Henin-Hardenne wint Roland Garros opnieuw

Ambrosius
Justine Henin-Hardenne heeft haar titel op Roland Garros geprolongeerd. De Belgische won met 6-4 6-4 van de Russische Svetlana Kuznetsova.

Justine Henin-Hardenne stond voor de derde keer in de finale van Roland Garros, de Waalse won het toernooi in 2003 en 2005. Svetlana Kuznetsova stond voor het eerst in de finale van Roland Garros, maar won eerder al wel de US Open.

In de eerste game had de als achtste geplaatste Russische meteen problemen om haar service te houden. Het tweede breakpunt was dan ook raak voor de als vijfde geplaatste Henin. Kuznetsova begon niet slecht, maar maakte net wat meer fouten dan Henin. In de vijfde game sloeg Kuznetsova twee dubbele fouten, waardoor de Russin haar service voor de tweede keer verloor. Kuznetsova kreeg een kans om de service van de titelverdedigster op het warme Centre Court te breken, maar Henin serveerde dit weg. Kuznetsova kreeg in dezelfde game nog een kans, ze kreeg de break cadeau door een dubbel fout van Henin: 4-2. Op 4-3 leek Henin iets in te zakken, maar ze werkte het breakpoint tegen weg en liep uit naar 5-3. Uiteindelijk won Henin de eerste set met 6-4.

In de tweede set begon Kuznetsova ijzersterk, ze pakte maar liefst de eerste tien punten, waardoor ze zonder al te veel problemen uitliep naar 2-0 en een break voorsprong. Toch wist de Russische haar service niet te houden, waardoor Henin weer terugkwam tot 2-2. In de zevende game zette Henin aan, ze sloeg een paar sterke ballen en wist een break te forceren: 4-3. Op 5-4 kon Henin de wedstrijd uitserveren, dit deed de Belgische met succes. Ze won na ruim anderhalf uur tennis met twee keer 6-4 6-4 van Kuznetsova en schreef daarmee haar derde Roland Garros op haar palmares bij.