totaal 800.000 stuks verkocht, en van de Xbox 360 zijn er in totaal 740.000 stuks verkocht. Van de PS2 zijn voorlopig alleen de cijfers voor de laatste drie weken bekend, waarin er gemiddeld 40.000 stuks per week zijn verkocht.

SBS6 gaat afvallen met Sterren

Icoon TelevisieSBS6 komt volgende maand met een speciale editie van het goed bekeken afslankprogramma 'De Afvallers'. Normaal worden daar ON'ers (Onbekende Nederlanders) in gevolgd, maar nu zal men zich richten op BN'ers.

Per twee BN'ers zal een coach worden aangesteld die hen zal begeleiden. Het programma zal 3 maanden duren.

Het programma is getiteld 'Afvallers met Sterren'. De Sterren zullen overigens niet bij iedereen even bekend zijn, vandaar een korte uitleg tussen haakjes.

Aan het programma doen mee: Linda Wagemakers (bekend als zangeres en uit musicals), Menno Köhler (presentator van 6Pack), Justine Pelmelay (zangeres), Mark Dakriet (zanger Replay), Bob Offenberg (een 10-jarig zangertje), Renee de Haan (levenslied zangeres), Henk Pleket (zanger van de Havenzangers) en Rachel Massing (uit het tv-programma Groeten uit de Rimboe).



Zanger Bob (Offenberg)

Bank geeft kat een creditcard

Icoon Opmerkelijk Een Australische bank heeft zichzelf te kijk gezet door zonder problemen een creditcard aan een kat te geven. Katherine Campbell, zelf een klant van de bank, vroeg onlangs een tweede kaart voor haar rekening aan onder de naam van haar kat. Ze wilde daarmee de veiligheid van het identificatiesysteem van de bank testen.

De kat Messiah kreeg vervolgens zonder probleem een creditcard opgestuurd van The Bank of Queensland. "Ik kon het niet geloven", aldus de kattenbezitster. "Mensen moeten zich goed realiseren dat dit kan, en banken moeten hun beveiliging verbeteren."

De bank heeft inmiddels zijn excuses aangeboden. "Dit had niet moeten gebeuren." De creditcard van Messiah is inmiddels ook ingetrokken.

Ontslag agenten na kindermoorden India

MisdaadNaar aanleiding van de gruwelijke serie kindermoorden die eind december in India in een plaats net buiten New Delhi aan het licht kwam, zijn zes politiemensen ontslagen en drie op non-actief gesteld. De deelstaatregering verwijt hen niet te hebben opgetreden toen de afgelopen twee jaar steeds meer meldingen binnenkwamen over vermiste kinderen.

De politie kwam de seriemoord pas op het spoor toen bij een bediende een mobieltje van een vermist meisje werd aangetroffen. Toen men ging graven op het erf van zijn baas om een huis in Noida, een sjieke buitenwijk van New Delhi, werden de schedels en ledematen van 17 omgebrachte kinderen en jonge vrouwen aangetroffen.

Inmiddels heeft de bediende de moord op zeker tien kinderen en vijf vrouwen bekend. Hij zei zijn slachtoffers te hebben onthoofd. De lichaamsdelen verborg hij in de achtertuin of in een open riool. Vermoedelijk lokte hij ze naar de woning in opdracht van zijn baas, en heeft die de slachtoffers verkracht waarna ze samen de slachtoffers vermoordden.

Volgens bewoners van Noida zijn de afgelopen jaren 38 kinderen uit de buurt rond het huis verdwenen. De politie zou er weinig aandacht aan hebben besteed.

CNN blundert met 'Obama'

Icoon Televisie De Amerikaanse nieuwszender CNN heeft zijn excuses moeten aanbieden na een pijnlijke typefout. De zender liet de titel 'waar is Obama' zien als aankondiging voor een documentaire over de terrorist Osama bin Laden.

Op zich geen probleem, ware het niet dat Barack Obama een senator is. Obama wordt gezien als een belangrijke man binnen de Democratische partij. Hij wordt zelfs algemeen getipt als één van de kandidaten voor de presidentsverkiezingen van november 2008, net als bijvoorbeeld Hillary Clinton.

"Wij willen ons voor deze nare typefout verontschuldigen", aldus presentator Wolf Blitzer, die ook persoonlijk zijn excuses aanbood. Obama zelf kon er waarschijnlijk wel om lachen, en heeft via een woordvoerder laten weten de excuses te accepteren.


Osama of Obama?

