Playboy zonder bloot in IndonesiŽ

Icoon Opmerkelijk Voor het eerst kunnen ook IndonesiŽrs het welbekende tijdschrift Playboy kopen. Vanaf vrijdag ligt de allereerste en tevens unieke editie in de schappen. Hoewel het blad vol staat met vrouwen, is er geen bloot in te bespeuren. Dat meldt een fotograaf van het persbureau Associated Press die het nummer heeft ingezien.

Hoewel er geen bloot in voorkomt, is het hoogste islamitische orgaan van IndonesiŽ, de Raad van Geestelijken, niet blij met de verschijning. Dit ongeacht of de inhoud is aangepast. "We verwerpen Playboy omdat het een icoon van pornografie is", aldus raadslid Maruf Amin.

Toen in januari bekend werd dat er een Indonesische Playboy zou komen, organiseerden her en der moslims demonstraties. Toch praktiseren de meeste IndonesiŽrs een gematigde vorm van islam. Een meerderheid van de vrouwen draagt geen hoofddoekje, maar wel strakke spijkerbroeken en mouwloze T-shirts.

Voor veel IndonesiŽrs zal de aankoop een rib uit het lijf zijn. De editie gaat ongeveer 3,5 euro kosten: meer dan twee keer zoveel als het minimumdagloon.