Foutje bedankt: alleen ambtenaren blij

Rob (R@b)
OpmerkelijkDe gemeente Zaanstad blijkt per ongeluk vijf ligplaatsen te hebben gecreëerd voor woonboten in de Mallegatsloot te Koog aan de Zaan. Een prachtige lokatie bij het polderse Westzijderveld. Al jaren vroegen mensen om een vergunning om er te mogen liggen, maar die werd steevast geweigerd. Ineens bleken er dus vijf extra ligplaatsen te zijn, die allemaal reeds zijn vergeven.

Al de vijf extra ligplaatsen zijn toegekomen aan ambtenaren van Zaanstad en hun familie. Dat is puur toevallig zo bezweert de gemeente. Want voor ligplaatsen van woonboten geldt: 'wie het eerst komt, die het eerst maalt'. De ambtenaren waren kennelijk de eerste die de, door een ambtelijke vergissing gecreëerde, vijf extra ligplaatsen opmerkten.

Een inwoner van Zaanstad die zich beklaagde over het 'enorme toeval', heeft als antwoord gekregen dat alles correct is verlopen. ''De ambtenaren kwamen het eerst en hebben daarom recht op de ligplaatsen. Bovendien zijn ambtenaren ook gewoon mensen die ergens moeten wonen'', aldus de gemeente Zaanstad.