Eerste Formule 3-zege Yelmer Buurman

Zes dagen nadat Giedo van der Garde een race voor de Formule 3 Euro Series won, was er opnieuw een Nederlander de snelste in een Formule 3-race. Yelmer Buurman won een race voor het Brits kampioenschap op het natte Spa-Francorchamps.

Een week voor de BP Ultimate Masters in Zandvoort behaalde de 19-jarige Buurman zijn allereerste overwinning in de Formule 3. Buurman startte vanaf een matige tiende positie. Hij baande zich echter gestaag een weg naar voren. In de slotfase liep Buurman, die inmiddels tweede lag, snel in op leider Maro Engel. Drie bochten voor het einde wist Buurman de Duitser buitenom te passeren. "Ik had nooit gedacht te kunnen winnen, tot het ging regenen", aldus Buurman. De Nederlander liet al eerder zien dat hij goed overweg kan op een nat asfalt, zelfs als hij zoals hij, in Spa, op droogweerbanden rijdt.

"Op een droge baan kreeg ik de auto niet goed afgesteld. Het voordeel van de regen is dat de rol van een coureur groter is. Ik was op het einde van de race voorzichtig maar wist toch naar Maro toe te rijden. Ik moest een stukje over een extra gladde curbstone rijden om hem voorbij te gaan en had daardoor veel wielspin, maar bleef hem voor. Vanaf dat moment vertelde ik mezelf dat ik die laatste meters toch echt geen fout mocht maken."