WTCC: Regerend kampioen Priaulx begint prima

Olga (Nuongirl)
Dit weekend was de start van het WTCC-seizoen op het circuit van het Italiaanse Monza. De eerste race werd winst voor Andy Priaulx en de tweede race ging naar Agusto Farfus.

Regerend WTCC-kampioen Priaulx leidde in de eerste wedstrijd van begin tot eind. Alfa-rijder Salvatore Tavano kende een redelijk harde botsing en moest net als Jorg Muller (BMW) naar de pits. Alfist Farfus liep in die hectische beginfase eveneens de nodige schade op aan de achterzijde van zijn bolide, maar kon wel verder.

In de derde ronde ging het, na een touche met Peugeot rijder Jens Edman, flink mis met de SEAT van Roberto Colgiaco. Zijn bolide raakte rondom beschadigd en er kwamen rook en vlammen uit het motorruim. Gele vlaggen werden gezwaaid en even later meldde ook de safety car zich op de baan.

De Nederlander Tom Coronel wist de eerste race niet uit te rijden, hij viel vier ronden voor het eind uit.

Uitslag eerste race WTCC

positiecoureurteamtijd achterstand
1Andy PriaulxBMW25.44,2200
2Yvan MullerSeat Leon+3,534
3James ThompsonSeat Leon+4,378
4Dirk MullerBMW+4,667
5 Gabriële TarquiniSeat Leon+7,332

Na zijn achtste plaats in de eerste race mocht Augusto Farfus met de N-Technology Alfa 156 van pole position vertrekken in de tweede race. Hij kwam goed weg en nam direct de leiding in de race.

Alex Zanardi, die tweede lag, zette de aanval op de leidende positie in. Daarbij kwamen de auto’s met elkaar in contact. De Italiaan verspeelde met de botsing ook zijn rechtervoorwielophanging en moest uitvallen. De schade aan de auto van de koploper beperkte zich tot een voorscherm dat uitstak.

Uiteindelijk bleef de leiding in handen van de Braziliaan Farfus, terwijl WTCC-nieuwkomer Yvan Muller als tweede eindigde, voor Alain Menu.

Uitslag tweede race WTCC

positiecoureurteamtijd achterstand
1Augusto FarfusAlfa Romeo18.37,4380
2Yvan MullerSeat Leon+0,951
3Alain MenuChevrolet+2,580
4Alessnadro BalzanAlfa Romeo+3,924
5Jordi GeneSeat Leon+5,721