Modelstraaljagers

Je hebt altijd mensen die een normale hobby tot iets extreems weten te maken, gewoon een beetje vliegen met een modelvliegtuig was waarschijnlijk te saai voor de man in kwestie.

Tja, wat doe je dan, heel simpel je bouwt een miniatuurstraaljager die 300 kilometer per uur kan vliegen, en geef hem eens ongelijk want het ziet er geweldig uit, gaat er als de brandweer vandoor en hij klinkt ook als z'n grote broer.

Met dank aan Onverlaatje voor de submit.

Bayern München contracteert Schlaudraff

Jan Schlaudraff vertrekt na dit seizoen bij Alemannia Aachen. De aanvaller heeft een driejarig contract bij Bayern München getekend. Schlaudraff mocht voor een gelimiteerde transfersom van één miljoen euro bij Aachen vertrekken. In München zal de Duitser twee miljoen euro per jaar gaan verdienen.

De 23-jarige Schlaudraff speelde tot op heden één interland voor Duitsland. Bij Die Roten hoopt hij zich verder te ontwikkelen. Ik denk dat deze stap uit sportief oogpunt, een juiste beslissing is. Ik zie kansen om mij bij Bayern verder te ontwikkelen en meer internationale wedstrijden te kunnen spelen”, zo verklaarde Schlaudraff.

De aanvaller had ook kunnen kiezen voor Werder Bremen, Borussia Dortmund of Bayer Leverkusen maar koos uiteindelijk op gevoel voor Bayern München. Aanvankelijk wilde Bayern Schlaudraff al in de winterstop over laten komen. Alemannia Aachen stond er op dat de spits pas aan het eind van het seizoen mocht vertrekken.

VS steunt strijd tegen islamisten Somalië

OorlogVolgens Somalische en Keniaanse overheidsfunctionarissen steunen de Verenigde Staten actief de strijd van Ethiopische en Somalische eenheden tegen de islamisten in Somalië. Zo heeft de VS deze week satellietbeelden over de verblijfplaats van islamistische leiders ter beschikking gesteld.

Ethiopische gevechtshelikopters hebben naar aanleiding van die beelden dinsdag een aanval uitgevoerd. Vier helikopters zouden aan de grens met Kenia zes bommen hebben afgeworpen op een konvooi. Daarbij raakten ze bijna drie terreinwagens met daarin vermoedelijke islamistische leiders.

Amerikaanse schepen patrouilleren ook voor de kust van Somalië. Zo wordt voortkomen dat islamisten via zee ontvluchten. De Amerikanen zijn vooral bang dat radicale islamisten, die banden hebben met de terreurorganisatie al-Qaeda, het land langs deze weg verlaten. Ook is Kenia gevraagd de landsgrenzen te sluiten voor dergelijke personen. Onder druk van de Ethiopische militaire interventie zijn na twee weken van gevechten vrijwel alle islamitische milities Somalië uitgevlucht. Ze hebben echter gezworen vanuit het grensgebied met Kenia een guerrilla-oorlog te beginnen.

'Geheime locatie' formatiebespreking bekend

De 'geheime locatie' waar Jan Peter Balkenende (CDA), Wouter Bos (PvdA) en André Rouvoet (ChristenUnie) zich gisteren terugtrokken voor de kabinetsformatie, is uitgelekt. De Telegraaf kopte vanmorgen dat de fractievoorzitters zich samen met informateur Herman Wijffels ophouden in het Koetshuis van Landgoed Lauswolt in het Friese Beetsterzwaag.

Naast de fractieleiders en de informateur zijn in ieder geval ook Maxime Verhagen (CDA), Jacques Tichelaar (PvdA) en Arie Slob (ChristenUnie) als adviseurs aanwezig. Ook het hoofd van de Rijksvoorlichtingsdienst, Van der Wulp, is er gesignaleerd.

Op de 'geheime locatie' wordt geprobeerd de vorming van een nieuw kabinet 'een vliegende start' te geven. De bedoeling is voor de Statenverkiezingen van 7 maart klaar te zijn. Tot en met morgenmiddag werkt men vooral aan het onderlinge vertrouwen, wordt geprobeerd een missie voor een nieuw kabinet te formuleren en komen waarschijnlijk ook al enkele hete hangijzers aan bod, zoals het financiële beleid voor de komende vier jaar.

