Groep knapen mishandelt willekeurig mensen

Icoon PolitieDe Amsterdamse politie heeft zaterdag drie knapen aangehouden die zich eerder op de dag schuldig hebben gemaakt aan het mishandelen van drie willekeurige slachtoffers. Vermoedelijk is de groep daders veel groter en de politie heeft getuigen dan ook opgeroepen om zich te melden.

De jongeren liepen over de Heiligeweg via het Spui naar de Kalverstraat in de Amsterdamse binnenstad. Toen ze een modezaak voorbijliepen sloegen ze een bewaker neer die er voor de deur stond. Verder leefde het trio zich uit op een Amerikaanse toerist en sloegen ze een voorbijganger het ziekenhuis in.

Het trio kon uiteindelijk worden opgepakt dankzij drie alerte twaalfjarige jongens die eerder hadden gezien hoe de knapen, twee van achttien en één van zeventien jaar, de toerist sloegen. De twaalfjarigen kwamen per toeval naast de jongeren te zitten in een fastfoodrestaurant aan de Kalverstraat en hoorden ze pochen over hun daden. Daarop schakelden ze de politie in die de knapen wist in te rekenen. Dit ging niet zonder slag of stoot en de agenten moesten pepperspray inzetten om de knapen in bedwang te krijgen. Eén van de dienders raakte bij de arrestatie lichtgewond.