Mel Gibson opgepakt voor rijden onder invloed

ShowbizzActeur en regisseur Mel Gibson is vrijdag gearresteerd in Malibu, Californië, wegens het rijden onder invloed. De politie merkte hem op toen hij harder dan toegestaan over de weg racete.

Uit een blaastest bleek dat de Amerikaan een alcoholpromillage had van 1,2, terwijl 0,8 is toegestaan. Hij werd meegenomen en kwam na het betalen van 5.000 dollar borg weer vrij.

De acteur heeft een verleden van alcoholmisbruik. Ten tijde van de 'Lethal Weapon' en 'Mad Max' filmseries, ontbeet de in Australië opgegroeide acteur met vijf blikken bier. Dankzij de steun van de A.A. en bevriende sterren, zoals Tina Turner die met hem speelde in 'Mad Max Beyond The Thunderdome', wist hij de drank onder controle te krijgen en één van de grootste acteurs en regisseurs te worden van de afgelopen twintig jaar. Zo werd zijn film 'The Passion of the Christ', die hij zelf financierde voor 25 miljoen dollar, een wereldwijde hit die meer dan 600 miljoen dollar in de bioscoop opbracht.

Of Gibson weer is vervallen tot zijn aloude drankprobleem, of dat hij gewoon iets te veel had gedronken tijdens een diner, is niet bekend. Gibson heeft namelijk nog niet gereageerd.


Er valt even weinig te lachen voor Gibson

Met dank aan SunChaser voor de herschreven submit.