Microsoft aangeklaagd om mobiele Halo-game

In 2005 werd bekend gemaakt dat er een mobiele game zou verschijnen van Halo, ontwikkeld door In-Fusio. Microsoft zou echter de game niet willen uitgeven en nu sleept In-Fusio Microsoft voor de rechter.

In-Fusio zou Microsoft twee miljoen betalen in vier termijnen om een mobiele Halo-game te ontwikkelen. Ongeveer een jaar geleden werden de eerste ontwerpen getoond aan Microsoft, omdat deze wel eerst goedgekeurd moeten worden voor publicatie. In-Fusio zegt nu dat Microsoft al elf maanden niet inhoudelijk heeft gereageerd op deze ontwerpen, en als ze al reageren dan zeggen ze dat ze niet tevreden zijn zonder uit te leggen waarom.

In-Fusio staakte de betalingen omdat Microsoft zich niet aan de overeenkomst zou houden. Microsoft vind echter dat In-Fusio zich niet aan het contract hield, omdat ze niet betaalden. In-Fusio was echter de eerste om naar de rechter te stappen, en die mag nu bepalen wie er gelijk heeft. Als In-Fusio gelijk krijgt, dan mag Microsoft geen andere ontwikkelaar in handen nemen om een mobiele Halo-game te ontwikkelen.