Wielrennen: Uitslag Ronde van Vlaanderen

Icoon SportTom Boonen heeft voor de tweede achtereenvolgende maal de Ronde van Vlaanderen gewonnen. Na een selectie via de Koppenberg en Valkenberg klopte de wereldkampioen in een sprint a deux Leif Hoste. Karsten Kroon finishte op de achtste stek als beste Nederlander.

De Belgen Boonen en Hoste begonnen met ruim een minuut voorsprong op een achtervolgende groep aan de Muur. Zowel bij de koplopers als bij de achtervolgers waren er geen aanvallen op deze fameuze hindernis. Hoste en Boonen bleven elkaar aflossen. Ook de laatste van zeventien hellingen, de Bosberg, liet dit beeld zien. Hoste ondernam geen enkele poging om zich te ontdoen van Boonen.

Pas in de laatste kilometer ging Hoste pokeren. Dit mocht niet baten: de wereldkampioen was oppermachtig de beste in de sprint. Boonen is pas de vijfde renner die zijn zege in Vlaanderens mooiste prolongeert. Eerder slaagden Gijssels, Buysse, Magni en Leman in deze opzet. George Hincapie pakte de derde plaats, voor Peter van Petegem. Karsten Kroon legde knap beslag op de achtste positie.

Voor een uitgebreid verslag zie de FOK!Wielermanager!