Uitslag Tri-Nations speelronde 4

Corné (Curchulain)
De Rugbyers van Australië mochten op herhaling tegen Nieuw-Zeeland om de 32-12 nederlaag van drie weken geleden weg te poetsen. Dit keer echter in eigen huis, in het SunCorp Stadium in Brisbane. Helaas voor de Wallabies bleven de All Blacks echter ongeslagen.

Acht minuten duurde het totdat de 0-0 van het scorebord verdween. Stirling Mortlock zette de Australiërs met een penalty op 3-0. Slechts twee minuten later keken de Wallabies echter al tegen een achterstand aan. Joe Rokocoko scoorde de try en Dan Carter voegde de moeilijke conversie vanaf de zijlijn toe. Ruim een kwartier was er gespeeld toen Carter met een verre penalty de voorsprong uitbreidde. Een penaltypoging van Mortlock vanaf de rechter zijlijn ging vervolgens voorlangs en een poging van Carter haalde de 50 benodigde meters niet. Vier minuten voor de pauze bracht Mortlock de Australische achterstand terug tot vier punten, en bepaalde de ruststand op 6-10.

Na de rust kwam de druk meer op de All Blacks te liggen, en was Mark Gerrard zeer dicht bij de eerste Australische try. Vier minuten later voegde Carter echter nog een dropgoal aan het Nieuw-Zeelandse totaal toe, welke kort daarna gevolgd werd door opnieuw een penalty van Mortlock. Een beslissing van Matt Giteau om op twintig meter van de trylijn niet voor een penalty te gaan maar een line-out te kiezen zou wel eens bepalend geweest kunnen zijn. Met nog tien minuten te gaan hadden de Wallabies op een punt van de All Blacks kunnen komen, maar het werd uiteindelijk niets meer. Eindstand 9-13.

Volgende week is het Telstra Stadium in Sydney het toneel voor de laatste wedstrijd van de Wallabies in Australië. De Zuid-Afrikaanse Springboks komen dan op bezoek.

#LandGespeeldPt.WVGBonusVoorTegen
1.Nieuw-Zeeland31330018038
2.Australië3612027045
3.Zuid-Afrika2002001784

Puntentelling
Overwinning4
Gelijkspel2
Nederlaag0
Vier tries1 bonuspunt
Nederlaag binnen 7 punten1 bonuspunt