Het is bijzonder dat politieke leiders zich voor een kabinetsformatie enkele dagen helemaal afzonderen van de buitenwereld en zelfs blijven slapen op de 'geheime locatie'. Mogelijk gaan de gesprekken vanaf maandag weer verder op de gewone lokatie, het Binnenhof in Den Haag.

Het Koetshuis op Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag
Het Koetshuis op Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag

Tilburgse jongen (15) in gezicht geschoten

Icoon MisdaadEen vijftienjarige jongen uit Tilburg is in zijn woonplaats tijdens de jaarwisseling in zijn gezicht geschoten. Dat maakte de politie bekend.

De jongen stak met drie vrienden vuurwerk af in de Rentmeesterstraat. Toen ze een stukje gingen lopen voelde hij ineens een hevige pijn in zijn gezicht. In het ziekenhuis bleek dat hij was beschoten. Hij was naast zijn oog geraakt. Waarmee is geschoten is onbekend.

Screenshots Call of Duty: Roads to Victory

Er zijn weer wat nieuwe screens verschenen van het Call of Duty-deel op de handheld van Sony, de PSP. Call of Duty: Roads to Victory zal zich natuurlijk afspelen in de Tweede Wereldoorlog. Je krijgt het verhaal te zien door de ogen van drie geallieerden en je zal als speler meerdere missies voor jouw kiezen krijgen. Dit Call of Duty-deel zal ook een multiplayermode bevatten waarmee je met drie andere vrienden de missies kunt spelen.

Het spel wordt rond maart van dit jaar in Europa verwacht.







"Ferrari en McLaren krijgen het moeilijk"

De teambaas van Renault, Flavio Briatore, is van mening dat de kansen op succes in 2007 heel klein zullen zijn voor McLaren Mercedes en Ferrari. De Italiaan voorspelt dat zijn concurrenten een lastig seizoen tegemoet gaan.

"McLaren gaat het dit seizoen lastig krijgen", aldus de Italiaan in La Gazzetta dello Sport. "Ze hebben altijd al goede rijders zoals Kimi Räikkönen gehad en kondigen ook altijd heel snel aan dat ze wijzigingen doorvoeren om zich in te dekken. Maar dat excuus zal hen deze keer niet helpen."

Volgens Briatore zal zijn voormalige pupil Fernando Alonso dus een moeilijk jaar tegemoet gaan bij McLaren. En ook Ferrari zal het aankomend seizoen lastig krijgen. "Zonder Schumacher en Brawn zal Ferrari niet zo sterk zijn, maar dat is normaal wanneer je mensen van hun kaliber verliest."

In 1995 maakte Briatore het zelf mee. Toen bezorgde hij samen met Schumacher en Brawn het team Benetton de wereldtitel, maar na het vertrek van Schumacher en Brawn kon het team de volgende jaren nauwelijks nog races winnen. Een lot dat ook Ferrari dus mogelijk te wachten zal staan.

WoW: The Burning Crusade laat nog een keer van zich zien

Vlak voor de release van de uitbreiding voor het spel World of Warcraft zijn er weer enkele nieuwe screenshots van het nieuwe deel verschenen. De uitbreiding zal de spelers de mogelijkheid geven om nieuwe omgevingen te exploreren, nieuwe uitrustingen te dragen en andere rassen te ontdekken. World of Warcraft: The Burning Crusade zal op 16 januari in de winkelschappen liggen.






Rusland naar finale Hopman Cup

Rusland heeft de finale van het toernooi om de Hopman Cup bereikt. Het Russische tennisteam versloeg donderdag in Perth Frankrijk met 3-0.

Doordat de Russen hun eerste wedstrijd in groep A hadden verloren van gastland Australië, moesten zij met 3-0 winnen om de Fransen in de stand te passeren. In die missie wisten de Russen te slagen.

Nadia Petrova won haar enkelspel met 7-6 en 6-0 van Tatiana Golovin. In het mannenenkelspel versloeg Dmitri Toersoenov zijn Franse tegenstander Jerome Haehnel met 6-1 en 6-4. In het dubbelspel deelde Petrova en Toersoenov samen de genadeklap uit. Golovin en Haehnel gingen kansloos met 4-6 en 2-6 ten onder.

De tegenstander in de finale van het toernooi voor gemengde landenteams zal later vandaag bekend zijn. India, Spanje en Tsjechië zijn de kandidaten.

De "goede" voornemens van Uwe Boll

Hoewel elke gameverfilming van zijn hand hopeloos geflopt is en door zowel critici als publiek worden beschouwd als cinematografische dieptepunten, gaat onze grote vriend Uwe Boll vrolijk verder met game-franchises te vereeuwigen op film.

