Van Nistelrooij vertrok om Ferguson

In zijn eerste persconferentie als speler van Real Madrid gaf Ruud van Nistelrooij gisteravond beknopt aan waarom hij weg wilde bij Manchester United.

Volgens de Nederlandse spits waren coach Sir Alex Ferguson en hij uit elkaar gegroeid. "Mijn relatie met hem werd beëindigd, en dat was pijnlijk", zei de 30-jarige spits. "Ik heb veel aan hem te danken. Hij wachtte op me toen ik geblesseerd was, en gaf me de kans om te spelen bij één van de grootste clubs in de wereld."

De spits gaf ook aan dat hij na de finale van de League Cup, waarin hij geen minuut speelde ondanks dat hij clubtopscorer was, de club wilde verlaten. "Mijn vertrek heeft niets te maken met de club of de fans, het is de relatie met de trainer die stuk is gelopen." In de laatste maanden van de competitie kreeg de Fransman Louis Saha de voorkeur boven Van the Man.

Van Nistelrooij wist in 152 competitieduels 97 keer te scoren, en pakte éénmaal de Engelse landstitel met United. Ook kon hij één FA Cup en één League Cup in zijn prijzenkast bijzetten. Een Europees succes zat er niet in voor de Nederlander.


Van Nistelrooij in het shirt van Real Madrid