Containerschip ramt spoorbrug

Icoon OngelukEen containerschip heeft vanavond de spoorbrug tussen Dordrecht en Zwijndrecht geramd. Het schip heeft een aantal containers verloren, aldus de politie. Waarschijnlijk is er niemand gewond geraakt.

Het ongeluk gebeurde rond 20.30 uur. Wat de precieze oorzaak is, is nog onduidelijk. Volgens een ooggetuige was het schip te hoog beladen en voer het met de bovenkant tegen de brug.

Treinverkeer tussen Rotterdam en Dordrecht is voorlopig niet mogelijk. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van meer dan een uur.

Update 23.23 uur
Inmiddels is bekend dat het binnenvaartschip inclusief lading 11 meter hoog was. De ruimte onder de brug bedroeg slechts 10,88 meter. Hierdoor schoven er twee tot vier containers van het schip af, aldus een woordvoerder van de politie. De lege containers zijn in de Oude Maas gezonken.

Persoonlijke ongelukken hebben zich niet voorgedaan en de schade aan de brug viel ook mee. Hierdoor kon rond 22.30 uur het treinverkeer weer op gang komen. Alleen het scheepvaartverkeer ondervindt vermoedelijk de rest van de nacht nog hinder van het ongeluk.

Containerschip ramt spoorbrug (foto: renz0r)
Containerschip ramt spoorbrug (foto: renz0r)