Pimpelmeesjes helpen bij afkicken

Asnest of nestbak, wat je wilt!In Dorset, Groot-Brittannië, hebben pimpelmeesjes een bijzonder nestkastje uitgezocht om hun kroost in groot te brengen. Zij hebben hun nest namelijk gemaakt in een afvalbak voor sigarettenpeuken aan de muur van het plaatselijke politiebureau.

Om de vogeltjes niet te storen is de gehele omgeving afgezet met politie-linten, zodat agenten die een rookpauze willen houden een andere plek moeten zoeken. Volgens een woordvoerder zijn de mezenouders op 6 mei het kastje binnengevlogen en zal het laatste meesje vermoedelijk pas in juni of juli uitvliegen.

Sergeant Dave Stroud: "Het is ongelofelijk. Er zijn twee volwassen vogeltjes en een stuk of tien eieren. Eigenlijk kun je wel zeggen dat het een gezamenlijke operatie is om roken voorgoed uit te bannen."

Volgens Dave Bird (!), wildlife officer, zijn alle wilde vogels in Groot-Brittannië beschermd, vooral tijdens de nestperiode. Gedurende die tijd moet er alles aan gedaan worden om te voorkomen dat de ouders het nest en de eieren ontvluchten. "We hebben tape opgehangen, de omgeving afgezet en een briefje opgeplakt dat er vogels in de bak nestelen. Het laatste wat die vogels willen is gestoord worden door een hoop nieuwsgierige politie-agenten."

Met dank aan lizardtattoo voor de herschreven submit.