Ajax verliest, PSV wint in oefenduel

Timothy (TimmyAsd)
Ajax heeft in een vriendschappelijke wedstrijd tegen het Duitse Borussia Dortmund met 2-1 verloren. De Amsterdammers stonden in de eerste helft nog voor, maar moest in de tweede helft alsnog zijn meerdere erkennen.

De wedstrijd, gespeeld in de Duitse plaats Lüdenscheid, werd in de 30e minuut opengebroken door Klaas Jan Huntelaar. De aanvaller maakte de 0-1 uit een vrije trap van Wesley Sneijder. In de tweede helft kwamen de Duitsers in de 73e minuut langzij door een doelpunt van Florian Kringe. De winnende treffer kwam 9 minuten voor tijd, Marc Kruska wist een strafschop te benutten. Deze werd door Ajacied Thomas Vermaelen veroorzaakt. De wedstrijd was overigens een weerzien met een ex-Ajacied, Steven Pienaar speelde bij de Duitsers de gehele wedstrijd mee.

In een andere vriendschappelijke wedstrijd wist een andere Nederlandse titelkandidaat wel te winnen. In Engeland versloeg PSV het Engelse Newcastle United met 3-2. PSV kwam binnen een half uur op een ruime 3-0 voorsprong door doelpunten van Farfan, Vennegoor of Hesselink en Culina. In de tweede helft kwamen de Engelsen nog wel tot 2-3 door treffers van Ameobi en Luque, maar dat was niet genoeg om de Eindhovenaren van de winst af te houden.

Overzicht oefenduels zaterdag 29 juni:

Borussia Dortmund - Ajax 2-1
Doelpunten: Huntelaar (Ajax); Kringe, Kruska (Dortmund)

ADO Den Haag - Hapoel Kfar-Saba (Isr) 3-1
Doelpunten ADO: Kolk (2), Rijaard

Twentse amateurselectie - Heracles 3-6
Doelpunten Heracles Almelo: Hirayama (2), Biseswar, Höcher, Smit, Engbers

FC Groningen - FC Emmen 3-0
Doelpunten Groningen: Salmon, Nevland, Van der Linden

Westlands Elftal - Excelsior 2-7

Newcastle United (Eng) - PSV 2-3
Doelpunten: Farfan, Vennegoor of Hesselink, Culina (PSV); Ameobi, Luque (Newcastle)

Vitesse - VfL Bochum (Dui) 0-0

NEC - Roda JC 1-1

Geldrop - RKC Waalwijk 0-11

Willem II - Aris Saloniki (Gri) 0-0