[UPDATE] Live E3 verslag: FOK!games is aanwezig!

We kregen zojuist een berichtje vanuit Los Angeles dat twee van onze crewleden de security gepasseerd zijn en nu dus op de beursvloer rondlopen.

Vanaf nu kunnen we jullie in dit bericht voorzien van actuele informatie vanaf de E3.

Updates:
04:35 We kregen zojuist bericht dat de beurs inmiddels gesloten is en Fliepke en Lexie onderweg zijn naar de Nintendo afterparty.

03:30 Lexie heeft wat te horen gekregen over Jack Keane; de nieuwste adventure game van de makers van Ankh. De game is pas tien weken in ontwikkeling en zal zich afspelen in de jungle.

01:40 Iedereen heeft van tijd tot tijd even rust nodig. Lekker tot jezelf komen. Vagere_Hein en Lexie besloten dat in stijl te doen door lekker te chillen in de Sony lounge.

23:52 En weer contact met LA. Steeven heeft de RTS Rise & Fall: Civilizations at War gespeeld wat hem erg tegen viel. Er zaten leuke features bij, zoals je eigen gebouwde gebouw betreden en held spelen bij een veldslag. Nog steeds geen foto's helaas

23:25 De heren hebben net gegeten en zijn bij de Nintendo DS stand geweest alwaar ze Pro Evolution Soccer voor de DS hebben gespeeld. Ze zitten volgeladen met goodies, en hebben helaas nog geen mogelijkheid gezien om foto's (van boothbabes) te uploaden. We wachten geduldig af!

22:16 "Crysis is de mooiste game van de show. Battlefield 2142 speelt als een trein en voelt groots aan. Groeten Steeven"

22:06 Redacteur Strolie75 was razend enthousiast over niets minder dan Super Mario Galaxy. Zijn eerste indrukken waren erg goed, zowel over het uiterlijk van de game als over de besturing. In tegenstelling tot Steevens DBZ ervaring met de Wii controller ging het bij Super Mario Galaxy een stuk beter af. Verder was hij ook erg goed te spreken over het concept van planeten en ruimtespringen. Verder heeft hij ook Super Monkey Ball: Banana Blitz gespeeld en was daar ook wel positief over te spreken. De besturing van die game was toch wel een stuk lastiger, maar het concept met de Wii controller was erg goed.


Mr_Belvedere was bij Sony geweest en heeft de bevestiging gekregen dat de PSP met ingebouwde camera zeer binnenkort aangekondigd en uitgegeven zal worden. Verder heeft hij gehoord Sony's Locationfree-player later dit jaar wordt uitgegeven en zo'n 449 euro gaat kosten. Als laatste is hij er achter gekomen dat er van de anime Disgea een PSP-game wordt uitgegeven.


21:05 Sorry voor het lange wachten, maar de rij was lang. Collega Steeven heeft Dragon Ball Z: Bodukai Tenkachi 2 voor de Wii en de PS2 gespeeld. Zijn indruk van de Wii besturing in die game was "zwaar klote". De game zelf gaf wel een goede indruk, en zag er ook nog mooi uit. De dame die Steeven hielp snapte zelf echter ook niet veel van de besturing, dus het was veel proberen en improviseren.

19:40 Crysis was nu aan de beurt! De eerste indrukken waren erg goed. Mooi spel en een schitterende omgeving. Volgens redacteur MrSubtle zegt het filmpje van Crysis wat uit was gebracht een hoop. Helaas had ook deze game veel last van framedrops en was de te spelen demo vrij buggy. Erg leuk was het omver schieten van bomen. Greenpeace zal er wel niet erg blij mee zijn, maar je kan met een geladen wapen een klein bos omver schieten.

19:08 We werden net gebeld met de mededeling dat redacteur Lexie zich achter de coulisen van de Nintendo-stand heeft weten te werken. Hij heeft vast een bewaker met een donut verleid en is vervolgens naar binnen gesneakt. Zodra hij Miyamoto of Princess Peach is tegengekomen zullen we melden!

19:00 Zojuist heeft één van de redactieleden zich kunnen uitleven op de game Warhawk voor de PlayStation 3. Dit is de vliegsimulator die gebruikt maakt van het nieuwe motionsensor systeem van de PS3 controller. Uit persoonlijke ervaring is het erg wennen, en lastig te besturen. Het vliegtuigje is erg gevoelig voor bewegingen, dus je kan je niet uitleven op de knoppen omdat het apparaat dan al beweegt. Verder zag het geheel er grafisch niet hoogstaand uit. De scherpte en resolutie was goed, maar het gaf op het eerste gezicht nog geen next-gen gevoel.


WarHawk

18:32 Er zijn zojuist de eerste indrukken uitgewisseld met de aanwezige redactie. Als eerste hebben ze van de PlayStation 3 Gran Turismo HD kunnen bekijken. Wat meteen al opviel was het scherpe beeld, de hoge framerate en de hoge resolutie. Wel is er verteld dat de game pas voor 20% af is, dus bijvoorbeeld textures zijn nog niet scherp.


Gran Turismo HD

De aanwezige redactie staat nu in de rij voor de Nintendo Wii, maar het is daar nu al ontzettend druk. Ze staan al zeker een half uur in de rij, maar ze moeten nog minstens een uur wachten. Over het algemeen begint de beursvloer zelf ook al aardig vol te raken. Één tiende van de zaal is pas gevuld, dus het kan nog een stuk drukker worden. We houden jullie op de hoogte!


Iedereen wacht voor de Wii