Federer wint toernooi van Miami

Roger Federer heeft het ATP-toernooi gewonnen van Miami. De als eerste geplaatste Zwitser won van de als zesde geplaatste Kroaat Ivan Ljubicic met driemaal 7-6.

De wedstrijd kon beide kanten op, maar de schijnbaar ongenaakbare Zwitser trok toch aan het langste eind. In de eerste set kreeg Federer geen enkele breakkans en moest hard werken om Ljubicic van de break weg te houden. De tie-break wist hij echter wel te winnen.

In de tweede set brak Federer eindelijk eens de service van Ljubicic, maar verloor daarna gelijk zijn eigen service. Ook nu moest de tie-break de beslissing brengen. Hierin nam Ljubicic gelijk een voorsprong van 4-1, maar verloor daarna alle punten, zodat ook de tweede set naar Federer ging. Ook in de derde set kwam Federer goed terug van een break en de winst was een feit.

Voor Federer was de elfde keer achter elkaar dat hij in de finale stond van een ATP-toernooi en ook deze keer won hij, ook al ging het moeilijk. Dit brengt hem al op vier toernooiwinsten dit jaar. Eenmaal dit jaar verloor hij een wedstrijd. Dat was in de finale van het ATP-toernooi van Dubai, waarin hij verloor van Rafael Nadal.