Ubisoft Montreal Directeur teleurgesteld in de PS3

De Creative Director van Ubisoft Montreal, Clint Hocking, heeft zijn teleurstelling uitgesproken over de PS3. Hij zegt dat Sony een "me too"-houding heeft vanwege het kopiëren van ideeën van de andere consoles.

Hij doelde hierbij bijvoorbeeld op de online-servicevan de PS3 (die werd getoond tijdens een workshop op de E3) die gebaseerd lijkt te zijn op Xbox Live. Maar ook het idee van motion-sensors in de controller zijn "geleend" van Nintendo zegt Clint Hocking. Hij vraagt zich af hoeveel Sony nog gaat "lenen" van de andere consoles.

Daarnaast had hij ook kritiek op de games-industrie zelf. Hij zegt dat de nadruk tegenwoordig veel te veel ligt op de grafische kant van games. Heel veel tijd gaat verloren aan het grafisch verbeteren van de games en veel mensen vinden dit niet eens belangrijk (hierbij refereerde hij aan de lage verkoop van HD-tv's). Hocking is daarom erg blij met Nintendo omdat zij graphics niet het belangrijkste vinden. De Wii-controller zal zorgen voor nieuwe gameplay en dat is belangrijker dan de graphics.