Wat kunnen we verwachten? Allereerst is er "In the Name of the King: A Dungeon Siege Tale" met onder meer Jonathan Rhys Davies, Ray Liotta, Mathew Lillard en Kristanna Loken. Dat wil zeggen, als Uwe een distributeur kan vinden, want vooralsnog wil niemand de film uitgeven.

Naast het vinden van een distributeur is Uwe inmiddels ook druk bezig met de verfilming van "Far Cry". Ubisoft wil de franchise graag in leven houden, en aangezien Crytek nu zich in het EA-kamp geschaard heeft, lijkt een film een ideaal redmiddel voor de franchise. De vraag is echter in hoeverre een Uwe Boll-film goed is voor het imago.
Dat moet Ubisoft zich ook gerealiseerd hebben, want volgens Boll bemoeit Ubisoft zich meer met deze film dan andere game-devs in het verleden zich met hun game-verfilmingen hebben bemoeid.

"Every other game I did so far, the game makers were happy I did a movie to support their franchise. With Far Cry, Ubisoft wants me to make a good movie because this is already a big franchise for them and they want to keep it going. I think they will be more involved in the whole process than the other companies before. We always want to make a good movie. In the past, the game companies never co-promoted the movie or even had a new game come out with the movie."

De gamefanaat krijgt daarnaast in 2007 ook nog te maken met Postal (met Zack Ward als Postal-dude) en Bloodrayne 2 (wederom met Kristanna Loken) van Uwes hand.
Alone in the Dark 2 staat ook gepland voor 2007, maar deze wordt "slechts" geproduceerd door onze oosterbuur, de regie laat hij over aan iemand anders.

Nieuwjaarsfeesten over de hele wereld

Tja en toen was het alweer 2007, de jaarwisseling achter de rug en heel langzaam maar zeker begint voor de meeste mensen de dagelijkse routine terug te keren.

Maar voor diegene die nog even willen genieten van Oud en Nieuw heb ik een leuke site, namelijk eentje met allemaal panoramafoto's die tijdens de jaarwisseling genomen zijn, van London tot Amsterdam en van New York tot Hong Kong, er is van alles terug te vinden. En ze zijn allemaal even mooi, dus je bent er niet zo een, twee, drie uitgekeken.

Met dank aan MMaverick voor de submit.

Laatste pro-formazitting Holleeder

Icoon Misdaad Vermeend 'topcrimineel' Willem Holleeder en vijf medeverdachten verschijnen donderdag voor de rechtbank voor een laatste zogeheten pro-formazitting.

Holleeder en de zijnen worden ervan verdacht dat zij jarenlang systematisch een aantal vastgoedhandelaren hebben afgeperst. In april zal de rechtbank inhoudelijk met de zaak beginnen. Het monsterproces zal naar verwachting drie maanden duren.

De Haarlemse rechtbank is belast met de zaak. De rechters houden uit veiligheidsoverwegingen zitting in het extra beveiligde gerechtsgebouw in Amsterdam-Osdorp. De officieren van justitie in de zaak zijn Koos Plooij en Saskia de Vries.

Een van de vermoedelijke slachtoffers van Holleeder was de Amsterdamse vastgoedmagnaat Willem Endstra. Hij werd in mei 2004 doodgeschoten. Voorafgaand aan zijn dood had hij in het geheim vele gesprekken met de inlichtingendienst van de Amsterdamse politie, waarin hij uitvoerig beschreef hoe hij en anderen door Holleeder werden afgeperst.

Endstra deed destijds ook een boekje open over Holleeder als organisator van een reeks liquidaties. Onlangs maakte het Openbaar Ministerie bekend dat het het onderzoek naar deze moorden heeft afgesplitst van de afpersingszaak. De moordzaken zullen vermoedelijk resulteren in een volgend proces tegen Holleeder.

Tennis: Henin niet in Australian Open

Icoon SportDe Belgische tennisster Justine Henin heeft zich donderdag afgemeld voor het eerste grandslamtoernooi van 2007, het Australian Open. Waarom de nummer een van de wereld niet in Melbourne verschijnt, is onduidelijk.

"Ik heb begrepen dat het om persoonlijke redenen gaat", zei toernooidirecteur Craig Watson van het toernooi in Sydney, dat een week eerder plaatsvindt. Ook voor dat toernooi meldde Hénin zich donderdag af. Volgens de organisatie van het Australian Open legt Hénin vrijdag een verklaring af.

