Koefnoen krijgt de Nipkowschijf

Icoon MediaHet AVRO-programma Koefnoen krijgt de Zilveren Nipkowschijf, de jaarlijkse onderscheiding van televisiecritici. Het programma krijgt de prijs omdat het volgens de jury "uitblinkt in satire die verder gaat dan louter imiteren", en omdat het programma "een treffend beeld van de huidige tijdsgeest" geeft. In Koefnoen nemen Paul Groot en Owen Schumacher met andere cabaretiers de samenleving op de hak en persifleren ze bekende Nederlanders.

De Zilveren Reissmicrofoon, voor het beste radioprogramma, ging naar het VPRO-programma De Avonden op Radio 747. Volgens de critici is het "een origineel en diepgaand programma over cultuur en het vlaggenschip van de gesproken woordzender Radio 747, die na de zomer niet veel meer dan muziek te bieden zal hebben". Hiermee doelt de jury op de plannen van de Publieke Omroep om hun radiozenders op de schop te nemen.

De internetsite Cinema.nl krijgt de Zilveren Prichettprijs. Deze site is volgens de jury "een goed voorbeeld van verdiepende filmverslaggeving, die veel toevoegt aan de gelijknamige tv-uitzendingen". De prijzen worden op 18 mei uitgereikt, in de Plantage te Amsterdam.



Een persiflage op het programma 'Groeten terug' was onlangs te zien in Koefnoen.