'Directie GVB dreigde klagers met ontslag'

Icoon Vervoer Als werknemers van het gemeentelijk vervoersbedrijf van Amsterdam (GVB) klaagden over onveilige voertuigen, dreigde de directie hen met ontslag. Dat hebben buschauffeurs van het GVB anoniem tegen de Amsterdamse omroep AT5 gezegd. Vorige week werden 15 van de 25 door de politie gecontroleerde bussen direct aan de kant gezet vanwege ernstige gebreken. Volgens de chauffeurs hadden ze zelf de politie getipt over het slechte onderhoud.

De buschauffeurs hebben naar eigen zeggen meerdere malen bij de directie aangegeven dat het onderhoud van de bussen te wensen overlaat. Hier zou echter niets aan gedaan worden. Als een bus met een defect naar de garage werd gebracht, kwam die er soms even later gewoon weer uitrijden.

Een groep van honderd buschauffeurs heeft daarom gisteren in een brief het vertrouwen in de directie van het vervoersbedrijf opgezegd. Er moet volgens hen snel iets gebeuren aan het onderhoud van het materieel.

De directie van het GVB heeft in een reactie laten weten dat er met het onderhoud van de bussen niets mis was. Op de brief wilde een woordvoerder nog niet reageren. "We hebben er kennis van genomen en zullen in contact treden met de partijen die in de brief worden genoemd."