In 2006 bereikte de Belgische de finale in Melbourne, die ze verloor. Het toernooi begint op maandag 15 januari.

Voor meer sportnieuws kun je terecht op FOK!sport

Van Dijk mag weg bij RKC

Voor doelman Rob van Dijk heeft de trainerswissel bij RKC Waalwijk niet goed uitgepakt. De 37-jarige doelman is door de nieuwe coach Mark Wotte niet alleen gepasseerd, hij mag ook vertrekken.

In de eerste negentien wedstrijden van dit seizoen stond Van Dijk onder de lat bij de Waalwijkers, maar afgelopen zaterdag, in de wedstrijd tegen FC Groningen(2-0 nederlaag), moest hij zijn plaats afstaan aan Jurgen Wevers. Wotte vindt dat Van Dijk te veel fouten maakt. Daarnaast had de trainer gezien dat Wevers in goede vorm verkeert.

Naast Wevers zou RKC in de winterstop een vervanger voor Van Dijk willen aantrekken. Harald Wapenaar, die mag vertrekken bij Vitesse, is een voorname kandidaat.

Paris Hilton toiletpapier

Als je van Paris Hilton de schijt krijgt dan is er goed nieuws voor je. Er is namelijk iemand die toiletpapier heeft ontwikkeld een hele tijd geleden. Gelukkig maar.

Maar wat nu helemaal geweldig is, is dat het gezicht van Paris Hilton nu op het toiletpapier gedrukt staat zodat je letterlijk je kont aan het gezicht van Paris kan afvegen. Nu nog even wachten totdat het in de lokale supermarkt ligt.

FA wil Sheffield-aanvoerder Morgan bestraffen

De Engelse voetbalbond FA wil de aanvoerder van Sheffield United, Chris Morgan, bestraffen vanwege zijn gedrag in de competitiewedstrijd tegen Arsenal van 30 december.

Buiten het zicht van arbiter Alan Wiley beging de verdediger een onbesuisde overtreding op Robin van Persie. De 29-jarige Morgan heeft tot vanavond de tijd om te reageren op de aanklacht van de FA. De Engelse tuchtcommissie zal zich vrijdag over het incident buigen.

'Manchester City aast op N'Kufo'

De Engelse krant The Sunday Mirror meldt dat Blaise N’Kufo in de belangstelling staat van het Engelse Manchester City. Momenteel is N’Kufo een belangrijke speler voor FC Twente, vooral door zijn geweldige scorende vermogen.

Voor Manchester City is de kans echter klein dat N’Kufo de overstap naar Engeland zal gaan maken. De 31-jarige aanvaller verlengde eerder zijn contract bij de Tukkers tot 2009, en FC Twente voelt er ook weinig voor om hem te laten gaan.

Henin niet naar Australian Open

Justine Henin-Hardenne heeft zich wegens onbekende persoonlijke redenen teruggetrokken voor de Australian Open, het eerste Grand Slamtoernooi van dit jaar.

De woordvoerder van het organisatiecomité, John Lindsay, heeft dat donderdag bevestigd. Er wordt verwacht dat de Belgische tennisster morgen met een verklaring komt. In 2006 was Henin nog verliezend finaliste bij de Australian Open en staat momenteel eerste op de huidige wereldranglijst.

Brieven aan Bas (2)

Ik vroeg me af of-ie ook wat van New Order bij zich had, als-ie toch alleen van plan was stampmuziek te draaien. De staatsmongool had zijn hoofdtelefoon op en deed of hij me niet zag. Ondertussen knipoogde hij nét iets te overdreven richting het vrouwelijke bezoek. Ik sloeg met mijn vuist op de tafel waarop de draaitafel stond, zodat er enkele beats per minuut de mist ingingen. Niet dat iemand het merkte, ik mikte goed op een andere beat zodat het leek alsof het zo hoorde. Puur toeval.

De volgende ochtend

Je kent dat wel. Je staat in een bar en naarmate de hoeveelheid bier in je lichaam toeneemt, begint het aantal lekkere wijven in de bar ook toe te nemen. Wanneer je helemaal volgetankt bent, van voor nauwelijks meer weet dat je van achteren nog leeft, en zelfs gaten in de muur aantrekkelijk begint te vinden, kies je je bedpartner voor die nacht en vertrekt naar huis.

Maar als je dan de volgende ochtend wakker wordt. Hoe ga je daar mee om?

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.