Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 31

Icoon EredivisieIn de strijd om een plek bij de eerste vijf, en daarmee plaatsing voor de play-offs, deden FC Utrecht en FC Grongingen dit weekend goede zaken. De ploegen wonnen, terwijl Ajax verloor bij Roda JC en ook Heerenveen niet wist te winnen. Met nog drie wedstrijden te gaan staat FC Utrecht nu vierde met 55 punten, Ajax en FC Groningen volgen beiden met 51 punten op de vijfde plaats (Ajax heeft nog het voordeel van een beter doelsaldo) en Heerenveen staat met 49 punten op de zevende plaats.

PSV won met 2-1 bij en van RBC Roosendaal, en is daardoor bijna verzekerd van het kampioenschap. De wedstrijd tussen AZ en NAC Breda werd afgelast, en zal komende dinsdag worden gespeeld. Mocht AZ punten verspelen, dan is PSV kampioen. Anders heeft de ploeg uit Eindhoven volgend weekend aan één punt genoeg om de kampioensschaal dit seizoen te pakken.

Onderin viel definitief het doek voor RBC Roosendaal (dat dus van PSV verloor). Heracles deed goede zaken door met 1-0 van Sparta te winnen. ADO Den Haag speelde 1-1 tegen Willem II.

Uitslagen Speelronde 31:

Vrijdag 31 maart
FC Utrecht - RKC Waalwijk 3-1

Zaterdag 1 april
RBC Roosendaal - PSV 1-2
Heracles Almelo - Sparta R'dam 1-0
ADO Den Haag - Willem II 1-1
NEC - sc Heerenveen 4-1

Zondag 2 april
Roda JC - Ajax 2-1
Feyenoord - FC Twente 4-2
FC Groningen - Vitesse 2-1
AZ - NAC Breda (afgelast)

De stand na de 31e speelronde kun je hier vinden.

--------------

Kijk voor al het voetbalnieuws en uitslagen op de FOK!voetbalmanager!
Submitter:  Bron: FOK!sport