Bedenker van 's werelds leukste mop ontdekt

Icoon OpmerkelijkTwee mannen gaan jagen in het bos. Eentje valt neer, de ander belt geschrokken de hulpdiensten, om te zeggen dat hij vreest dat zijn vriend dood is. De telefoniste vraagt: "Bent u daar zeker van?." Waarop er een geweerschot klinkt, de man weer aan de lijn komt en zegt: "Okee, en nu?"

Vond je het wat? Het is namelijk 's werelds leukste mop. Vier jaar geleden werd hij uit 40.000 grappen wereldwijd gekozen door 300.000 mensen van over de hele wereld, onder leiding van professor Richard Wiseman van de universiteit in Hertfordshire.

Maar nu is ontdekt waar de mop vandaan komt. Spike Milligan blijkt de mop in de jaren vijftig verzonnen te hebben. Wiseman ontdekte dat bij toeval. Hij zag unieke beelden van het eerste tv-optreden van Milligan uit 1951. Hierop is te zien hoe de Brit en zijn vrienden in het programma 'The Goon Show' destijds een ongeveer dezelfde grap maakten.

De in 2002 overleden Milligan wordt alom beschouwd als de vader van de moderne Britse humor en was de belangrijkste inspiratiebron voor tal van Engelse humoristen, waaronder het team van Monty Python.

Met dank aan Bupatih voor de submit.